Spring til hovedindhold

Forslag

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Døgnrapport

4. september 2020 09:33

3. september 2020

Her kan du læse et uddrag fra døgnrapporten fra torsdag den 3. september 2020

 

DET ER IKKE "BANKEN", DER RINGER

Politiet får løbende en del anmeldelser fra borgere, der er blevet snydt af svindlere, der har haft held med at lokke personlige oplysninger ud af dem. Mønsteret er, at de bliver kontaktet pr. telefon af en mand, der påstår at ringe fra f.eks. deres bank, Udbetaling Danmark, Nets eller lignende. De fortæller typisk, at der er opstået et problem, som de tilbyder at hjælpe med at løse. Det kan f.eks. være en pension, der ikke kan blive udbetalt eller en mystisk transaktion på deres bankkonto, som de gerne vil bremse. Det eneste de har brug for er, at man liiiige fortæller dem sit cpr-nummer, NemID eller password. Nogle svindlere er endda så "hjælpsomme", at de tilbyder at stille opkaldet om til ens personlige bankrådgiver, som så vil føre en sikkert igennem sagens forløb.

 

Det sidste skete f.eks. for en kvinde fra Falster i midten af august. Hun blev kontaktet af en mand, der tilbød at stille hende om til en medarbejder i hendes bank, hvor den hjælpsomme mand "Peter" ville sørge for at bremse en række overførsler, der var i gang. Desværre endte det med, at "Peter" selv havde held med at fjerne et større kontantbeløb fra hendes konto.

 

I en anden sag ringede en høflig mand til en kvinde fra Vordingborg og udgav sig for at være fra Udbetaling Danmark. Han fortalte, at der var et problem med at udbetale hendes pension, men tilbød at sørge for, at hendes bank ville ringe hende op, så der kunne komme styr på fejlen. Senere blev hun kontaktet af en mand, der påstod at være fra banken, men som kort efter havde held med at lave flere ulovlige overførsler.

 

Husk – ALLE personlige oplysninger om NemID, kodeord, kortnumre osv. er strengt personlige og må ALDRIG udleveres til nogen andre. Heller ikke til din bankrådgiver, sagsbehandler eller lignende. Hvis du bliver kontaktet af en person, der påstår at ringe fra en myndighed eller virksomhed, er det en god ide at ringe tilbage til virksomhedens eller myndighedens hovednummer og tjekke at opkaldet faktisk kom fra dem.

 

 

NAKSKOV: Smadrede ruder til værtshus

Klokken 1.18 natten til torsdag smadrede en ukendt gerningsmand ikke færre end 21 ruder til et værtshus i Søndergade i Nakskov. Politiet skal nu gennemgå overvågningsbillederne fra stedet, men hvis der er borgere, der har oplysninger til sagen, hører politiet gerne fra dem. Ring til politiets servicecenter på tlf. 1-1-4.

 

NÆSTVED: 15-årig sigtet for at male graffiti

Torsdag klokken 9.04 fik politiet en anmeldelse om, at der var flere unge i færd med at male tags på en bygning på Grønnegades Kaserne. De var tilsyneladende ikke blevet færdige, for de havde efterladt pensler og spraydåser på stedet, og vendte da også tilbage, mens politiet var på stedet. Det var fem piger i alderen 13-15 år, og deres forældre blev kontaktet sammen med de sociale myndigheder. Den 15-årige pige blev sigtet for hærværk.

 

GULDBORG: Sigtet for at stjæle rom

Politiet fik torsdag klokken 10.29 en anmeldelse om, at en butikstyv var stukket af fra Dagli'Brugsen i Guldborg med otte flasker rom, som han havde stoppet i rygsækken. På baggrund af signalement blev han senere genkendt på banegården i Sakskøbing, og blev anholdt klokken 16.33. Det var en 37-årig udenlandsk mand, som viste sig at have et forbud mod at rejse ind i Danmark. Han blev sigtet for butikstyveri og for overtrædelse af udlændingeloven og et fortsat anholdt i sagen.

 

SKÆLSKØR: Hjulspin i Algade

Vidner anmeldte torsdag eftermiddag, at en bil havde accelereret kraftigt og lavet hjulspin i Algade i Skælskør. Gennem bilens registreringsnummer fandt politiet sidst på eftermiddagen frem til ejeren af bilen, der var en 37-årig mand fra lokalområdet. Han blev sigtet for overtrædelse af færdselslovens bestemmelser og generende og forstyrrende kørsel.

 

 

 

 

INDBRUD

Politiet har i det seneste døgn modtaget følgende anmeldelser om indbrud i privat beboelse:

 

By Vej Type Tidsrum Udbytte
Nykøbing Nørrevænget Hus Torsdag klokken 23.00-23.34 Ikke umiddelbart stjålet noget
Sakskøbing Ballegårdsvej, Radsted Hus Torsdag klokken 9.30-16.45 En kaffemaskine af mærket Siemens
Sorø Elmebjergvej Lejlighed Onsdag klokken 18.00 – torsdag klokken 7.50 En telefon af ukendt mærke

 

 

HASTIGHEDSKONTROLLER

Politiet har i det forgangne døgn haft følgende hastighedskontroller:

 

By Vej Tid Type Kontrollerede Fartbilister Tilladt Hurtigste Klip
Korsør Vestmotorvejen ved Storebælt Torsdag klokken 7.06-13.20 ATK 6185 233 110 km/t 175 km/t To klip og en betinget frakendelse
Slagelse Sdr. Ringgade Torsdag klokken 9.54-12.10 ATK 667 26 60 km/t 90 km/t Tre klip
Sorø Skælskørvej Torsdag klokken 5.32-9.00 ATK – bestilt færdselskontrol 588 7 80 km/t 107 km/t -

 

Husk, at det er muligt at bestille en færdselskontrol på politiets hjemmeside.

 

 

FÆRDSELSKONTROLLER

Det seneste døgn har politiet haft en enkelt færdselskontrol:

 

By Vej Tidspunkt
Slagelse - Torsdag klokken 16.55-17.55 To blev sigtet for at bruge håndholdt mobil og en for at overhale, selv om det var forbudt

 

 

 

 

Pressekontakt

Kommunikation:

E-mail: ssj-kommunikation@politi.dk

Inden for alm. kontortid: Tlf. 4133 1515

 

Anne Dorte Hoppe Søe

E-mail: aso021@politi.dk

Tlf.: 2276 3593

 

Palle O. Hansen

E-mail: pha010@politi.dk

Tlf.: 4132 8267

 

Jacob Rytz Hansen
E-mail: jha145@politi.dk

Tlf.: 2916 5980

 

Vagtcentralen:
E-mail: ssj@politi.dk
Pressetelefon: 4132 8718

 

21. januar 2022

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi: Uddrag af døgnrapporten fra torsdag 20. januar

En hund efter tog, hash og to Bounty. Se uddraget fra torsdagens døgnrapport

20. januar 2022

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi: Uddrag af døgnrapporten fra onsdag 19. januar

Dankortfup, kniv og stoffer. Se uddraget fra onsdagens døgnrapport

19. januar 2022

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Uddrag fra tirsdagens døgnrapport fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Uddrag fra tirsdagens døgnrapport fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi