Spring til hovedindhold

Forslag

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Døgnrapport

26. oktober 2020 10:33

23.- 25. oktober 2020

Her kan du læse et uddrag fra døgnrapporterne fra weekenden fredag den 23. oktober til søndag den 25. oktober 2020

KORSØR: To færdselskontroller

Fredag mellem klokken 13.43 og 19.43 var færdselspolitiet på Dyrehovedgårds Alle, hvor der var i alt 31 køretøjer, der blev standset og kontrolleret. Ni blev sigtet for at bruge håndholdt mobil under kørslen, en for ikke at havde fastspændt sit barn korrekt, hvilket givet et klip i kørekortet, en blev sigtet for at have solfilm i de forreste sideruder, en for at køre uden sikkerhedssele, en for overtrædelse af registreringsbekendtgørelsen, en for kørsel uden førerret, en for at køre hjulspin og lave unødig røg og støj, en for at have overladt sin bil til en person, der ikke havde kørekort, for spirituskørsel og en for narkokørsel. Desuden blev en sigtet for hærværk i form af graffiti.

Søndag holdt en af politiets målevogne fra den automatiske trafikkontrol på Revvej, hvor man højst må køre 50 km/t. Det var der en enkelt ud af 48 kontrollerede, der ikke overholdt, og de 72 km/t, den pågældende blev målt til, giver et klip i kørekortet.

 

FUGLEBJERG: Kørte på lånt knallert uden kørekort

I forbindelse med en almindelig patruljering fik et par betjente i fredags klokken 19.05 øje på en ung mand, der kom kørende på en knallert ad Byagervej i Fuglebjerg. Det viste sig, at den unge mand, der er 17 år og fra byen, ikke noget knallertkørekort. Det blev han sigtet for. Samtidig blev ejeren af knallerten, en 37-årig mand uden fast bopæl, sigtet for at overlade sin knallert til en person uden kørekort og for ikke at have forsikret knallerten. Samtidig kunne knallerten køre noget hurtigere end tilladt, hvilket han også fik en sigtelse for.

 

PRÆSTØ: Beruset mand på rutebilstation

Politiet rykkede i fredags klokken 19.58 ud til rutebilstationen på Svend Gønges Torv i Præstø, hvor der befandt sig en temmelig beruset mand, som havde låst sig inde på toilettet. Han fik dog efter noget tid låst op og kom ud til betjentene, der udstyrede ham med en sigtelse efter ordensbekendtgørelsen. Det drejer sig om en 60-årig mand fra byen.

 

MARIBO: Røveri

En kiosk på Vestergade i Maribo var i fredags klokken 21.56 udsat for et røveri, da to unge mænd på knallert standsede foran kiosken, og den ene gik ind i butikken og truede ekspedienten med pistol til at udlevere penge. Den fik han og gik ud igen, hvorefter begge unge mænd kørte væk på knallerten ad Vestergade i vestlig retning. Den ene mand beskrives som: Ikke etnisk dansker af udseende, talte dansk, iført sort hættetrøje med lynlås, sort mundbind, sorte handsker med hvis skrift, sorte Nike joggingbukser. De to mænd kørte væk på en PGO-knallert med et klistermærke bag på, hvor der stod: "Du er nummer 1 i køen". Politiet hører gerne fra vidner, der kan have oplysninger til sagen.

(SC: 1900-76313-00024-20)

 

NYRUP: 23-årig sigtet for manddrab – medgerningsmand opfordres til at melde sig selv

Natten til lørdag klokken 0.15 mødte to mænd op til en privat fest på Nyrupvej i Nyrup, hvor de ikke var inviteret. Da de alligevel forsøgte at komme ind, opstod der slagsmål og i den forbindelse blev en ung mand stukket med kniv i brystregionen. Politiet og ambulance blev tilkaldt, og den unge mand blev fløjet med helikopter til rigshospitalet, hvor han blev behandlet for sine skader. Han er uden for livsfare. En af gerningsmændene blev kort efter anholdt og sigtet for forsøg på manddrab – det drejer sig om en 23-årig mand fra Dianalund. Han blev også sigtet for trusler mod en polititjenestemand, da han truede en af betjentene efter anholdelsen. Han blev søndag fremstillet i grundlovsforhør, hvor han efterfølgende blev varetægtsfængslet frem til den 4. november. Det lykkedes for den anden gerningsmand at stikke af, men politiet ved hvem han er og opfordrer ham til at kontakte politiet – enten ved at ringe 114 eller ved at møde op på den nærmeste politistation.

 

SLAGELSE: Slog armen igennem en rude

Politiet fik klokken 2.22 natten til lørdag en anmeldelse om hærværk, hvor nogen havde knust en rude i en lejlighed på Bredegade i Slagelse. Det viste sig at være sket i forbindelse med et slagsmål, hvor en 24-årig mand fra Skælskør, havde slået armen igennem ruden. Politiet fandt ham senere på skadestuen, hvor han fik behandling efter mødet med ruden. Han blev sigtet for hærværk.

