Spring til hovedindhold

Forslag

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Døgnrapport

4. oktober 2021 10:47

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi: Uddrag af døgnrapporten fra 1.-3. oktober

Her kan du læse et uddrag af døgnrapporterne fra weekenden 1.-3. oktober

SLAGELSE: Stjal to dåseøl

Politiet fik fredag klokken 13.00 en anmeldelse om, at en mand havde stjålet to dåseøl fra Netto på Ingemannsvej i Slagelse, og at han nu blev tilbageholdt af medarbejdere lige i nærheden. Det var en 42-årig polsk mand, der indrømmede, at han ikke havde nogen kontanter, så han havde taget to øller fra et køleskab, og at han havde indtaget øllerne med det samme. Den 42-årige blev anholdt klokken 13.25 og afhørt, inden han umiddelbart efter blev løsladt. Han står til en bøde på 600 kroner for butikstyveriet.

 

NYKØBING: Kvinde sigtet for vold

En 41-årig kvinde blev fredag klokken 18.02 anholdt og sigtet for vold. Kvinden havde kort forinden været oppe at diskutere med en ekspedient i en tøjforretning i Jernbanegade, og her havde hun givet ekspedienten nogle slag i hovedet og nakken. Det var tilsyneladende en strid om, om kvinden var velkommen som kunde i forretningen, der udartede. Den anholdte blev afhørt på politistationen i Nykøbing og løsladt igen klokken 21.13.

 

NYKØBING: Ældre kvinde afviste fupmager

En ældre kvinde fra Nykøbing anmeldte fredag aften, at hun netop var blevet ringet op af politiassistent Winter, som fortalte, at hendes bankkonto var blevet hacket, og at fremmede tilsyneladende var ved at optage lån i kvindens navn. Kvinden afviste den såkaldte politiassistent og afsluttede samtalen.

Politiet minder i den forbindelse om, at man skal være ekstra på vagt over for den type opkald, og at man ikke skal giver personlige oplysninger som fx bankoplysninger eller oplysninger om NemID i telefonen. Det er altid muligt at kontakte politiets servicecenter på tlf. 1-1-4, hvis man har været udsat for sådan et opkald.

 

NÆSTVED: Ville ikke oplyse navn til politiet

Lørdag klokken 0.04 fik politiet en anmeldelse om, at der lå en mand i Ringstedgade i Næstved. Da en politipatrulje umiddelbart efter ankom til stedet, ville politibetjentene tjekke, at den pågældende var ok, men i det samme sprang han op og forsøgte at gå fra stedet. Han blev dog indhentet, og da betjentene spurgte efter hans navn, ville han ikke oplyse det. Derfor blev han anholdt og sigtet for overtrædelse af retsplejelovens bestemmelser. Han blev taget med til politistationen i Næstved og her viste det sig, at der var tale om en 41-årig slovakisk mand. Den 41-årige blev løsladt igen lørdag morgen klokken 9.13, og han får en bøde på 1.000 for overtrædelse af retsplejeloven.

 

NYKØBING: Skældsord til politiet

En 18-årig mand fra Vordingborg blev natten til lørdag anholdt i Nykøbing. Det skete, efter at han forsøgte at stikke af, da han så en politipatrulje på Banegårdspladsen, og naturligt nok standsede politiet ham for at sikre, at alt var i orden. Da betjentene spurgte efter hans navn, afviste han at oplyse det, og han gav betjentene flere uskønne betegnelser i den forbindelse. Han blev taget med til politistationen, og her kom hans identitet for en dag. Han blev sigtet for overtrædelse af retsplejeloven og ordensbekendtgørelsen, og han blev løsladt igen klokken 2.44.

 

NÆSTVED: Uoverensstemmelse med dørmænd

Dørmændene til et værtshus i Ramsherred tilkaldte lørdag klokken 2.05 politiet. Flere gange i løbet af aftenen havde de afvist en gæst, som nu var blevet så ophidset, at han skubbede til dørmændene og kaldte dem mindre pæne ting. Det var en 21-årig mand fra Næstved, der dog ikke i første omgang ville oplyse sit navn og fødselsdag til politiet, og for at få ro på stedet blev han anholdt og sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen. På politistationen blev hans identitet dog fastlagt, og den 21-årige blev herefter løsladt igen. Det var i øvrigt anden gang i løbet af aftenen, han blev sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelse: Det skete allerede klokken 0.18 i Ramsherred, hvor han også havde skabt uro.

 

SLAGELSE: Flere anholdte i nattelivet

Politiet fik lørdag klokken 3.31 en anmeldelse om, at nogle mænd var kommet i klammeri på Fisketorvet. Da politiet kort efter nåede frem, fandt betjentene på baggrund af vidneforklaringer frem til en 32-årig mand fra lokalområdet. Han blev sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, men for at få ro på stedet blev han anholdt klokken 3.39 og taget med til politistationen i Næstved. Her blev han løsladt igen klokken 7.35.

