Spring til hovedindhold

Forslag

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Døgnrapport

13. september 2021 09:27

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi: Uddrag af døgnrapporten fra weekenden 10.-12. september 2021

Her kan du læse et uddrag fra weekendens døgnrapporter

NÆSTVED: Irriteret mand sat af toget

Fredag klokken 17.23 blev politiet kaldt til banegården i Næstved, hvor der ankom et tog med en noget ophidset passager. Det var en 40-årig mand fra Helsinge, der havde råbt op og skreget ad de øvrige passagerer og togpersonalet. Den 40-årige blev sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen og står nu til en bøde på 1.500 kroner.

 

SLAGELSE: Råbte efter politibetjente

En 16-årig dreng fra Stenlille blev fredag klokken 20.15 anholdt på Sdr. Stationsvej i Slagelse. Det skete, efter at han havde skubbet til en politibetjent og råbt både pansersvin og bøsser efter dem. Den 16-årige blev sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen. Han blev afhørt og derefter kørt hjem til sin mor og løsladt igen.

 

SORØ: Sigtet for ulovligt ophold

Politiet anholdt lørdag klokken 0.58 en mand på togstationen i Sorø. Det var en 23-årig udenlandsk mand, der ikke havde nogen gyldig rejselegitimation, og han blev derfor sigtet for overtrædelse af udlændingeloven. Politiets udlændingekontrolafdeling behandler sagen som en sag om ulovligt ophold, og den 23-årige er fortsat anholdt.

 

NAKSKOV: Havde kniv med i byen

Lørdag klokken 2.22 tjekkede politiet en 24-årig mand fra Nakskov på et værtshus i centrum af Nakskov. Et vidne mente, den 24-årige havde ulovlige stoffer på sig, men det var nu ikke tilfældet. Til gengæld fandt politibetjentene en låsbar foldekniv, og den 24-årige blev derfor sigtet for overtrædelse af knivloven.

 

FAXE: Fuld bilist fik bilen beslaglagt

Lørdag klokken 17.30 skete der et mindre færdselsuheld i krydset Faxe Havnevej/Køgevej i Faxe. En bil med en 46-årig mand ved rattet standsede op for ubetinget vigepligt i krydset, men det nåede den bilist, der kørte bagved ikke. Det var en 56-årig kvinde fra Faxe Ladeplads, som imidlertid lugtede af spiritus. Ingen kom noget til ved uheldet, men da politiet kort efter ankom og foretog en alkometertest af den 56-årige, viste den en promille, der var noget højere end 2. En fornyet test, der blev lavet få minutter senere, viste samme resultat. Derfor blev den 56-årige sigtet for spirituskørsel, og på grund af promillens størrelse blev hendes førerret inddraget på stedet, og hendes bil blev beslaglagt.

 

NØRRE ALSLEV: Ville slås – havde hash og signalpistol

Politiet blev lørdag aften kaldt til en adresse lidt uden for Nørre Alslev, hvor en mand havde optrådt truende og provokerende over for nogle gæster ved en privat fest. Det var en 33-årig mand fra lokalområdet, som var havnet i noget håndgemæng med en anden mand, men ingen af dem kom noget til. Den 33-årige blev anholdt klokken 20.21, og det viste sig, at han havde en signalpistol og 8,66 gram hash på sin bopæl. Derfor blev han sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, våbenloven og lov om euforiserende stoffer. Den anholdte blev afhørt på politistationen i Nykøbing og løsladt igen klokken 22.22.

 

ESKILSTRUP: Kørte uden kørekort på udenlandske nummerplader

Politiet fik lørdag aften en anmeldelse om, at der gik nogle personer i nærheden af Guldborgsundtunnellen på Sydmotorvejen. En politipatrulje fandt frem til en bil, der holdt i nødsporet lige syd for tunnelen. Der var tyske nummerplader på bilen, men de to personer, der befandt sig i køretøjer, var en 47-årig mand fra Holeby og en 50-årig kvinde fra Næstved. De var kørt i stykker med bilen og havde søgt efter en nødtelefon i tunnelen. Den 47-årige mand indrømmede, at han havde kørt bilen på trods af, at han ikke havde noget kørekort. Derfor blev han sigtet for kørsel uden førerret. Det viste sig også, at de tyske nummerplader hørte til en helt anden bil, og han blev derfor også sigtet for at køre i en bil uden den lovpligtige forsikring og for uberettiget anvendelse af nummerpladerne.

 

NYKØBING: Smadrede en rude og råbte efter betjente

En 27-årig mand fra Nakskov blev anholdt lørdag klokken 23.17 i Nykøbing. Det skete, efter at politiet kort forinden havde modtaget en anmeldelse om, at der var blevet smadret en rude i en dør til et hus på Solvej i Nykøbing. Den 27-årige var fortsat på stedet, men synet af politibetjentene fik ham til at råbe en række grove skældsord efter dem. Han blev sigtet for hærværk og for fornærmelig tiltale, og efter en kort afhøring på politistationen i Nykøbing blev den 27-årige løsladt igen klokken 0.55.

