Spring til hovedindhold

Forslag

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Døgnrapport

21. september 2020 11:24

18.-20. september 2020

Her kan du læse et uddrag fra døgnrapporterne fra weekenden 18.-20. september 2020

SORØ: Røg joint i bilen

En vågen billist bemærkede fredag ved middagstid en mand, der røg en joint i bilen, mens han kørte på Vestmotorvejen ved Sorø. Politiet blev kontaktet, og en patrulje fik standset føreren, som var en 20-årig mand med ukendt adresse. Der lugtede kraftigt af hash i bilen, og der lå desuden både lidt udstyr til at rulle en joint med og to klumper hash på i alt 1,88 gram. Herudover viste det sig, at føreren ikke havde nogen førerret til at køre bilen, da han var frakendt kørekortet. Han blev derfor anholdt klokken 12.50 og sigtet for narkokørsel, kørsel i frakendelsestiden og for at overtræde lov om euforiserende stoffer. Han blev løsladt igen klokken 13.11.

 

VORDINGBORG: Aggressiv mand

Politiet fik fredag klokken 16.55 en anmeldelse om, at en mand opførte sig aggressivt og støjende i et tog, der var på vej til Vordingborg Station. Manden stod af i Vordingborg og gik ned af Algade, hvor han fortsatte sin højtråbende og aggressive adfærd. En patrulje fandt dog hurtigt frem til manden, og han blev anholdt klokken 17.06 og taget med på stationen. Han blev løsladt igen klokken 02.44. Det var en 60-årig mand fra Sakskøbing.

 

STUBBEKØBING: Truede med en økse

Politiet fik fredag klokken 17.18 en anmeldelse om, at en 17-årig mand fra Stubbekøbing havde truet en anden mand med en økse og råbt, at han ville slå ham ihjel. Heldigvis havde flere andre grebet ind, og den 17-årige havde valgt at løbe fra stedet. På baggrund af et godt signalement fandt politiet dog hurtigt frem til den unge mand, og han blev anholdt klokken 18.01 – sigtet for både trusler på livet og for at overtræde våbenloven. Han blev taget med på stationen, hvor han blev afhørt, før han blev løsladt igen klokken 23.28.

 

VORDINGBORG: Gaderæs

En borger bemærkede fredag klokken 19.16, at der var optræk til gaderæs ved Industriparken i Vordingborg, hvor 20-30 biler var samlet. Politiet blev kontaktet, og en patrulje fik i første omgang hurtigt lagt en dæmper på aktiviteterne. Lidt senere var den dog gal igen. Her fik politiet en ny anmeldelse om, at der var optræk til ræs i samme område, og denne gang var der mere end 50 biler samlet. Flere patruljer rykkede ud. Blandt andet med en hastighedskontrol, hvor en billist blev målt til at køre 93 kilometer i timen på en strækning, hvor grænsen er 50 kilometer i timen. Det gav en betinget frakendelse af kørekortet. Herudover blev der oprettet en sag om kørsel på en cykelsti, og to personer blev desuden sigtet for at have arrangeret kap- og væddeløbskørsel.

 

SYDLOLLAND: Trusler på livet

Politiet fik fredag klokken 18 en anmeldelse om, at en kvinde var blevet truet på livet af en 28-årig mand fra det sydlige Lolland. Både pr. sms, i talebeskeder og personligt. Herudover havde den 28-årige smadret en rude i kvindens hoveddør. Politiet fandt hurtigt frem til manden, der blev anholdt klokken 21.30 og sigtet for både trusler på livet, hærværk og for ikke at efterkomme politiets anvisninger. Herudover havde han valgt at køre i bil, selvom han havde fået frakendt førerretten. Han blev derfor også sigtet for kørsel i frakendelsestiden. Han blev løsladt igen klokken 23.34.

 

NÆSTVED: Aggressiv mod politiet

En 26-årig mand fra Bandholm blev anholdt fredag klokken 21.20, efter at han havde opført sig aggressivt over for politiet på en privat adresse i Næstved. Han nægtede at samarbejde, var meget ophidset og modsatte sig politiets ansvisninger. Han blev derfor sigtet for at lægge hindringer i vejen for politiets arbejde. Han blev løsladt igen klokken 21.40.

 

SLAGELSE: Hash

Politiet var fredag klokken 21.19 på patrulje i Slagelse midtby, da de mødte en 23-årig mand fra Slagelse, der viste sig at have et gram hash og en færdigrullet joint på sig. Han blev derfor sigtet for at overtræde lov om euforiserende stoffer.

