Spring til hovedindhold

Forslag

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Døgnrapport

9. november 2020 10:48

6.- 8. november 2020

Her kan du læse et uddrag fra døgnrapporterne fra weekenden 6.-8. november 2020

 

KORSØR: To færdselskontroller i byen

Hen over weekenden har politiet været i Korsør for at kontrollere trafikken og trafikanternes færdselskultur.

Fredag var en af politiets målevogne fra den automatiske trafikkontrol på Skovvej. Her er den højst tilladte hastighed 50 km/t, og mellem klokken 10.00 og 11.30 var der i alt 252 trafikanter, der kørte forbi målevognen. Fire af dem blev målt til at køre for hurtigt – den højeste hastighed blev målt til 61 km/t.

 

NYKØBING: Væltede reoler på biblioteket

Fredag klokken 13.20 fik politiet en anmeldelse fra biblioteket i Kongensgade, hvor en mand uden nogen særlig grund var gået amok og havde væltet flere reoler med foldere. Det var en 51-årig mand fra byen, og han blev sigtet for hærværk. Da den 51-årige var psykisk ude af balance, blev han kørt til behandling på skadestuen.

 

NÆSTVED: Butikstyve i Bilka

To gange fredag rykkede politiet ud til Bilka i Næstved Storcenter, hvor der var butikstyve. Klokken 17.25 var det to kun 15-årige drenge fra Næstved, der sammen havde stjålet en pung. Det blev opdaget af en medarbejder fra forretningen, da de gik gennem kassen uden at betale. De to 15-årige blev sigtet for butikstyveri.

Klokken 21.45 stjal to 23-årig kvinder – den ene uden fast bopæl og den anden fra Hobro – en forsyning af vodka og Red Bull. De betalte ikke for varerne og blev standset af en medarbejder efter kassen. De blev begge to sigtet for butikstyveri.

 

SORØ: Larm i gaden

Politiet fik fredag klokken 23.20 en anmeldelse om, at der var flere unge forsamlet foran Regionshuset i Alleen, og at de både var højtråbende og drak øl på stedet, og der var også kastet omkring med noget afspærringsmateriel. Politiet var kort efter på stedet, og her traf politibetjentene to 15-årige piger og to 15-16-årige drenge. De blev vejledt om fremover at dæmpe sig og tage hensyn til andre i det offentlige rum, og de blev herefter bortvist fra stedet, og deres forældre blev kontaktet.

 

LUNDBY: Kørte påvirket og havde våben i bilen

Efter en anmeldelse om noget tumult i Næstved, kunne vidner beskrive en bil, der var indblandet. Det lykkedes lørdag klokken 1.15 at standse bilen på Præstø Landevej ved Baarse. Føreren var en 22-årig mand fra Nakskov, og der var en anden 22-årig mand fra Søllested med som passager. Føreren virkede påvirket, og blev derfor sigtet for narkokørsel, og da han ikke havde noget kørekort, blev han også sigtet for kørsel i frakendelsestiden. I bilen blev der fundet en økse, en strømpistol og et aluminiumsbat, og de to mænd blev derfor sigtet for overtrædelse af våbenloven.

 

HOLEBY: Eftersøgt til afsoning – anholdt efter vold

En 41-årig mand blev lørdag klokken 1.17 anholdt i Holeby. Det skete, efter at politiet var blevet kaldt til stedet på grund af noget uro, hvor den 41-årige havde været oppe at toppes med en 36-årig kvinde, som han havde overfaldet. Det viste sig, at den 41-årige var eftersøgt til afsoning af en fængselsstraf, og han blev derfor kørt til Storstøm Fængsel. Undervejs i politibilen truede den anholdt politibetjentene med, at han ville slå dem ihjel, og han blev derfor også sigtet for trusler mod politiet. Den 41-årige blev overført til afsoning af fængselsstraffen med det samme.

 

SLAGELSE: Tarvelige tricktyve

En 83-årig kvinde var fredag udsat for et tricktyveri i sin lejlighed i Vesterport. En kvinde kom til lejligheden og bad om at måtte låne en tallerken, og det lykkedes kvinden at aflede den 83-åriges opmærksomhed, så en medgerningsmand slap afsted med at stjæle kontanter fra en pung. Herefter forduftede tyven.

Der er kun et signalement af den ene gerningskvinde, der beskrives som østeuropæisk af udseende, ca. 30-40 år gammel. Hun var 160-170 cm høj og var almindelig af bygning. Hun havde mellemlangt, brunt hår og var brun i huden. Kvinden talte dansk.

Politiet hører gerne fra evt. vidner, der har bemærket noget usædvanligt i Vesterport mellem klokken 16.00 og 16.30. Ring til politiets servicecenter på tlf. 1-1-4.

