Spring til hovedindhold

Forslag

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Døgnrapport

12. februar 2024 11:06

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi: Uddrag af døgnrapporterne fra weekenden 9.-11. februar

Her kan du læse et uddrag af døgnrapporterne fra weekenden 9.-11. februar

 

SLAGELSE: Tørstig mand stjal vin

En 43-årig mand var åbenbart blevet akut tørstig fredag morgen klokken 8.45 i en kiosk på Sdr. Stationsvej i Slagelse, hvor han stjal en karton vin, som han åbnede og drak, inden han løb fra stedet. Politiet blev tilkaldt, og der gik ikke længe, før betjentene fandt frem til den 43-årige, der blev sigtet for butikstyveri. Han fik desuden forbud mod at komme i kiosken fremover.

 

NYKØBING F.: Optog lydfil under retssag

I forbindelse med et retsmøde i Retten i Nykøbing F. i fredags blev det opdaget, at en 36-årig kvinde havde optaget en længere lydfil uden at have fået tilladelse fra en dommer. Hun blev derfor sigtet efter retsplejeloven.

 

DIANALUND: Våben blev opbevaret ulovligt

Efter et tip ransagede politiet fredag formiddag en adresse i Dianalund, fordi der var mistanke om, at der var ulovlige våben. Betjentene fandt fem jagtrifler, som husets 31-årige beboer faktisk havde lov til at have. Men våbnene var imidlertid ikke opbevaret lovligt. Derfor blev han sigtet efter våbenloven.

 

NÆSTVED: 77-årig udsat for bedrageri

En 77-årig kvinde blev fredag eftermiddag udsat for bedrageri, da hun blev ringet op af en anden kvinde, der fortalte, at hun var fra politiet, og at den 77-åriges konto var blevet hacket. Den kvindelige "politibetjent" overbeviste den 77-årige om, at hun skulle lægge sine kreditkort i en kuvert, som hun skulle lægge på dørmåtten uden for hendes bolig. Den 77-årige fik desuden instrukser om, at hun ikke måtte åbne døren, når hendes kort blev hentet, hvilket de kort efter blev. Den 77-årige fattede dog mistanke og kontaktede politiet, som fik stillet hende om til banken, der spærrede hævekortene inden, der blev hævet på dem.

Politiet opfordrer til at være ekstra opmærksom, hvis man bliver ringet op fra banken eller fra andre myndigheder. Hverken banker, kommunen eller politiet vil spørge efter pin-koder, adgangskoder eller lignende – eller komme ud og hente betalingskort. Afbryd samtalen og ring til politiets servicecenter på tlf. 1-1-4 eller til banken på dens hovednummer for at kontrollere opkaldets rigtighed. Politiet gentager, at man som pårørende til ældre og til borgere, som måske er mindre rutinerede i brug af betalingskort, netbank og sociale medier, taler med dem og advarer mod at blive snydt. På SikkerDigitals hjemmeside er der en række gode råd, hvor man blandt andet kan se Bodil Jørgensen spå om fremtiden.

 

MARIBO: Bil med forkerte nummerplader konfiskeret

Fredag klokken 20.28 blev en 27-årig mand standset, da han kom kørende i bil ad Rødbyvej ved Maribo. Det viste sig, at der ikke var de rigtige nummerplader på bilen, og at han havde fået frakendt retten til at køre bil. Han blev sigtet for begge dele, og da det ikke var første gang, at han havde kørt bil uden gyldig kørekort, blev hans bil konfiskeret. Han forklarede, at han havde fundet de forkerte nummerplader på jorden et sted. Så derfor blev han også noteret for ulovlig omgang med hittegods.

 

NYKØBING: 42-årig mand varetægtsfængslet efter voldsom køretur

Lørdagen var 11 minutter gammel, da politiet fik en anmeldelse om, at der holdt en udenlandsk indregistreret bil med motoren i tomgang ved McDonald's på Skovboulevarden, og at føreren virkede noget ude af balance. En politipatrulje kørte til stedet og fik kontakt til bilisten, men da en politibetjent åbnede bildøren, accelererede bilisten og kørte fra stedet med høj hastighed. Et par gæster på familierestauranten måtte springe til side for ikke at blive ramt. En politibetjent forsøgte at standse bilen på Skovboulevarden, men da bilisten fortsatte sin kørsel lige mod betjenten, affyrede politiet et varselsskud. Det fik ikke bilen til at standse, og betjenten måtte springe til side. Efter en tur rundt i Nykøbing med høj hastighed lykkedes det at standse bilen på Vestensborg Alle. Her blev føreren anholdt klokken 0.16. Det var en 42-årig mand fra Sydfalster, som blev sigtet for at forvolde fare, for narkokørsel og en stribe færdselsforseelser. Han blev fremstillet i grundlovsforhør den følgende dag og varetægtsfængslet frem til den 27. februar.