 

NÆSTVED: Postkasse og elskab blev sprængt i stykker

Fredag aften omkring klokken 23.35 blev flere postkasser og et elskab sprængt i stykker af kanonslag ved Nygårdsvej og Rolighedsvej i Næstved. Et vidne bemærkede kort efter, at der blev smidt et kanonslag ud fra en bil, der kom kørende på Vordingborgvej, og politiet fandt på den baggrund hurtigt frem til bilen, der blev standset ved en nærliggende tankstation. I bilen sad to mænd på henholdsvis 19 og 20 år, der begge var fra Næstved. I bilen lå flere kanonslag, og de to mænd blev derfor sigtet for flere forhold af hærværk og for at overtræde fyrværkeriloven.

 

NÆSTVED: Råbte op på gaden

Politiet blev lørdag klokken 05.49 kaldt ud til Ringstedgade i Næstved, hvor et par unge mænd opførte sig aggressivt, råbte op på gaden og blandt andet havde sparket til en dør. De virkede berusede, og en af dem – en 20-årig mand fra Næstved – hidsede sig op over for politiet og nægtede at forlade stedet, da han blev bedt om det. Han blev derfor anholdt klokken 06.16 og sigtet for at forstyrre den offentlige orden. Han blev løsladt igen klokken 12.34.

 

SORØ: Narkotikakørsel og stoffer i bilen

En patrulje standsede lørdag klokken 14.45 en bil, der kom kørende på Slagelsevej i Sorø. Føreren virkede påvirket af narko og en narkometertest gav et positivt udslag for amfetamin og cannabis. Herudover fandt politiet to rygepiber med hashrester, et gram amfetamin og 0,9 gram hash i bilen. Føreren, der var en 33-årig mand fra Ålborg blev derfor sigtet anholdt klokken 15.17, og sigtet for både narkotikakørsel og for at overtræde lov om euforiserende stoffer. Han blev løsladt igen klokken 16.10.

 

RUDS-VEDBY: Drabsforsøg – to mænd anholdt

Politiet modtog lørdag klokken 17.37 en anmeldelse om et drabsforsøg ved et pizzeria ud for en adresse i Ruds Vedby. Her blev en 42-årig mand antastet af flere gerningsmand, og han blev i den forbindelse snittet flere gange i maveregionen af den ene gerningsmand. Gerningsmanden kørte herefter fra stedet sammen med to andre mænd, som havde været sammen med ham, da de kom til stedet. Den 42-årige blev lørdag aften opereret og er uden for livsfare.

Det lykkedes senere lørdag aften politiet at anholde to gerningsmænd – henholdsvis en 19-årig og 21-årig mand, begge fra Sorø, og politiet eftersøger fortsat den tredje gerningsmand i sagen. De to anholdte blev fremstillet i grundlovsforhør søndag, hvor de blev varetægtsfængslet frem til den 15. oktober. Politiet har ikke yderligere kommentarer.

 

GLUMSØ: Musikanlæg blev taget med

Politiet fik lørdag klokken 21.20 en anmeldelse om, at der blev spillet meget høj musik ved en privat fest i Glumsø. En patrulje tog forbi, og der blev i første omgang lagt en dæmper på festlighederne. Lidt senere var den dog gal igen. Klokken 2 om natten var der på ny gang i festen med høj musik og meget larm. Politiet valgte derfor denne gang at tage musikanlægget med, da de gik.

 

KORSØR: Hjemmerøveri - politiet efterlyser vidner

På en adresse i Fasanhaven i Korsør blev en 85-årig kvinde lørdag aften kl. 21.37 overrasket af en gerningsmand, der trængte ind i hendes stuelejlighed. Gerningsmanden forlangte at få penge, samtidigt med at han truede hende med et koben. Efter at have gennemrodet lejligheden løb han fra stedet med et mindre kontantbeløb. Gerningsmanden beskrives som:

  • Mand, 20-30 år, ca. 170-180 centimeter høj, med mørkt hår – muligvis halvlangt, tilbagestrøet hår. Han var halvkraftig af bygning og iført en rød sweater/hættetrøje uden påtryk eller andet, mørke bukser med lommer på siderne, sorte sko af mærket "Nike Air", mørk hue, mørkt klæde for munden og mørke uldne handsker. Han talte dansk med accent.

Efter at have forladt gerningsstedet løb han til en bil, som holdt i nærheden. Det drejer sig formentlig om en mørkegrå Toyota eller VW Polo-lignende hatchback. Han kørte herefter fra stedet mod Halskovvej, hvor bilen drejede mod nord.

 

Politiet er interesseret i at høre fra vidner, der har set noget i området eller kan genkende gerningsmanden. Ring til politiet på tlf. 1-1-4.

 

NÆSTVED: Stjålet bil

En patrulje standsede søndag klokken 01.10 en bil, der kom kørende på Vestre Ringvej i Næstved. Her viste det sig, at bilen var stjålet. Han blev derfor anholdt klokken 01.52, sigtet for brugstyveri af bilen, og taget med på stationen, hvor han blev afhørt, før han blev løsladt igen klokken 04.24. Det var en 31-årig mand med ukendt adresse.