 

NYKØBING FALSTER: Butikstyve standset

Politiet fik lørdag klokken 15.00 en anmeldelse fra en medarbejder i Kvickly i Nykøbing Falster, der havde standset to personer, der gik igennem kasselinjen uden at betale for nogle flasker spiritus. Den ene var en mand på 22 år fra Nykøbing Falster, mens den anden var en ung dreng under 15 år fra Vordingborg. Politiet blev tilkaldt, og den 22-årige blev sigtet for butikstyveri og fik en bøde på 900 kroner. Herudover blev både de sociale myndigheder og den mindreåriges forældre kontaktet.

 

SLAGELSE: Unge festede for højt

Politiet blev lørdag aften klokken 21.46 kaldt ud til en adresse i Slagelse, hvor en gruppe unge havde samlet sig, spillede høj musik og larmede på et niveau, der var til gene for naboerne. Politiet fik i første omgang dæmpet festen, og der blev skruet ned for musikken, men kort efter var den gal igen, og patruljen måtte forbi festen endnu engang. Denne gang blev musikken slukket, og flere unge blev bortvist fra stedet. Det var en 16-årig mand fra Rude dog ikke begejstret for, og han nægtede at forlade stedet, selvom patruljen bad ham om det. Han blev derfor sigtet for at overtræde ordensbekendtgørelsen og fik en bøde på 750 kroner.

 

VORDINGBORG: Firehjulstrækkere på stranden

Politiet fik lørdag klokken 22.25 en anmeldelse om, at der var flere firehjulstrækkere, der var kørt ind på et naturområde på Knudshoved Odde, og nu kørte rundt langs kysten og på marker. Da politiet kom, fandt de hurtigt frem til bilerne, og fire personer blev sigtet for at overtræde mark- og vejfredsloven. Det var en 19-årig mand fra Stege, en 28-årig mand fra Lundby, en 32-årig mand fra Vordingborg og en 40-årig mand fra Præstø. Den 28-årige mand fra Lundby havde desuden ikke medbragt sit kørekort, og den bil han kørte i, var hverken indregistreret eller forsikret korrekt. Han fik derfor tre ekstra sigtelser.

 

NÆSTVED: Indbrudstyve taget på fersk gerning

Politiet fik søndag klokken 00.24 en anmeldelse om, at der gik to personer rundt på en genbrugsplads i Næstved, og var i færd med at stjæle nogle batterier. Da politiet kom, bemærkede de, at der holdt en knallert parkeret uden for pladsen, og kort efter kom de to gerningsmænd kravlende ud under hegnet fra genbrugspladsen. De havde blandt andet stjålet fire batterier, en motorsav og noget værktøj. De to mænd var henholdsvis 39 år og med ukendt adresse, og 37 år fra Præstø-området. De blev begge anholdt klokken 00.33 og sigtet for indbrud i en virksomhed. Herudover blev den 37-årige mand også sigtet for at overtræde lov om euforiserende stoffer, da han havde både en joint og en pose med 1,3 gram amfetamin på sig, mens den 39-årige blev sigtet for at overtræde knivloven, da han havde en ulovlig kniv på sig. De blev begge taget med på stationen, hvorfra de blev løsladt igen klokken henholdsvis 02.23 og 03.05.

 

HELE KREDSEN: Pas på falske indsamlere

Fredag klokken 13.30 blev en blev en borger i Fensmark kontaktet af en kvinde, der påstod at samle ind til døvstumme. Hun viste en liste med navne på personer, der alle havde givet 200 kroner til formålet, og opfordrede borgeren til at gøre det samme. Indsamlingen viste sig dog at være falsk og indsamleren en svindler. Kvinden var 18-20 år, 160-165 centimeter høj, lys i huden og almindelig af kropsbygning. Politiet opfordrer til, at man altid er ekstra opmærksom, når man bliver kontaktet af indsamlere, der beder om penge. Tjek at indsamlingen er reel, før du giver penge, og kontakt eventuelt politiets servicecenter på tlf. 1-1-4.

 

RØNNEDE: Stjal golfvogne

Ukendte gerningsmænd har på et tidspunkt fra lørdag klokken 16.00 til søndag klokken 9.00 stjålet fire golfvogne på golfbanen på Symbiosen i Rønnede. Den ene blev søndag morgen fundet på Gamle Næstvedvej, mens de tre andre var efterladt på plænerne. Mange m2 af græsset er ødelagt, og golfvognene er også blevet beskadiget. Derfor har politiet registreret sagen som groft hærværk og hører gerne fra evt. vidner, der har oplysninger til sagen. Ring til politiets servicecenter på tlf. 1-1-4.