 

NYKØBING: Kvinde sigtet for at kaste med flasker

Lørdag klokken 14.56 blev politiet kaldt til banegården i Nykøbing, hvor vidner havde set en kvinde, der kastede med flasker og gik rundt i forskellige haver. En politipatrulje fandt frem en kvinde, der passede på beskrivelsen, i Slotsgade. Det var en 55-årig kvinde uden fast bopæl, og hun blev sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen. Hun kan nu vente en bøde på 1.000 kroner.

 

NÆSTVED: To sigtet for vold

To mænd på henholdsvis 49 og 54 år blev lørdag eftermiddag sigtet for vold. De havde været på værtshus i Næstved, og her var de kommet op at diskutere. Det mundede ud i noget gensidigt skubberi, og den ene fik et knytnæveslag i ansigtet. Begge stridsmænd blev anholdt klokken 15.29, og de blev taget med til politistationen i Næstved, hvor de blev afhørt, inden de blev løsladt igen først på aftenen.

 

NAKSKOV: Sigtet for at overhale højre om

Lørdag klokken 17.22 fik politiet en anmeldelse om, at en bilist havde kørt ret uforsvarligt i Nakskov. Bilisten havde lavet en overhaling venstre om andre trafikanter i Perlestikkergade og var kørt op over både cykelsti og fortov. Vidner kunne fortælle betjentene registreringsnummeret på bilen, og efter en kontakt til ejeren af bilen fandt politiet frem til, at det var en 19-årig mand fra byen, der havde været fører. Han blev sigtet for at overtræde færdselsloven, og en sigtelse for overhaling højre om giver et klip i kørekortet. Han kan nu vente en bøde vor overtrædelsen.

 

MARIELYST: Trak kantpæle op – men satte dem på plads igen

Politiet fik lørdag aften en anmeldelse om, at flere unge mennesker gik på Marielyst Strandvej, hvor de trak kantpæle op og smed dem på vejen. Ved bowlingcenteret fik en politipatrulje øje på seks personer. De var seks fyre fra lokalområdet i alderen 16-17 år, og de afviste på det bestemteste, at de havde haft noget med kantpælene at gøre. De tilbød imidlertid at gå retur og sætte pælene på plads igen, og en efterfølgende kontrol viste, at alt igen stod, som det skulle.

 

VORDINGBORG: Kokain og hash på p-pladsen

Politiet tjekkede lørdag klokken 22.15 en bil på p-pladsen på Skovvej i Vordingborg. En 18-årig mand fra Vordingborg, der var passager i bilen, havde en pose med 0,7 gram kokain på sig, og en 19-årig mand fra Kalvehave sad med en tændt joint. Han havde desuden 0,6 gram hash på sig, og derfor blev de begge sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer.

 

NÆSTVED: To sigtet efter kobbertyveri

Natten til søndag ringede et vidne til politiet og fortalte, at der gik et par mistænkelige personer på Sterkelsvej med en trækvogn fuld af kobberrør, og politiet fandt hurtigt frem til dem. Det var en 46-råig kvinde og en 49-årig mand, begge fra Næstved. De havde trækvognen og rygsække fulde af kobberrør, og de havde også boltsakse og tænger med. Gået på klingen indrømmede de, at de havde stjålet kobberet fra en byggeplads i nærheden. Den 49-årige mand blev anholdt klokken 2.20 og taget med til afhøring på politistationen i Næstved, men han blev løsladt igen kokken 3.05.

 

SORØ: Stak af fra taxaregning

Søndag klokken 4.38 fik politiet en anmeldelse om, at en kunde var stukket af fra en taxaregning på godt 1.000 kroner i Sorø. Han havde bestilt taxaen i Kalundborg, men da de nåede til Sorø station, løb kunden bogstavelig talt sin vej. Efter at have tjekket det telefonnummer, som køreturen var bestilt fra, kunne politiet kort efter kontakte kunden. Det var en 17-årig fyr fra Sorø, som nu var kommet hjem. Han blev sigtet for overtrædelse af straffelovens bestemmelser, og regningen for køreturen blev videresendt til hans far.

 

RØDBY: Tre på stribe

Søndag aften klokken 18.45 blev en norsk indregistreret bil udtaget til en kontrol i indrejsefeltet i Rødbyhavn. I bilen sad der tre unge udenlandske mænd. Den ene havde 23,6 gram hash og en strømpistol på sig, og han blev derfor sigtet efter våbenloven og efter lov om euforiserende stoffer. Den anden havde 3,7 gram hash på sig – han fik en sigtelse efter lov om euforiserende stoffer. Og den tredje, der også var fører af bilen, var påvirket af hash og blev derfor anholdt og sigtet for at køre i påvirket tilstand.