 

DIANALUND: Sigtet efter restaurationsloven

Lørdag klokken 0.34 blev politiet kaldt til Dianalund, hvor der havde været noget tumult på et værtshus. Her var en kvindelig gæst vældig diskussionslysten og havde optrådt noget utryghedsskabende. Politiet fandt frem til en 44-årig kvinde fra lokalområdet, og hun blev anholdt klokken 0.58 og sigtet for overtrædelse af restaurationsloven. Kvinden, der virkede lidt småfuld, blev hjulpet hjem og løsladt kort efter.

 

NYKØBING: To sigtet for trusler

Politiet fik lørdag klokken 1.08 en anmeldelse om, at to kvinder havde været udsat for verbale trusler, og gerningsmændene havde også vist en kniv. Det var sket i Nykøbing, og på baggrund af vidneforklaringer fandt politiet frem til to mænd, som blev anholdt klokken 1.15. Anholdelsen skete på Kringelborg Alle, hvor der også blev fundet en køkkenkniv med en klinge på 20 cm. De to mænd – en 26-årig fra Nykøbing og en 26-årig fra København – blev sigtet for trusler og for overtrædelse af knivloven. De blev afhørt på politistationen, inden de blev løsladt igen lørdag klokken 12.57.

 

NYKØBING: Smed sodavandsflaske efter vejvrede

Politiet fik lørdag klokken 17.43 en anmeldelse om, at to mænd var kommet op at toppes på en villavej i Nykøbing. En beboer havde signaleret til en bilist, som efter hans opfattelse kørte for hurtigt, og da bilisten standsede, kom det til en højrøstet drøftelse om trafik. Bilisten smed en sodavandsflaske efter manden, og flasken ramte hans bil, som fik et par ridser og en bule. Da politiet ankom til stedet, var bilisten fortsat noget ophidset, og for at få ro på stedet blev han anholdt klokken 18.15 og sigtet for hærværk. Det var en 49-årig mand fra Nykøbing, og han blev løsladt igen efter afhøring på politistationen.

 

SKÆLSKØR: Fandt signalpistol

Flere politipatruljer blev lørdag aften sendt til Skælskør. Det skete efter en anmeldelse om, at en dreng ved en fest tilsyneladende havde kysset med en pige, og at en anden ung mand var blevet så fortørnet over det, at han hentede en pistol for at true drengen. Politiet rykkede ud til en adresse i Skælskør, og her blev der fundet en signalpistol med tilhørende ammunition. Drengen havde ikke haft pistolen med, men en 38-årig mand blev anholdt klokken 0.38 og sigtet for overtrædelse af våbenloven. Den 38-årige blev løsladt igen klokken 2.50.

 

TAPPERNØJE: Sigtet for sprængt postkasse

Søndag klokken 1.32 fik politiet en anmeldelse om, at der netop var sprængt en postkasse i luften på en adresse i Tappernøje, og at gerningsmanden hurtigt var forsvundet fra stedet i bil. På baggrund af gode vidneoplysninger fandt politiet frem til bilen, som blev standset på Ny Prøvevej. Der var fire mænd i bilen i alderen 20-26 år, og der blev fundet 13 kanonslag i bilen. Derefter blev de fire mænd sigtet for hærværk, og den ene – en 22-årig mand fra lokalområdet – blev sigtet for overtrædelse af fyrværkeriloven.

 

NÆSTVED: Truende mand i nattelivet

En 32-årig mand fra Vordingborg blev natten til søndag anholdt i Ramsherred i Næstved. Han havde optrådt truende og udadreagerende over for personalet på et værtshus, og derfor blev han sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen. Klokken 3.11 blev han taget med til politistationen i Næstved, og den 32-årige blev løsladt igen klokken 3.52.

