Spring til hovedindhold

Forslag

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Døgnrapport

6. juli 2020 10:54

3.-5. juli 2020

Her kan du læse et uddrag fra døgnrapporterne fra weekenden 3.-5. juli 2020

SLAGELSE: Ville stjæle bukser

I fredags klokken 10.32 kom en mand ind i en tøjforretning på Nytorv i Slagelse. Her stjal han et par buksker og var ved at snige sig af sted med sit bytte, da en ansat opdagede tyveriet og ville stoppe manden. Men det udviklede sig til tumult og trusler fra tyvens side. Han blev dog til sidst tilbageholdt og politiet blev tilkaldt. Det drejer sig om en 22-årig mand fra byen, som blev sigtet for røveri.

Søndag klokken 13.18 blev politiet kaldt til en anden tøjforretning på Nytorv i Slagelse, hvor en mand optrådte utryghedsskabende og generede en medarbejder. Han havde blandt andet spurgt om farven på hendes trusser, og om han måtte købe dem. Det var den 22-årige mand fra om fredagen, og han blev samtidig bortvist fra forretningen.

 

MERN: Beslaglagt knallert

En politipatrulje standsede fredag klokken 11.45 en 19-årig mand, da han kom kørende på knallert ad Kalvehavevej i Mern. Det viste sig, at knallerten kunne køre noget hurtigere end tilladt, og derfor blev den 19-årige sigtet efter færdselsloven og hans knallert blev beslaglagt.

 

NÆSTVED: Ung mand med skunk

På baggrund af et tip fra en borger, der var bekymret for, om der blev solgt ulovlige stoffer, patruljerede politiet fredag ved middagstid ved Tommerupvej i Næstved. Her traf de en mand, som stak af, da han så politiet. Men der gik ikke længe, før han var blevet løbet op og standset. Det var en 22-årig mand fra Dragør, som havde 2,5 gram skunk på sig. Han blev derfor sigtet efter lov om euforiserende stoffer.

 

NÆSTVED: 25-årig sigtet for salg af hash

Politiet havde et stykke tid haft mistanke om, at der foregik noget mistænkeligt ved et offentligt område på Nygårdsvej i Næstved. I fredags holdt et par politibetjente derfor et ekstra øje med området, og omkring klokken 18 overværede betjentene en situation, der kunne ligne, at der blev solgt euforiserende stoffer. Og ganske rigtigt blev der ved den efterfølgende undersøgelse fundet 28 gram hash fordelt i små salgsposer. En 25-årig mand fra Næstved blev anholdt og sigtet for salg af narko og efter våbenloven, da han var i besiddelse af et knojern.

 

STENLILLE: Mand havde bajonet og riffel

En 56-årig mand fra Birkerød havde noget tid holdt til i en kælder til et hus i Stenlille. Ejeren af huset ville imidlertid gerne have, at den 65-årige flyttede ud igen. Det ville den 65-årige ikke umiddelbart, så fredag klokken 15.43 kom politiet til for at hjælpe med situationen. Her fandt de ud af, at den 65-årige havde en bajonet på sig, og blandt hans ejendele fandt betjentene desuden en gammel riffel. Så den 65-årige blev sigtet efter våbenloven og bortvist fra stedet.

 

GEDSER: Efterlyst mand anholdt

Lørdag eftermiddag klokken 16.30 blev en dansk bil standset af politiets udlændingekontrolafdeling i indrejsefeltet i Gedser. Det viste sig, at føreren - en 48-årig mand fra Jylland - var efterlyst til udlevering til Tyskland sigtet for bedrageri. Han blev derfor anholdt og fremstillet i grundlovsforhør søndag med henblik på udlevering til Tyskland.

 

SLAGELSE: Færdselsuheld med spiritus og ulovlige stoffer

Flere personer så lørdag eftermiddag lidt før klokken 15 en sort BMW være årsag til to færdselsuheld på Omfartsvejen i Slagelse. Heldigvis kom ingen til skade. Politiet blev tilkaldt, og ved vidners hjælp fandt en politipatrulje klokken 17.32 frem til den sorte bil og en 21-årig mand fra Korsør, som blev anholdt og sigtet for spirituskørsel. Han blev også sigtet efter lov om euforiserende stoffer, da politiet fandt både amfetamin og kokain i hhv. bilen og i hans lomme.

 

NAKSKOV: Ung mand sigtet efter skænderi

Det var tilsyneladende et kærestepar, der var kommet op at toppes, som startede balladen, da politiet lørdag klokken 20.57 blev kaldt ud til Nybrogade i Nakskov. Flere andre personer havde blandet sig i skænderiet, som endte med, at en meget argessiv 18-årig mand fra Vordingborg blev sigtet efter ordensbekendtgørelsen.