 

DIANALUND: Løj om hvem der sad bag rattet

En 35-årig mand fra Dianalund var fornylig blevet blitzet i en af politiets automatiske trafikkontroller. Men i stedet for at vedkende sig bøden, havde han udpeget en anden mand til at være føreren. Så en politipatrulje tog ud og bankede på døren hos den 35-årige, og det viste sig, at han havde det samme ansigt, som på det billede den automatiske trafikkontrol havde taget. Han blev derfor sigtet for falsk anklage.

 

KORSØR: Overhalede over spærrelinjer

I går klokken 20.28 fik politiet en anmeldelse om, at en bil var blevet set køre alt for hurtigt og havde samtidig overhalet en anden bil hen over dobbelt overtrukne spærrelinjer på Tårnborgvej i Korsør. Ud fra de gode vidneforklaringer fandt politiet frem til en 44-årig mand fra byen. Han blev sigtet efter færdselsloven.

 

 

 

INDBRUD

Politiet har i weekenden modtaget følgende anmeldelser om indbrud i privat beboelse:

 

By Vej Type Tidsrum Udbytte
Nakskov Klostergade Hus Torsdag klokken 00.00 – fredag klokken 00.00 Bærbar Lenovo computer og Samsung mobiltelefon
Næstved Kegnæsvej Hus Lørdag klokken 10.00 – 20.45 Lenovo computer, ure, smykker og parfumer
Næstved Fåborgvej Hus Lørdag klokken 18.30 – søndag klokken 00.30 Smykker, sølvtøj, spillekonsoller og julegaver
Præstø Åstræde Hus Torsdag klokken 12.30 – fredag klokken 07.30 Cooker, Miele komfur og 4 stole
Slagelse Vesterport Hus Fredag klokken 16.00 – 16.30 Kontanter
Stensved Lupinvej Hus Lørdag d. 31/10 klokken 06.45 – fredag klokken 15.55 Smykker
Stubbekøbing Præstemarken Hus Torsdag klokken 17.00 – fredag klokken 07.00 Endnu ikke opgjort
Stubbekøbing Vestergade Hus Fredag klokken 15.00 – 21.30 Computer
Stubbekøbing Karlsfeltvej Hus Fredag klokken 18.30 – lørdag klokken 06.00 Smykker
Stubbekøbing Karlsfeltvej Hus Onsdag klokken 17.00 – lørdag klokken 09.00 iPod, højttaler, DAB-radio, kontanter og smykker
Stubbekøbing Orevej Hus Fredag klokken 12.00 – lørdag klokken 10.30 Huawei mobiltelefon og kontanter
Stubbekøbing Orevej Hus Fredag klokken 00.00 – lørdag klokken 11.00 Intet stjålet
Stubbekøbing Kløvervænget Hus Søndag klokken 14.30 – 18.14 Endnu ikke opgjort
Vemmelev Smedeparken Hus Lørdag klokken 15.00 – søndag klokken 14.50 Pung med kontanter og personlige papirer
Vordingborg Ålevænget Hus Søndag d. 22/10 klokken 20.00 – lørdag klokken 19.15 Endnu ikke opgjort

 

 

FÆRDSELSKONTROLLER

I weekenden har politiet haft en enkelt færdselskontrol:

 

By Vej Tidspunkt
Næstved - Fredag klokken 22.30 – 01.30 31 køretøjer kontrolleret. En sigtet for at køre for stærkt.
Præstø - Fredag klokken 19.30 – 22.00 28 køretøjer kontrolleret – 1 sigtet for kørsel uden førerret, 1 sigtet for narkokørsel, 1 sigtet for ikke at ville oplyse navn og 1 sigtet for manglende cvr-nr. på varebil

 

Husk, at det er muligt at bestille en færdselskontrol på politiets hjemmeside.

 

 

HASTIGHEDSKONTROLLER

Politiet har i weekenden haft følgende hastighedskontroller:

 