Klokken 3.58 følte en 32-årig mand fra Nordborg trang til at udtrykke sit syn på politiet. Det gik ud over nogle politifolk, der var ved et værtshus på Fisketorvet, og de blev betegnet som fucking idioter. Den 32-årige blev anholdt og sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, og han blev taget med til politistationen i Slagelse. Den 32-årige blev løsladt igen klokken 5.30.

En 17-årig fyr fra Stenlille blev samtidig anholdt og sigtet efter ordensbekendtgørelsen. Han rettede sig ikke efter politiets anvisninger, men gik tæt på politibetjentene, som han filmede. Han blev taget med til politistationen, hvor hans forældre afhentede ham klokken 5.34.

 

SORØ: To anholdt efter vold

Lørdag klokken 15.27 fik politiet en anmeldelse om, at der havde været noget tumult på en adresse i Sorø. Det var tilsyneladende nogle gamle uoverensstemmelser, der blussede op i forbindelse med en flytning, og her gav en 25-årig mand fra Sorø en 22-årig kvinde nogle knytnæveslag i hovedet. Den 22-årige stak ud efter den 25-årige og ramte ham i lænden. De blev begge anholdt: Manden er sigtet for vold, mens den 22-årige kvinde blev sigtet for kvalificeret vold. Den 25-årige mand blev kørt til behandling for stiksåret på sygehuset. Begge de anholdte er løsladt igen.

 

HASLEV: To sigtet for at have stoffer

Politiet var lørdag eftermiddag forbi et shelter i Søndergade i Haslev. Her traf politibetjentene fire unge mænd fra byen, og det viste sig, at en 19-årig havde en joint og 1,9 gram hash, og det samme havde en 21-årig. De ulovlige stoffer blev konfiskeret, og de to mænd blev sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer.

 

NYKØBING: 21-årig fik forbud mod at komme på værtshus

En 21-årige mand fra Sakskøbing fik natten til søndag et forbud mod at komme på et værtshus på Brovejen i Nykøbing. Det skete, fordi han havde optrådt meget opfarende og aggressivt uden for stedet, og han havde slået ud efter andre gæster og kaldt dem forskellige skældsord. Den 21-årige blev sigtet for overtrædelse af restaurationsloven.

 

KORSØR: Parkering mundede ud i trusler

Det var tilsyneladende en parkering i Annasgade i Korsør, der søndag formiddag mundede ud i, at en 34-årig mand blev truet med en kniv. Den 34-årige henvendte sig til en 30-årig mand, for at høre, om han kendte til en bil, der holdt parkeret midt på vejen, og efter en ordveksling kørte den 34-årige igen fra stedet. Den 30-årige fulgte imidlertid efter sammen med en 27-årig kvinde, og i Jørgensgade konfronterede de igen den 34-årige og truede ham med en kniv. Den 30-årige blev sammen med den 27-årige sigtet for trusler.

 

HASLEV: Blottede sig for indsamler

Søndag var en 59-årig kvinde ude som indsamler for Røde Kors, og hun ringede på hos en 65-årig mand i byen. Han gik ind i huset for at finde nogle kontanter til indsamlingen, og da han vendte tilbage, blottede han sig for indsamleren, som kort efter anmeldte sagen til politiet. Den 65-årige blev anholdt klokken 16.35 og sigtet for blufærdighedskrænkelse. Han blev taget med til politistationen i Næstved, hvor han blev afhørt, inden han blev løsladt igen klokken 17.32.

 

RØDBYHAVN: Overtrådte indrejseforbud

En 46-årig kroatisk mand ankom søndag klokken 22.00 med en Flixbus til Rødbyhavn. Ved indrejsekontrollen kunne politiets udlændingekontrolafdeling konstatere, at den 46-årige tilbage i 2014 fik et forbud mod at rejse ind i Danmark. Derfor blev han anholdt og sigtet for overtrædelse af udlændingeloven. Den 46-årige fremstilles mandag i grundlovsforhør i retten.

 

 

 

INDBRUD

Politiet har i weekenden modtaget følgende anmeldelser om indbrud i privat beboelse:

 

By Vej Type Tidsrum Udbytte
Faxe Leestrupvej Landejendom Tirsdag midnat – søndag klokken 14.30 Smykker
Glumsø Søparken Hus Fredag klokken 2.35 Ikke gjort op hvad der er stjålet
Holeby Vestervej Hus Torsdag klokken 16.00 – fredag klokken 20.29 Kontanter
Maribo Østervang Hus Søndag klokken 0.17 En bordlampe
Nakskov Svingelsvej Hus Søndag klokken 10.02 En pc af ukendt mærke og en iPad
Sorø Fuglebakken Hus Lørdag klokken 17.45 – søndag klokken 0.45 Smykker og en pung med kontakter og private papirer
Sorø Lundsgårdsvej Hus Torsdag klokken 15.00 – søndag klokken 11.38 En frimærkesamling og smykker

 

 

HASTIGHEDSKONTROLLER

Politiet har i weekenden haft følgende hastighedskontroller:

 

By Vej Tid Type Kontrollerede Fartbilister Tilladt Hurtigste Klip
Guldborg Guldborgvej ved Egevej Lørdag klokken 10.31-14.00 ATK 421 23 50 km/t 80 km/t -
Guldborg Guldborgvej, Soesmarke Lørdag klokken 7.50-10.00 ATK 67 1 60 km/t 80 km/t -
Korsør Tårnborgvej Lørdag klokken 13.42-15.25 ATK 451 4 50 km/t 65 km/t -
Maribo Erikstrupvej Fredag klokken 15.01-16.33 ATK - - - - -
Nakskov Tårsvej Fredag klokken 17.21-19.15 ATK 140 3 50 km/t 69 km/t Et klip
Nykøbing Brovejen Søndag klokken 7.58-14.00 ATK 2463 41 60 km/t 89 km/t Seks klip og en betinget frakendelse
Næstved Havnegade Fredag klokken 7.33-9.15 ATK 778 12 50 km/t 71 km/t Et klip
Næstved Ringstedgade Fredag klokken 9.59-14.05 ATK 870 169 50 km/t 78 km/t Hele 14 klip
Slagelse Sdr. Ringgade Fredag klokken 5.16-9.30 ATK 974 8 60 km/t 73 km/t -
Sorø Holbækvej Søndag klokken 13.36-19.30 ATK 5725 46 40 km/t 63 km/t Otte klip
Sorø Kalundborgvej Lørdag klokken 16.10-19.30 ATK 329 28 60 km/t 90 km/t Fire klip
Sorø Vestmotorvejen Fredag klokken 15.52-21.50 ATK 9221 67 130 km/t 171 km/t Tre betingede frakendelser

 

 

 

FÆRDSELSKONTROLLER

I weekenden har politiet haft følgende færdselskontroller:

 

By Vej Tidspunkt
Haslev Nordborgvej Lørdag klokken 12.00-12.40 40 køretøjer blev kontrolleret – ingen sager
Haslev Ny Ulsevej Fredag klokken 1.22-1.40 10 køretøjer blev standset og kontrolleret – der blev afsløret en enkelt spritbilist
Stensved Vordingborgvej Fredag klokken 12.14-13.10 To blev sigtet for at køre så hurtigt, at det giver et klip i kørekortet, mens en enkelt havde så meget fart på, at det udløser en betinget frakendelse af kørekortet
Vordingborg Lundby/Baarse/Vordingborg Søndag klokken 19.45-20.45 11 køretøjer blev kontrolleret: Ingen sager
Vordingborg Nyraad Hovedgade Fredag klokken 11.20-12.10 En blev sigtet for at bruge håndholdt mobil under kørslen

 

Husk, at det er muligt at bestille en færdselskontrol på politiets hjemmeside.

 

 

 

PÅVIRKEDE TRAFIKANTER

I weekenden har politiet standset følgende påvirkede trafikanter:

 

By Vej Tidspunkt Person Sigtet for
Gedser Indrejsefeltet Fredag klokken 1.15 21-årig polsk mand Narkokørsel
Nyrup Sorøvej Søndag klokken 23.38 24-årig mand fra Tølløse Spiritus- og narkokørsel
Næstved Slagkildevej Søndag klokken 4.42 24-årig irsk mand Spirituskørsel
Rødbyhavn Indrejsefeltet Fredag klokken 22.00 37-årig hollandsk mand Narkokørsel
Rødbyhavn Indrejsefeltet Lørdag klokken 12.45 23-årig tysk mand Narkokørsel
Rødbyhavn Indrejsefeltet Søndag klokken 10.45 24-årig polsk mand Narkokørsel
Rønnede Sydmotorvejen Fredag klokken 1.40 20-årig kvinde fra Greve Spirituskørsel
Slagelse Ndr. Ringgade Fredag klokken 15.10 28-årig mand fra Slagelse Narkokørsel og kørsel i frakendelsestiden

 

 

 

 

 

Pressekontakt

Kommunikation:

E-mail: ssj-kommunikation@politi.dk

Inden for alm. kontortid: Tlf. 4133 1515

 

Anne Dorte Hoppe Søe

E-mail: aso021@politi.dk

Tlf.: 2276 3593

 

Palle O. Hansen

E-mail: pha010@politi.dk

Tlf.: 4132 8267

 

Jacob Rytz Hansen
E-mail: jha145@politi.dk

Tlf.: 2916 5980

 

Vagtcentralen:
E-mail: ssj@politi.dk
Pressetelefon: 4132 8718

 

Flere døgnrapporter

19. august 2022

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi: Uddrag af døgnrapporten fra torsdag 18. august

Cykler i gågaden, røveri og et selvmål. Se uddraget fra torsdagens døgnrapport

18. august 2022

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi: Uddrag af døgnrapporten fra onsdag 17. august

Skiftetøj, sidespejl og spritsejlads. Se uddraget fra onsdagens døgnrapport

17. august 2022

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi: Uddrag af døgnrapporten fra tirsdag 16. august

Smykketyv, biltyv og kødtyv. Se uddraget fra tirsdagens døgnrapport

Forslag