 

NÆSTVED: Sigtet for at have hash

Søndag klokken 22.45 standsede politiet en bilist på Vestre Ringvej ved Næstved i en rutinekontrol. I bilen var der en 25-årig mand fra Slagelse som passager, og han virkede påfaldende sløv i det. Han blev visiteret, og her fandt politibetjentene en klump hash på 0,7 gram. Den 25-årige blev derfor sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer.

 

RØNNEDE: Anholdt efter indbrud

Et vidne bemærkede natten til søndag klokken 2.05 at lyssensoren ved et hus på Dyssevej i Kongstedblev aktiveret og en høj skikkelse luskede omkring ved ejendommen. Vidnet mente, at beboerne ikke var hjemme og tilkaldte derfor politiet. Politiet fandt med god hjælp fra borgere i kvarteret frem til en mand, der løb på Mågevej, og politiet standsede den forpustede mand i krydset ved Gl. Næstvedvej/Vordingborgvej. Det var en 32-årig udenlandsk mand, som blev anholdt klokken 2.58 og sigtet for indbrud. Det viste sig, at der var brudt et vindue op i huset på Dyssevej og at flere lokaler var gennemrodet. Den 32-årige blev taget med til politistationen i Næstved, hvor han blev afhørt. Han er fortsat anholdt, da hans sag er forelagt Udlændingestyrelsen, som skal træffe afgørelse om evt. udvisning.

 

RUDS-VEDBY: Sigtet for at forvolde fare

Natten til mandag henvendte en mand sig på politistationen i Slagelse, hvor han fortalte, at han var blevet påkørt af en anden bil på Kragerupgårdsvej ved Ruds-Vedby. Ud over chaufføren – en 25-årig mand – var der en 35-årig mand med i bilen som passager. Det var en bekendt, som havde kørt den anden bil, og den 25-åriges bil havde fået en skade langs den ene side. Politiet fandt senere på natten frem til føreren af den anden bil. Det var en 47-årig mand fra Nørre Alslev, som blev anholdt klokken 4.26 og sigtet for at have overtrådt straffelovens bestemmelser om at forvolde fare for liv eller førlighed. Den anholdte forklarede, at det var et skænderi om to papegøjer, der lå bag, og at påkørslen var sket ved et uheld. den 47-årige blev løsladt efter afhøring, og politiet mangler stadig at afhøre flere af de implicerede i sagen.

 

SLAGELSE: 16-årig hentet ned fra tagryg

Mandag klokken 3.23 fik politiet en anmeldelse om, at der gik en mand rundt på tagene i Jernbanegade i Slagelse, og at han nu havde sat sig på en kvist ca. 25 m oppe. Han sad helt stille og drak af en flaske og ville ikke tale med politiet, som kort efter ankom til stedet. Brandvæsenet blev tilkaldt med en stigevogn, og på den måde blev han hentet ned i sikkerhed. Det var en 16-årig fyr fra Høng, som tilsyneladende var kravlet til vejrs i kådhed.

 

 

 

 

INDBRUD

Politiet har i weekenden modtaget følgende anmeldelser om indbrud i privat beboelse:

By Vej Type Tidsrum Udbytte
Fensmark Tjørnevej Hus Fredag klokken 7.30-16.20 Tre par sko af mærket Adidas, guldkæde og ure
Holeby Nørrevej Hus Torsdag klokken 16.30 – fredag klokken 12.11 Guld
Horslunde Bryggerivej Hus Søndag klokken 21.00 – lørdag klokken 8.00 Håndværktøj, guldhalskæde, en ramme øl og en ramme sodavand, tøj, sko og fødevarer
Mern Østergårdstræde Landejendom Lørdag klokken 18.00-9.40 Ikke gjort op hvad der er stjålet
Præstø Bygvænget Hus Fredag klokken 9.50-12.25 Sølvtøj, smykker og en bærbar pc af mærket Acer
Rønnede Dyssevej Hus Søndag klokken 2.05 Ikke gjort op hvad der er stjålet
Rønnede Glentevej Hus Tirsdag klokken 6.00 – fredag klokken 18.45 Ikke gjort op hvad der er stjålet
Rønnede3 Dyssehøj, Kongsted Hus Onsdag klokken 10.00 – fredag klokken 10.07 Ikke umiddelbart stjålet noget
Slagelse Holbækvej Hus Torsdag klokken 19.00 – fredag klokken 7.00 Ventilationsanlæg af mærket Nilan 250
Slagelse Roarsvej Hus Lørdag klokken 16.00 – søndag klokken 20.00 Ikke gjort op hvad der er stjålet
Slagelse Trompetvej Hus Lørdag klokken 12.30-12.40 Playstation 4 og en bærbar pc af mærket Acer
Vordingborg Mejemarken Hus Lørdag klokken 14.00 – søndag klokken 2.00 Ikke umiddelbart stjålet noget