 

SLAGELSE: 32-årig ville slås

Søndag klokken 3.25 var politiet på Fisketorvet i Slagelse, hvor der netop havde været noget tumult mellem to mænd. De var dog blevet skilt ad af dørmænd på stedet, men en 32-årig mand fra byen var fortsat ophidset og ville slås. Han blev anholdt klokken 3.27 og sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen og kort efter løsladt igen.

 

NÆSTVED: Smed tøjet i dagligvarebutik

En 19-årig mand var meget beruset, da han søndag tidlig morgen klokken 07.07 indfandt sig i Kvickly på Kvægtorvet i Næstved. Her gik han ned i dametøjsafdelingen og smed tøjet, så han stod tilbage i underbukser. Den 19-årige mand, der er fra Næstved, nægtede at forlade butikken, så det måtte politiets patrulje hjælpe ham med. Så viste det sig, at manden havde tabt en ulovlig kniv, idet han kom ind i butikken. Derfor blev han sigtet for knivloven.

 

HORBELEV: Kutter genforenet med ejer

Efter politiet søndag sidst på eftermiddagen på Twitter efterlyste ejeren til en strandet kutter, er en glad ejer dukket op. Den 19-fod lange båd blev fundet af en forbipasserende, da den lå efterladt i vandkanten ved Sadelmagerrenden i Bregninge.

 

SLAGELSE: Butikstyv i bar overkrop stjal øl og løb

Søndag eftermiddag klokken 17.00 stjal en 40-årig mand fra Køge 12 øl fra 7-11-butiken i stationsbygningen i Slagelse og tog flugten. Han var i bar overkrop og havde forsøgt at gemme øllerne i sin t-shirt. Manden løb ned på perronen og tog toget nordpå, og blev anholdt på Ruds-Vedby togstation og sigtet for butikstyveriet.

 

NÆSTVED: Musikanlæg beslaglagt

Tre borgere insisterede natten til mandag klokken 00.30 på at holde festen kørende på Figenvej i Næstved og ignorerede politiets henvendelse efter naboer havde anmeldt den meget høje musik fra deres musikanlæg. Det hjalp hverken at banke på, ringe til beboerne i lejligheden – og heller ikke sætte en stige op til vinduet og forsøge kontakt ind gennem et vindue. Først da en låsesmed 01.58 nåede frem og lukkede politiets patrulje ind i lejligheden blev musikken slukket. Og da det ikke blev vurderet, at beboerne ville acceptere politiets påbud om nabovenlig lydstyrke, blev musikanlægget beslaglagt og ejeren kan afhente det i dag.


HOLEBY: Tre drenge stjal bil og forsøgte at stikke af fra politiet

Tre drenge – én på 16 og to på 13 år havde klokken 02.12 stjålet en bil og stod og lyste ind i en anden på Højbygårdvej i Holeby, da en mand opdagede dem og råbte dem an. De tre unge tog flugten i en kraftig firehjulstrækker, som var stjålet. Da politiets patrulje fik kontakt med bilen, satte føreren farten op og henover en strækning på 5-6 kilometer kørte bilen med meget høj hastighed på Maribovej mod nord. Den stjålne bil havde held til at slippe væk, da den kørte ud over en mark, hvor patruljebilen kørte fast. Politiet fik kontakt med bilen igen, da den kørte i nordlig retning på motorvejen mod Sakskøbing. Guldborgsundtunnelen blev lukket og de tre unge i bilen kunne nu anholdes og fragtes til Nykøbing Falsters politigård. Her blev de afhentet af personalet fra den institution, hvor de bor. Den 16-årige, som førte bilen, blev sigtet for biltyveri og kørsel uden førerret.

 

 

 

 

INDBRUD

Politiet har i weekenden døgn modtaget følgende anmeldelser om indbrud i privat beboelse:

By Vej Type Tidsrum Udbytte
Haslev Høsten Teglværksvej Landejendom Onsdag kl. 21 – lørdag kl. 11 Bl.a. håndværktøj, møbler, højtalere.
Slagelse Parkvej Hus Torsdag kl. 21 – fredag kl. 11 Taske med kort og nøgler

 

 

 

FÆRDSELSKONTROLLER

I weekenden har politiet haft følgende færdselskontroller:

By Vej Tidspunkt
Slagelse Frederiksgade Fredag kl. 7.55 – 8.25 65 køretøjer blev kontrolleret. Alle kørte pænt og der var god dialog med skolepatruljen.

Husk, at det er muligt at bestille en færdselskontrol på politiets hjemmeside.