By Vej Tid Type Kontrollerede Fartbilister Tilladt Hurtigste Klip
Dianalund Holbergsvej Fredag klokken 18.38-21.30 ATK – bestilt færdselskontrol 98 3 50 km/t 71 km/t Et klip
Dianalund Tåderupvej Fredag klokken 16.21-18.00 ATK – bestilt færdselskontrol 13 - - - -
Faxe Køgevej Søndag klokken 11.34 – 13.34 ATK 269 29 60 km/t 85 km/t 4 klip
Faxe Vemmetoftevej Fredag klokken 10.17 – 13.31 ATK 116 17 50  km/t 83 km/t 2 klip
Haslev Køgevej Lørdag klokken 10.35 – 13.30 ATK 583 32 60 km/t 105 km/t 3 klip og 1 betinget frakendelse
Karise Præstemarksvej Fredag klokken 08.20 – 09.50 ATK 77 1 60 km/t 70 km/t -
Karise Stevnsvej Søndag klokken 08.04 – 11.04 ATK 166 15 70 km/t 108 km/t 3 klip
Korsør Skovvej Fredag klokken 10.00 – 11.30 ATK 252 4 50  km/t 61 km/t -
Korsør Storebæltsbroerne Fredag klokken 05.39 – 09.25 ATK 2154 78 110 km/t 163 km/t 4 klip
Korsør Storebæltsbroerne Lørdag klokken 15.08 – 19.30 ATK 2419 100 110 km/t 163 km/t 10 klip
Nykøbing Guldborgvej, Sundby Fredag klokken 14.22-20.00 ATK – bestilt færdselskontrol 935 35 60 km/t 99 km/t Ni klip
Rønnede Faxevej Lørdag klokken 07.45 – 09.55 ATK 451 17 60 km/t 90 km/t 4 klip
Slagelse Vestre Ringgade Søndag klokken 17.00 – 19.54 ATK 383 15 50 km/t 70 km/t 3 klip
Sorø Skælskørvej Søndag klokken 13.51 – 16.15 ATK 107 19 50 km/t 70 km/t 1 klip
Tappernøje Strandvejen ved Bredeshave Fredag klokken 15.44-20.02 ATK – bestilt færdselskontrol 182 35 50 km/t 91 km/t Otte klip

 

Husk, at det er muligt at bestille en færdselskontrol på politiets hjemmeside.

 

 

PÅVIRKEDE TRAFIKANTER

I weekenden har politiet standset følgende påvirkede trafikanter:

 

By Vej Tidspunkt Person Sigtet for
Askeby Hårbøllevej Lørdag klokken 21.04 37-årig kvinde fra Holmegaard Spirituskørsel
Faxe Rønnedevej Lørdag klokken 10.16 60-årig mand fra Karise Spirituskørsel
Korsør Grønlandsvej Lørdag klokken 01.48 37-årig mand Narkokørsel og kørsel uden førerret
Lundby Præstø Landevej Lørdag klokken 01.35 22-årig mand fra Nakskov Narkokørsel
Nykøbing Gaabensevej Lørdag klokken 22.09 57-årig mand fra Nykøbing Spirituskørsel
Nykøbing F. Gaabensevej Fredag klokken 19.24 58-årig mand fra Nykøbing F. Spirituskørsel
Næstved Farimagsgade Fredag klokken 23.50 23-årig mand fra Holmegaard Spirituskørsel
Næstved Kindhestegade Fredag klokken 11.40 34-årig mand fra Brøndby Strand Spiritus- og narkokørsel
Næstved Vestre Ringvej Lørdag klokken 22.57 61-årig mand fra Næstved Spirituskørsel
Præstø Næstvedvej Fredag klokken 22.00 34-årig mand fra Stensved Narkokørsel
Rødby Færgestationsvej Søndag klokken 18.50 28-årig mand fra Norge Narkokørsel
Rødby Syltholmsgade Lørdag klokken 00.30 21-årig mand fra Rødby Spirituskørsel og kørsel uden førerret
Slagelse Parkvej Fredag klokken 15.01 24-årig mand fra Skælskør Narkokørsel
Sorø Ringstedvej Fredag klokken 15.30 27-årig mand fra Dianalund Narkokørsel
Vordingborg Marienborgvej Søndag klokken 20.56 51-årig mand fra Italien Spirituskørsel
Vordingborg Nyraad Skovstræde Lørdag klokken 19.30 21-årig kvinde fra Næstved Spirituskørsel

 

 

 

 

 

 

Pressekontakt

Kommunikation:

E-mail: ssj-kommunikation@politi.dk

Inden for alm. kontortid: Tlf. 4133 1515

 

Anne Dorte Hoppe Søe

E-mail: aso021@politi.dk

Tlf.: 2276 3593

 

Palle O. Hansen

E-mail: pha010@politi.dk

Tlf.: 4132 8267

 

Jacob Rytz Hansen
E-mail: jha145@politi.dk

Tlf.: 2916 5980

 

Vagtcentralen:
E-mail: ssj@politi.dk
Pressetelefon: 4132 8718

 

29. november 2021

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi: Uddrag af døgnrapporterne fra 26.-28. november

Her kan du læse et uddrag af døgnrapporter fra weekenden 26.-28. november

26. november 2021

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi: Uddrag af døgnrapporten fra torsdag 25. november

Promiller på politistationen, amfetamin i sokken og 60 dage i skyggen. Se uddraget fra torsdagens døgnrapport

25. november 2021

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Uddrag fra onsdagens døgnrapport fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Her kan du læse et uddrag fra onsdagens døgnrapport fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi