Spring til hovedindhold

Forslag

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi: Uddrag af døgnrapporten fra torsdag 16. maj

Graffiti, trusler og et stik med en kniv. Se uddraget af torsdagens døgnrapport

VORDINGBORG: Hjelmen eller pengene

Der er en bøde på 1.500 kroner på vej til en 37-årig mand fra Vordingborg, som torsdag klokken 8.20 kom rullende på et elektrisk løbehjul. Imidlertid havde den 37-årige ikke nogen cykelhjelm på, og derfor blev han standset af politiet og sigtet. Husk, at det er et krav, at du skal bruge cykelhjelm, når du kører på et el-løbehjul. Det kan du læse mere om på Rådet for Sikker Trafiks hjemmeside.

 

GEDSER: 27-årig med indrejseforbud blev anholdt

Torsdag klokken 18.15 kontrollerede politiets udlændingekontrolafdeling de rejsende, som kom i land fra færgen i Gedser. En bil med fire passager blev tjekket, og her viste det sig, at den ene – en 27-årig udenlandsk mand – havde et forbud mod at rejse ind i Danmark. Derfor blev den 27-årige anholdt og sigtet for overtrædelse af udlændingeloven, og han fremstilles i grundlovsforhør senere fredag.

 

MARIELYST: "Moon"shine og vold

Torsdag aften klokken 20.30 følte en 15-årig trang til at trække sine bukser ned og moone foran gæster, der stod ved et værtshus på Marielyst. Han gentog gestikken over for et par politibetjente, der holdt i en politibil, og derefter blev den 15-årige sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen og fik besked på at hive bukserne op igen.

Klokken 21.21 blev politiet kaldt til Marielyst, hvor en 15-årig og en 16-årig dreng havde været udsat for vold. Den ene havde fået et knytnæveslag i ansigtet, og den anden havde fået nikket en skalle. Gerningsmanden vendte kort efter tilbage til stedet, og her blev han anholdt klokken 22.07. Det var en 18-årig mand fra Nykøbing, som blev sigtet for vold. Det var tilsyneladende en strid om en kæreste, der havde udløst øretæverne, og efter afhøring på politistationen i Nykøbing blev den 18-årige løsladt igen klokken 23.19.

 

VORDINGBORG: 22-årig havde hash

Efter en anmeldelse fra et vidne, der havde set nogle mistænkelige personer i nærheden af Kirsebærplantagen i Vordingborg, rykkede politiet ud til stedet. Her mødte politibetjentene tre unge, og en 22-årig mand fra Vordingborg havde 1,2 gram hash på sig. Hashen blev konfiskeret, og den 22-årige blev sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer.

 

NYKØBING: Sigtet for at male graffiti

Politiet fik torsdag klokken 21.03 en anmeldelse om, at en mand malede graffiti og satte tags på flere bygninger, senest i Jernbanegade. En politipatrulje fandt hurtigt frem til en 46-årig mand uden fast bopæl, som havde 16 spraydåser med maling med sig, og politiet fandt tags adskillige andre steder i byen. Derfor blev den 46-årige anholdt klokken 21.14 og sigtet for groft hærværk. Han blev afhørt på politistationen i Nykøbing og løsladt igen klokken 22.29.

 

NÆSTVED: Anholdt efter trusler

En 33-årig mand anmeldte torsdag klokken 22.07, at han var blevet truet af en anden mand, som sad i en bil i Grønnegade. Den 33-årige kørte til politistationen på Parkvej, og en anden bil fulgte efter. Den anden bil havde en ligeledes 33-årig mand fra Næstved ved rattet, og en narkometertest gav udslag for kokain. Han blev derfor anholdt klokken 22.30 og sigtet for narkokørsel, og da der også blev fundet en peberspray i bilen og 170 tabletter med anabolske steroider, blev han sigtet for overtrædelse af våbenloven og lægemiddelloven. På baggrund af forklaringerne fra anmelderen blev den 33-årige også sigtet for trusler, og han er fortsat anholdt.

 

HASLEV: Stak med kniv – sigtet for kvalificeret vold

Torsdag aften blev politiet kaldt til en adresse i Haslev, hvor der havde været noget tumult. To mænd var til stede i lejligheden, og det var tilsyneladende et spørgsmål om, hvor høj musikken skulle være, der udløste et skænderi. Det kulminerede med, at den ene, en 29-årig mand fra byen, stak ud efter den anden, der er en 33-årig mand, også fra Haslev. Den 33-årige blev ramt på armen og blev efterfølgende kørt til sygehuset i Køge til behandling for et stiksår. Han er efterfølgende udskrevet.

Den 29-årige blev anholdt klokken 22.45 og sigtet for kvalificeret vold. Han er fortsat anholdt og skal nu afhøres nærmere om sagen.

 

NØRRE ALSLEV: Foreviste falsk kørekort

En patrulje fra færdselspolitiet kørte torsdag aften nordpå ad Sydmotorvejen, da den pludselig blev overhalet af en hurtigtgående svensk bil. Bilen blev målt til at køre så hurtigt, at det giver en betinget frakendelse, og derfor blev bilisten standset ved Eskilstrup. Der var to mænd i bilen, og føreren viste et spansk kørekort, som imidlertid ikke virkede ægte. Det var en 26-årig udenlandsk mand, og han blev anholdt klokken 0.30 og sigtet for dokumentfalsk. Han blev taget med til politistationen i Rødbyhavn, hvor kørekortet nu skal undersøges grundigt.

 

 

Offerrådgivningen yder støtte til ofre, vidner og pårørende til ofre for kriminalitet og ulykke. I Danmark er der 12 lokale offerrådgivninger – én i hver politikreds. Hver af disse yder støtte telefonisk og ved fysisk møde.

Ring på tlf. 116 006 eller se Offerrådgivningens hjemmeside.

 

 

 

INDBRUD

Politiet har i det seneste døgn modtaget en enkelt anmeldelse om indbrud i privat beboelse:

 

By Vej Tidsrum Udbytte
Haslev Figenvej Torsdag klokken 13.00-14.20 Dameur, kontanter, smykker og personlige papirer

 

 

 

HASTIGHEDSKONTROLLER

Politiet har i det forgangne døgn haft følgende hastighedskontroller:

 

By Vej Tid Type Kontrollerede Fartbilister Tilladt Hurtigste Klip
Korsør Vestmotorvejen Torsdag klokken 5.46-11.30 ATK 4693 224 90 km/t 139 km/t Syv klip
Næstved Præstø Landevej, Blangslev Torsdag klokken 7.3-10.00 ATK 455 10 50 km/t 70 km/t To klip
Sorø Ringstedvej Torsdag klokken 15.57-21.58 ATK 1287 75 50 km/t 83 km/t Fem klip
Søllested Højrebyvej Torsdag klokken 15.47-22.07 ATK 664 40 60 km/t 84 km/t Et klip
Tappernøje Sydmotorvejen Torsdag klokken 10.35-13.50 ATK 2367 28 130 km/t 167 km/t En betinget frakendelse

 

 

 

FÆRDSELSKONTROLLER

I det seneste døgn har politiet haft følgende færdselskontroller:

 

By Vej Tidspunkt ?
Korsør Vestmotorvejen ved Storebælt Torsdag klokken 20.37-22.14 Ingen sager

 

Husk, at det er muligt at bestille en færdselskontrol på politiets hjemmeside.

 

 

 

 

PÅVIRKEDE TRAFIKANTER

I det seneste døgn har politiet standset følgende påvirkede trafikanter:

 

By Vej Tidspunkt Person Sigtet for
Gedser Jernbanegade Torsdag klokken 20.00 27-årig udenlandsk kvinde Narkokørsel
Næstved Parkvej Torsdag klokken 22.07 33-årig mand fra Næstved Narkokørsel
Sorø Næstvedvej Torsdag klokken 14.35 59-årig mand fra Sorø Spirituskørsel og kørsel uden førerret. Ejeren af bilen blev sigtet for at overlade den til en person uden kørekort

?

Pressekontakt

Kommunikation:

E-mail: ssj-kommunikation@politi.dk

Inden for alm. kontortid: Tlf. 4133 1515 (modtager ikke sms)

 

Anne Dorte Hoppe Søe

E-mail: aso021@politi.dk

Tlf.: 2276 3593

 

Palle O. Hansen

E-mail: pha010@politi.dk

Tlf.: 4132 8267

 

Vagtcentralen:
E-mail: ssj@politi.dk
Pressetelefon: 4132 8718

 

19. juli 2024

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi: Uddrag af døgnrapporten fra torsdag 18. juli

Spyt, diesel og en larmende højttaler. Se uddraget fra torsdagens døgnrapport

18. juli 2024

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi: Uddrag af døgnrapporten fra onsdag 17. juli

En hurtig knallert, blufærdighedskrænkelse og forsøg på vold. Se uddraget fra onsdagens døgnrapport

17. juli 2024

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi: Uddrag af døgnrapporten fra tirsdag 16. juli

En stjålet båd, en beslaglagt bil og en ulovlig machete. Se uddraget fra tirsdagens døgnrapport