 

 

HASTIGHEDSKONTROLLER

Politiet har i weekenden haft følgende hastighedskontroller:

By Vej Tid Type Kontrollerede Fartbilister Tilladt Hurtigste Klip
Dianalund Dr. Sellsvej Fredag kl. 5.26 – 8.40 ATK – bestilt færdselskontrol 340 26 50 km/t 72 km/t 4 klip
Eskilstrup Lundbyvej Fredag kl. 10.58 - 13 ATK – bestilt færdselskontrol 69 2 50 km/t 60 km/t -
Nykøbing F. Solvej Fredag kl. 13.59 – 14.30 ATK – bestilt færdselskontrol - 0 50 km/t - -
Nykøbing F. Guldborgvej Fredag kl. 15.02 - 17 ATK – bestilt færdselskontrol 166 1 60 km/t 71 km/t -
Næstved Østre Ringvej Fredag kl. 16.34 – 19.35 ATK 1164 55 60 km/t 100 km/t 3 klip og en betinget frakendelse
Næstved Præstø Landevej Lørdag kl. 13.50 - 17 ATK 917 48 50 km/t 72 km/t 4 klip
Næstved Østre Ringvej Lørdag kl. 17.40 - 20 ATK 557 18 60 km/t 82 km/t 1 klip
Slagelse Sdr. Ringgade Lørdag kl. 7.08 – 9.25 ATK 267 3 60 km/t 81 km/t -
Slagelse Slagelse Landevej Lørdag kl. 9.44 – 13.30 ATK 1857 16 80 km/t 107 km/t -
Sorø Slagelsevej Fredag kl. 9.25 – 11.30 ATK 328 1 60 km/t 80 km/t 1 klip
Sorø Vestmotorvejen Søndag kl. 7.09 – 13.26 ATK 7973 48 130 km/t 179 km/t 2 betingede frakendelser
Vordingborg Fragevej Fredag kl. 13.56 – 15.26 ATK 47 2 60 km/t 80 km/t -

 

 

 

PÅVIRKEDE TRAFIKANTER

I det seneste døgn har politiet standset følgende påvirkede trafikanter:

 

By Vej Tidspunkt Person Sigtet for
Gedser Jernbanevejen Fredag klokken 18.00 41-årig udenlandsk mand Narkokørsel
Haslev Førslev Bygade Lørdag klokken 5.49 28-årig mand fra Haslev Spirituskørsel
Maribo Bursøvej Søndag klokken 20.11 34-årig mand fra Rødby Narkokørsel
Maribo Ved Åen Søndag klokken 2.50 44-årig mand fra Rødby Narkokørsel. Politiet fandt seks joints i bilen, og de nummerplader, der sad på bilen, hørte til en anden bil. Derfor blev den 44-årige sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer og færdselsloven
Næstved Jørgen Jensens Vej Søndag klokken 1.24 44-årig mand uden fast bopæl Narkokørsel
Næstved Parkvej Fredag klokken 7.26 34-årig mand fra Hvidovre Narkokørsel
Næstved Ringstedgade Søndag klokken 2.15 32-årig mand fra Korsør Narkokørsel
Næstved Sterkelsvej Søndag klokken 5.20 27-årig mand fra Næstved Narkokørsel
Næstved Vordingborgvej Lørdag klokken 15.53 20-årig mand fra Næstved Narkokørsel
Slagelse Bjergbygade Lørdag klokken 21.30 22-årig mand fra Rude Narkokørsel
Slagelse Ndr. Ringgade Fredag klokken 16.25 31-årig mand fra Rude Narkokørsel og kørsel i frakendelsestiden. Ejeren af bilen blev sigtet for at have overladt sin bil til en person uden kørekort
Slagelse Vestmotorvejen Fredag klokken 21.39 20-årig mand fra Viby J. Narkokørsel
Vordingborg Fuglebakken Søndag klokken 21.42 34-årig mand fra Næstved Narkokørsel
Vordingborg Ornebjergvej Fredag klokken 18.30 20-årig mand fra Vordingborg Narkokørsel                           

 

 

 

Pressekontakt

Kommunikation:

E-mail: ssj-kommunikation@politi.dk

Inden for alm. kontortid: Tlf. 4133 1515

 

Anne Dorte Hoppe Søe

E-mail: aso021@politi.dk

Tlf.: 2276 3593

 

Palle O. Hansen

E-mail: pha010@politi.dk

Tlf.: 4132 8267

 

Jacob Rytz Hansen
E-mail: jha145@politi.dk

Tlf.: 2916 5980

 

Vagtcentralen:
E-mail: ssj@politi.dk
Pressetelefon: 4132 8718

 

Flere døgnrapporter

12. august 2022

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi: Uddrag af døgnrapporten fra torsdag 11. august

85 km/t forbi skole, brandfare og trusler. Se uddraget fra torsdagens døgnrapport

11. august 2022

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi: Uddrag af døgnrapporten fra onsdag 10. august

Hash, peberspray og et dieseltyveri. Se uddraget fra onsdagens døgnrapport

10. august 2022

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi: Uddrag af døgnrapporten fra tirsdag 9. august

4 x dankortfup, hurtige knallerter og vold. Se uddraget fra tirsdagens døgnrapport

Forslag