 

PRÆSTØ: Hash i bilen

En opmærksom sejler bemærkede søndag klokken 02.45 en bil i tomgang og et par personer, der luskede omkring på Præstø Havn. Politiet blev tilkaldt, og en patrulje fandt hurtigt frem til bilen. Der lugtede kraftigt af hash, og i bilen lå desuden en klump hash på fire gram. En 18-årig kvinde fra Præstø blev sigtet for overtræde lov om euforiserende stoffer.

 

NAKSKOV: Kassedyk i Netto

Lørdag klokken 19.56 var Netto i Tømmergade i Nakskov udsat for et kassedyk. En "kunde" gik hen til en kasse, der var ubemandet, åbnede kasseapparatet og stjal de kontanter, der var i pengeskuffen. Herefter forsvandt tyven fra butikken.

Tyven beskrives som: Mand, ca. 35-40 år gammel, omkring 180 cm høj og spinkel af bygning. Han var brun i huden, og havde mørkt tøj og kasket på.

Politiet skal nu gennemgå overvågningen fra forretningen, men hører fortsat gerne fra evt. vidner, der har set noget usædvanligt på stedet.

 

SLAGELSE: Smadrede rude i bussen

En 21-årig kvinde fra Slagelse blev søndag eftermiddag sigtet for hærværk. Det skete, efter at hun havde slynget en pose med flasker ind i en rude i en bus på Ingemannsvej i Slagelse. Hun var netop blevet afvist fra bussen, fordi hun ikke havde nogen billet. Der venter nu en bøde og et erstatningkrav.

 

KORSØR: Vejledt om hastighedsgrænsen

Politiet fik søndag klokken 16.24 en anmeldelse om, at en bilist havde kørt meget hurtigt på Motalavej i Korsør, og at det vist ikke var første gang. Politiet tog efterfølgende kontakt til ejeren af bilen, som blev vejledt om hastighedsgrænser og om at optræde hensynsfuldt i trafikken. Han beklagede, at han havde været til ulempe.

 

NÆSTVED: Ukrudtsbrænder satte ild til facaden

Facaden og dele af taget på Vestergaard Møbler på Merkurvej i Næstved blev søndag aften beskadiget ved en mindre brand. Klokken 18.33 blev politi og brandvæsen tilkaldt, og brandvæsenet fik hurtigt ilden under kontrol. Det var tilsyneladende brugen af en ukrudtsbrænder, der havde startet branden, og en 52-årig mand fra Vanløse blev sigtet for overtrædelse af beredskabsloven.

 

SORØ: Flere evakueret efter brand

Søndag klokken 20.26 blev politi og brandvæsen tilkaldt til Sorøparken i Sorø, hvor der var røgudvikling i en lejlighed. Det var en ventilator, der var brudt i brand, og af sikkerhedshensyn blev syv personer i opgangen evakueret. Ingen kom til skade ved branden, der hurtigt kom under kontrol, og beboerne kunne en halv times tid senere vende tilbage til deres lejligheder, efter at der var luftet grundigt ud.

 

 

 

INDBRUD

Politiet har i weekenden modtaget en enkelt anmeldelse om indbrud i privat beboelse:

 

By Vej Type Tidsrum Udbytte
Maribo Bangshave Parken Villa Mandag kl. 03.12 Smykkeskrin og kontanter
Nakskov Løjtoftevej Villa Søndag kl. 11.30-13.00 Endnu ikke opgjort
Næstved Kegnæsvej Villa Lørdag d. 12/9-20 kl. 08.00-fredag d. 18/9-20 kl. 21.07 Intet stjålet
Næstved Hedetoften Villa Torsdag kl. 18.00-00.15 Intet stjålet
Slagelse Herthalund Villa Torsdag kl. 17.00-søndag kl. 21.05 Intet stjålet
Sorø Søstien Villa Lørdag kl. 03.21 Intet stjålet
Sorø Poppelvang Villa Fredag kl. 13.00-lørdag kl. 12.00 Endnu ikke opgjort
Stege Storegade Lejl. Torsdag kl. 20.30-fredag kl. 11.25 Pas og 2 hestepas samt ejercertifikater

 

 

HASTIGHEDSKONTROLLER

Politiet har i weekenden haft følgende hastighedskontroller:

 