                            

 

 

FÆRDSELSKONTROLLER

I weekenden har politiet haft følgende færdselskontroller:

By Vej Tidspunkt
Kalvehave/Mern - Fredag klokken 10.00-12.30 12 køretøjer standset og kontrolleret: To blev sigtet for ikke at have den lovpligtige ansvarsforsikring i orden, to for fejl og mangler ved køretøjet, en vor overtrædelse af godsloven, to for at køre på ulovlige knallerter (og den ene blev konfiskeret), en blev sigtet for at bruge håndholdt mobil under kørslen og tre for overtrædelse af registreringsbekendtgørelsen
Slagelse - Fredag klokken 10.00-13.00 En blev sigtet for at bruge håndholdt mobiltelefon

 

Husk, at det er muligt at bestille en færdselskontrol på politiets hjemmeside.

 

 

HASTIGHEDSKONTROLLER

Politiet har i weekenden haft følgende hastighedskontroller:

By Vej Tid Type Kontrollerede Fartbilister Tilladt Hurtigste Klip
Nykøbing Gaabensevej, Bruntofte Søndag klokken 12.28-14.10 ATK 910 1 80 km/t 104 km/t -
Nykøbing Nykøbingvej, Horreby Fredag klokken 16.37-20.00 ATK 258 11 50 km/t 94 km/t En betinget frakendelse
Nykøbing Randersvej Lørdag klokken 16.32-20.00 ATK 91 8 50 km/t 70 km/t Et klip
Nykøbing Stubbekøbingvej, Systofte Fredag klokken 13.45-16.00 ATK – bestilt færdselskontrol 328 - - - -
Næstved Sorøvej, Ganges Bro Fredag klokken 14.59-17.09 ATK 492 58 60 km/t 106 km/t Tre klip og en betinget frakendelse
Næstved Søndergade, Hyllinge Fredag klokken 12.15-13.49 ATK – bestilt færdselskontrol 43 9 40 km/t 58 km/t Et klip
Nørre Alslev Gåbensevej Søndag klokken 14.17-20.00 ATK – bestilt færdselskontrol 529 10 50 km/t 63 km/t -
Rønnede Faxevej, Kongsted Fredag klokken 11.42-13.42 ATK 746 57 50 km/t 70 km/t Et klip
Stege Katedralvej Lørdag klokken 9.31-11.30 ATK – bestilt færdselskontrol 140 2 50 km/t 69 km/t Et klip
Stensved Vordingborgvej Fredag klokken 9.59-11.45 ATK 210 15 50 km/t 107 km/t To klip og en ubetinget frakendelse
Stensved Vordingborgvej Fredag klokken 6.35-9.30 ATK – bestilt færdselskontrol 650 56 50 km/t 72 km/t To klip
Toreby Sakskøbingvej, Grænge Lørdag klokken 13.55-16.00 ATK 590 - - - -
Vordingborg Orevdej Lørdag klokken 12.32-13.35 ATK – bestilt færdselskontrol 80 4 50 km/t - -
Vordingborg Sydmotorvejen Søndag klokken 8.21-11.20 ATK 1770 121 90 km/t 138 km/t 11 klip

 

 

 

PÅVIRKEDE TRAFIKANTER

I weekenden har politiet standset følgende påvirkede trafikanter:

By Vej Tidspunkt Person Sigtet for
Bandholm Birketvej, Reersnæs Lørdag klokken 20.10 29-årig udenlandsk mand Narkokørsel
Rødbyhavn Indrejsefeltet Lørdag klokken 12.15 25-årig mand fra Ølsted Narkokørsel
Torrig Bandholmvej Lørdag klokken 5.15 38-årig mand uden fast bopæl Spiritus- og narkokørsel og kørsel uden førerret. En 31-årig mand, der var passager i bilen, havde et træbat og 6,93 g hash på sig og blev derfor sigtet for overtrædelse af våbenloven og lov om euforiserende stoffer
Torrig Bandholmvej Lørdag klokken 1.14 22-årig mand fra Nykøbing Narkokørsel

 

 

Pressekontakt

Kommunikation:

E-mail: ssj-kommunikation@politi.dk

Inden for alm. kontortid: Tlf. 4133 1515

 

Anne Dorte Hoppe Søe

E-mail: aso021@politi.dk

Tlf.: 2276 3593

 

Palle O. Hansen

E-mail: pha010@politi.dk

Tlf.: 4132 8267

 

Jacob Rytz Hansen
E-mail: jha145@politi.dk

Tlf.: 2916 5980

 

Vagtcentralen:
E-mail: ssj@politi.dk
Pressetelefon: 4132 8718

 

Vi beklager. Dette indhold kan ikke vises.