 

SLAGELSE: 27-årig sigtet for blufærdighedskrænkelse

Søndag klokken 11.52 fik politiet en anmeldelse fra en kvinde, der fortalte, at hun netop havde været ude på en gåtur. Her havde hun været udsat for, at en mand i en varebil kørte forbi hende flere gange, indtil han standsede i vejkanten, steg ud af bilen og onanerede foran hende. Det skete på en landevej lidt nord for Slagelse. Kvinden ringede straks til sin kæreste, og da han ankom, lykkedes det at tilbageholde blotteren. Det var en 27-årig udenlandsk mand fra Odsherred, som blev anholdt klokken 12.35 og sigtet for blufærdighedskrænkelse. Den 27-årige blev afhørt på politistationen i Slagelse, inden han blev løsladt igen klokken 15.30. Han fik en bøde på 7.500 kroner, som han betalte på stedet.

 

HASLEV: To sigtet for at sælge ulovlige stoffer

Efter et tip var politiet søndag eftermiddag forbi en lejlighed i Haslev, hvor der skulle være en kraftig lugt af hash. Der var en 28-årig og en 29-årig mand på stedet, og ved en ransagning blev der fundet 10 plader hash på i alt 1.121 gram, 0,5 gram heroin og 0,8 gram methamfetamin. Der dukkede også 106 stk. puffbars, en digitalvægt og et kontant beløb op, som blev beslaglagt. Den to mænd blev anholdt klokken sidst på eftermiddagen og sigtet for salg af ulovlige stoffer, og de blev afhørt på politistationen i Næstved, inden de blev løsladt senere på aftenen.

 

NYKØBING: Havde piller uden recept og kokain

Søndag klokken 18.48 anmeldte en 34-årig mand fra Nykøbing, at ukendte gerningsmænd var i færd med at bryde ind i hans hus, og en politipatrulje rykkede ud til hans adresse. Her var der imidlertid ingen tegn på indbrud, men anmelderen havde låst sig inde i et værelse. Han lukkede dog op for politiet, og politibetjentene fandt derefter en stor køkkenkniv, tre gram kokain og 88 piller, som den 34-årige imidlertid ikke havde recept på. Derfor blev den 34-årige mand sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer og lægemiddelloven. Lidt senere på aftenen fik politiet en anmeldelse om, at den 34-årige nu færdedes udendørs, og at han var gået ind i en nabohave med et par knive. Den 34-årige blev anholdt klokken 22.30 og sigtet for husfredskrænkelse, og da han havde to køkkenknive med, blev han også sigtet for overtrædelse af knivloven. Den 34-årige, som virkede påvirket af stoffer og alkohol, blev løsladt igen klokken 0.45.

 

 

Offerrådgivningen yder støtte til ofre, vidner og pårørende til ofre for kriminalitet og ulykke. I Danmark er der 12 lokale offerrådgivninger – én i hver politikreds. Hver af disse yder støtte telefonisk og ved fysisk møde. Ring på tlf. 116 006 eller se Offerrådgivningens hjemmeside.

 

 

 

INDBRUD

Politiet har i weekenden modtaget følgende anmeldelser om indbrud i privat beboelse:

 

By Vej Tidsrum Udbytte
Korsør Hesselbjergvej Torsdag kl. 18.00 – fredag kl. 7.05 Værktøj
Søllested Rødbyvej Fredag kl. 0.00 – søndag kl. 12.05 Vides endnu ikke
Vordingborg Nyraad Hovedgade Torsdag kl. 21.00 – søndag kl. 9.40 Pas, styrthjelm og en Playstation

 

 

 

HASTIGHEDSKONTROLLER

Politiet har i weekenden haft følgende hastighedskontroller:

 