By Vej Tid Type Kontrollerede Fartbilister Tilladt Hurtigste Klip
Dianalund Skælskør Landevej Fredag kl. 05.28-09.00 ATK 553 8 70 km/t 90 km/t -
Haslev Karisevej Lørdag kl. 10.35-13.35 ATK 336 28 70 km/t 120 km/t Tre klip og en betingede frakendelse
Haslev Ringstedvej Søndag kl. 07.55- 10.55 ATK 283 27 80 km/t 127 km/t Fem klip
Karise Præstemarksvej Lørdag kl. 07.58-08.19 ATK 12 2 60 km/t 80 km/t Ingen klip
Karise Præstemarksvej Lørdag kl. 08.20-10.00 ATK 90 6 60 km/t 90 km/t Et klip
Korsør Motalavej Fredag klokken 07.37-09.00 Bestilt ATK 58 0 50 km/t - Ingen klip
Korsør Storebæltsbroerne Fredag kl. 09.31-13.41 ATK 4974 109 110 km/t 166 km/t To klip og en betinget frakendelse
Køng Lundbyvej Fredag klokken 13.33-15.03 Bestilt ATK 151 7 80 km/t 116 km/t To klip
Lundby Bygaden Fredag klokken 15.34-16.33 Bestilt ATK 12 1 50 km/t 65 km/t Ingen klip
Lundby Lundby Hovedgade Fredag klokken 17.06-19.30 Bestilt ATK 115 3 50 km/t 64 km/t Ingen klip
Nysted Sakskøbingvej Fredag klokken 06.00-12.00 Bestilt ATK 325 11 50 km/t 72 km/t To klip
Rødby Havnevej Fredag klokken 15.10-19.30 Bestilt ATK 188 14 50 km/t 76 km/t Fire klip
Rønnede Faxevej Søndag kl. 11.33- 13.33 ATK 675 52 50 km/t 71 km/t Seks klip

 

 

 

FÆRDSELSKONTROLLER

I weekenden har politiet haft følgende færdselskontroller:

 

By Vej Tidspunkt
Vordingborg Industriparken Fredag kl. 20.31-20.57 Gaderæs: En sag vedrørende hastighed. Målt til en hastighed på 93km/t, hvor 50 km/t er grænsen. Den gav en betinget frakendelse. Herudover to sager vedrørende kap- og væddeløbskørsel. En sag vedrørende kørsel på cykelsti.

 

Husk, at det er muligt at bestille en færdselskontrol på politiets hjemmeside.

 

 

 

PÅVIRKEDE TRAFIKANTER

I weekenden har politiet standset en enkelt påvirket trafikant:

 

By Vej Tidspunkt Person Sigtet for
Karrebæksminde Karrebækvej Lørdag kl. 17.15 28-årig kvinde uden fast bopæl Spirituskørsel
Nakskov Højrebyvej Fredag kl. 21.15 30-årig mand fra Nykøbing Falster Spirituskørsel
Nykøbing Falster Skovalleen Søndag kl. 01.35 19-årig mand fra Nakskov Narkotikakørsel
Nykøbing Falster Stubbekøbingvej Søndag kl. 01.35 20-årig mand fra Skælskør Spiritus og narkotikakørsel
Næstved Ringstedgade Lørdag kl. 00.14 36-årig mand fra Korsør Spirituskørsel
Næstved Havnegade Lørdag kl. 02.46 21-årig mand fra København S. Spirituskørsel
Præstø Næstvedvej Lørdag kl. 17.11 31-årig mand fra Glostrup Spirituskørsel
Sakskøbing Nykøbingvej Lørdag kl. 17.34 50-årig mand fra Maribo Spirituskørsel
Sorø Katrinelystvej Lørdag kl. 01.52 19-årig mand fra Sorø Spiritus og narkotikakørsel
Sorø Vestmotorvejen Fredag kl. 12.12 20-årig mand uden fast bopæl Narkotikakørsel
Sorø Slagelsevej Lørdag kl. 14.45 33-årig mand fra Aalborg Øst Narkotikakørsel

 

 

 

Pressekontakt

Kommunikation:

E-mail: ssj-kommunikation@politi.dk

Inden for alm. kontortid: Tlf. 4133 1515

 

Anne Dorte Hoppe Søe

E-mail: aso021@politi.dk

Tlf.: 2276 3593

 

Palle O. Hansen

E-mail: pha010@politi.dk

Tlf.: 4132 8267

 

Vagtcentralen:
E-mail: ssj@politi.dk
Pressetelefon: 4132 8718

 

Flere døgnrapporter

19. januar 2021

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

18. januar 2021

Her kan du læse et uddrag fra døgnrapprten fra mandag den 18. januar 2021

18. januar 2021

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

15.-17. januar 2021

Her kan du læse et uddrag fra døgnrapporterne fra weekenden 15.-17. januar 2021

15. januar 2021

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

14. januar 2021

Her kan du læse et uddrag fra døgnrapporten fra torsdag den 14. januar 20212