(SC: 1900-77112-00083-20)

 

 

INDBRUD

Politiet har i den forgangne weekend modtaget en enkelt anmeldelse om indbrud i privat beboelse:

 

By Vej Type Tidsrum Udbytte
Sorø Drosselvej Hus Mandag klokken 03:50 Lamper

 

 

FÆRDSELSKONTROLLER

I weekenden har politiet haft en enkelt færdselskontrol:

 

By Vej Tidspunkt
Korsør Dyrehovedgårds Alle Fredag klokken 13:43 – 19:43

31 standsede køretøjet, 19 sigtelser fordelt på 15 sigtede herunder 9 for at have benyttet håndholdt mobiltelefon (Klip), 1 for ikke at have anvendt særligt godkendt sikkerhedsudstyr til barn under 135cm i højden (klip), 1 for at have monteret solfilm i de forreste sideruder, 1 for ej at have anvendt sele, 1 for overtrædelse af registrerings-bekendtgørelsen ved ikke at have forsynet sin varebil med CVR-nummer og firmanavn og/eller logo, 1 for kørsel uden førerret, i for røg/støj ved at have lavet hjulspin, 1 for at have overladt føringen af personbil til person uden kørekort, 1 for at køre påvirket af spiritus samt 1 for at køre påvirket af hash.

Endvidere blev en sigtet for at lave graffiti

Husk, at det er muligt at bestille en færdselskontrol på politiets hjemmeside.

 

 

HASTIGHEDSKONTROLLER

Politiet har i det forgangne weekend haft følgende hastighedskontroller:

 

By Vej Tid Type Kontrollerede Fartbilister Tilladt Hurtigste Klip
Faxe Bytoftevej Fredag klokken 14.13-16.15 ATK – bestilt færdselskontrol 22 - - - -
Fjenneslev Ringstedvej Lørdag klokken 08:10 – 09:33 ATK 108 1 60 km/t 70 km/t -
Karise Køgevej Fredag klokken 11:23 – 13:23 ATK 305 13 60 km/t 89 km/t 2 klip
Korsør Revvej Søndag klokken 8.09-9.31 ATK 48 1 50 km/t 72 km/t Et klip
Korsør Vestmotorvejen ved Storebæltsbroerne Fredag klokken 06:58 – 13:00 ATK 5820 59 110 km/t 147 km/t -
Nyrup Merløsevej Lørdag klokken 10.14-13.30 ATK – bestilt færdselskontrol 299 19 70 km/t 114 km/t Fire klip
Næstved Holmevej, Brandelev Fredag klokken 8.06-9.21 ATK – bestilt færdselskontrol 20 2 50 km/t 63 km/t -
Rødby Højbygårdvej, Taagerup Fredag klokken 6.09-8.30 ATK – bestilt færdselskontrol 25 22 60 km/t 85 km/t Et klip
Stubbekøbing Aastrupvej, Vejringe Lørdag klokken 14.02-15.00 ATK – bestilt færdselskontrol 3 - - - -

Husk, at det er muligt at bestille en færdselskontrol på politiets hjemmeside.

 

 

PÅVIRKEDE TRAFIKANTER

I weekenden har politiet standset følgende påvirkede trafikanter:

 

By Vej Tidspunkt Person Sigtet for
Faxe Vemmetoftevej Søndag klokken 9.00 58-årig mand fra Karise Spirituskørsel
Herlufmagle Birkevænget Lørdag klokken 16.30 40-årig mand fra Herlufmagle Spirituskørsel
Karrebæksminde Karrebækvej Mandag klokken 2.42 19-årig mand fra Hvalsø Spirituskørsel
Korsør Halsskovvej Fredag klokken 19:25 25-årig mand fra Korsør Narkokørsel
Korsør Tårnborgvej Fredag klokken 16:18 50-årig mand fra Græsted Spirituskørsel
Næstved Jernbanegade Fredag klokken 22:05 51-årig mand fra Herlufmagle Spirituskørsel
Næstved Sneppevej Fredag klokken 22:16 50-årig kvinde fra Karrebæksminde Spirituskørsel
Slagelse Vestmotorvejen Søndag klokken 17:22 55-årig udenlandsk mand Spirituskørsel
Tappernøje Sydmotorvejen Lørdag klokken 17:22 29-årig mand fra København S Narkokørsel

 

 

 

Pressekontakt

Kommunikation:

E-mail: ssj-kommunikation@politi.dk

Inden for alm. kontortid: Tlf. 4133 1515

 

Anne Dorte Hoppe Søe

E-mail: aso021@politi.dk

Tlf.: 2276 3593

 

Palle O. Hansen

E-mail: pha010@politi.dk

Tlf.: 4132 8267

 

Vagtcentralen:
E-mail: ssj@politi.dk
Pressetelefon: 4132 8718

 

Flere døgnrapporter

19. januar 2021

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

18. januar 2021

Her kan du læse et uddrag fra døgnrapprten fra mandag den 18. januar 2021

18. januar 2021

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

15.-17. januar 2021

Her kan du læse et uddrag fra døgnrapporterne fra weekenden 15.-17. januar 2021

15. januar 2021

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

14. januar 2021

Her kan du læse et uddrag fra døgnrapporten fra torsdag den 14. januar 20212