By Vej Tid Type Kontrollerede Fartbilister Tilladt Hurtigste Klip
Eskilstrup Sydmotorvejen Lørdag kl. 19.21 – søndag kl. 1.11 ATK 721 22 90 km/t 132 km/t 2 klip
Fensmark Holmegaardsvej Fredag kl. 9.10 – 11.00 ATK 153 4 40 km/t 53 km/t -
Haslev Sydmotorvejen Søndag kl. 13.51 – 16.21 ATK 2615 15 156 km/t 130 km/t -
Maribo CE. Christensens Vej Søndag kl. 17.22 – 19.52 ATK 124 13 50 km/t 69 km/t 1 klip
Nakskov Maribovej Søndag kl. 14.31 – 18.01 ATK 282 17 50 km/t 79 km/t 4 klip
Nakskov Rødbyvej Søndag kl. 18.43 – 20.23 ATK 112 2 50 km/t 60 km/t -
Nykøbing Gedservej Fredag kl. 16.04-18.00 ATK – bestilt færdselskontrol 55 1 50 km/t 59 km/t -
Næstved Skyttemarksvej Fredag kl. 8.31 – 9.46 ATK – bestilt færdselskontrol 130 1 50 km/t 61 km/t -
Næstved Vordingborgvej Lørdag kl. 14.06 – 20.06 ATK 781 24 70 km/t 93 km/t -
Sakskøbing Maribovej Søndag kl. 13.48 – 16.48 ATK 287 14 50 km/t 68 km/t -
Slagelse Sdr. Ringgade Fredag kl. 11.16 – 13.15 ATK 477 0 - - -
Sorø Slagelsevej Fredag kl. 7.43 – 11.45 ATK 884 10 70 km/t 87 km/t -
Sorø Vestmotorvejen Fredag kl. 7.26 – 10.15 ATK 2874 14 130 km/t 167 km/t 1 betinget frakendelse
Søllested Højrebyvej Lørdag kl. 17.04 – 23.04 ATK 290 22 80 km/t 121 km/t 3 klip
Tappernøje Sydmotorvejen Søndag kl. 16.54 – 19.39 ATK 1086 9 130 km/t 159 km/t -
Vridsløse Fensmarksvej Fredag kl. 10.15 – 11.15 ATK – bestilt færdselskontrol 232 2 60 km/t 76 km/t -

 

 

 

FÆRDSELSKONTROLLER

I weekenden har politiet haft følgende færdselskontroller:

 

By Vej Tidspunkt ?
Nykøbing F Fejøgade Fredag kl. 14.45 – 17.00 To blev sigtet for at tale i håndholdt mobiltelefon under kørslen.
Slagelse Flere steder Søndag kl. 19.30 – 20.30 7 køretøjer blev standset og førerne blev kontrolleret for at køre i påvirket tilstand – alle havde tingene i orden.

 

Husk, at det er muligt at bestille en færdselskontrol på politiets hjemmeside.

 

 

 

PÅVIRKEDE TRAFIKANTER

I weekenden har politiet standset følgende påvirkede trafikanter:

 

By Vej Tidspunkt Person Sigtet for
Horbelev Grønsundsvej Fredag kl. 14.55 41-årig mand Spirituskørsel
Horbelev Grønsundsvej Fredag kl. 14.55 41-årig mand Kørsel i påvirket tilstand
Nakskov AE. Hansensvej Fredag kl. 0.36 21-årig mand Kørsel i påvirket tilstand
Nykøbing F. Skovboulevarden Lørdag kl. 0.11 40-årig mand Spirituskørsel og kørsel i påvirket tilstand
Næstved Tåstrup Lørdag kl. 22.31 71-årig kvinde Spirituskørsel
Skælskør Snedinge-Møllevej Søndag kl. 2.00 56-årig mand Spirituskørsel

 

 

?

Pressekontakt

Kommunikation:

E-mail: ssj-kommunikation@politi.dk

Inden for alm. kontortid: Tlf. 4133 1515

 

Anne Dorte Hoppe Søe

E-mail: aso021@politi.dk

Tlf.: 2276 3593

 

Palle O. Hansen

E-mail: pha010@politi.dk

Tlf.: 4132 8267

 

Jacob Rytz Hansen
E-mail: jha145@politi.dk

Tlf.: 2916 5980

 

Vagtcentralen:
E-mail: ssj@politi.dk
Pressetelefon: 4132 8718

 

29. februar 2024

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi Uddrag af onsdagens døgnrapport

Døgnrapport

28. februar 2024

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi Uddrag af tirsdagens døgnrapport

Døgnrapport

27. februar 2024

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Uddrag fra mandagens døgnrapport fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Her kan du læse et uddrag af mandagens døgnrapport