Spring til hovedindhold

Forslag

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi: Uddrag af døgnrapporterne fra weekenden 28.-30. juni

Her kan du læse et uddrag af døgnrapporterne fra weekenden 28.-30. juni

NYKØBING: Sigtet for butikstyveri og bedrageri

Politiet blev fredag eftermiddag kaldt til Guldborgsundcentret, hvor medarbejderne i en forretning tilbageholdt en kunde, der havde stjålet tre halskæder. Det var en 60-årig mand fra Sakskøbing, som var gået ud af forretningen efter at have betalt for nogle andre varer, men tyverialarmen gik, og en medarbejder standsede den 60-årige. Han havde tre halskæder i lommen, og samtidig henvendte en taxachauffør sig, som havde ventet på stedet. Han havde kørt den 60-årige fra banegården til Guldborgsundcentret, men kunden havde ikke betalt for turen. Politiet sigtede den 60-årige for butikstyveri og for bedrageri.

 

SLAGELSE: Stjal parfume og havde hash i bukserne

Fredag klokken 18.05 fik politiet en anmeldelse om, at medarbejderne i et supermarked i Slagelse havde standset en mand, som var mistænkt for butikstyveri, og at den pågældende nu var noget udadreagerende. Det var en 26-årig mand uden fast bopæl, som var gået gennem kassen med to parfumer uden at betale for dem. Da han blev visiteret af politibetjentene, faldt der en lille pose med 10,5 gram hash ud af hans bukser, så den 26-årige blev herefter sigtet for butikstyveri og for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer.

 

ØSTMØN: Utilfreds pizzakunde sigtet for vold

Fredag aften kørte et pizzabud ud med en bestilt pizza til en kvinde på Østmøn. Imidlertid var kvinden, der er 34 år, utilfreds med såvel leveringstid som den leverede pizza, og det kom til heftig ordveksling, som endte med, at den 34-årige smed pizzaen efter buddet, en 50-årig kvinde, som blev ramt. Den 50-årige kvinde forklarede til politiet, at hun også havde fået flere knytnæveslag på skulderen. Den 34-årige kvinde blev efterfølgende sigtet for vold.

 

SLAGELSE: To anholdt i Slagelse Festuge

Fredag aften var mange glade mennesker samlet i anledning af Slagelse Festuge. Men for to mænd blev aftenen lidt mindre festlig. Klokken 22.30 blev en 19-årig mand fra Slagelse nemlig anholdt efter at have været højtråbende og have råbt skældsord efter politibetjentene. Han blev sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen og taget med til politistationen, hvor han blev løsladt igen. En 16-årig fyr fra Skælskør blev anholdt klokken 23.24. Han ville ikke rette sig efter politiet, og han afviste at give sit navn og fødselsdag til betjentene. Da den 16-årige blev visiteret, fandt politiet 0,66 gram hash i en lomme, og den 16-årige blev herefter sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelse, af lov om euforiserende stoffer og af retsplejeloven. Den 16-årige blev løsladt igen klokken 0.38.

 

SLAGELSE: To ville slås

To mænd kom natten til lørdag op at slås i Skovsøgade i Slagelse. Der blev uddelt nogle slag, og der var noget skubberi, så politiet måtte bruge peberspray for at få dæmpet gemytterne. De to mænd – en 18-årig og en 23-årig fra lokalområdet – blev anholdt klokken 1.01 og sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelse. De blev begge løsladt kort efter.

 

RØDBY: Kom op at slås på gaden

Lørdag klokken 1.38 fik politiet en anmeldelse om, at der var noget tumult i Vestergade i Rødby. Det var to mænd, der var kommet op at slås, men der var faldet ro på stedet, da politiet kort efter var på pletten. En 20-årig mand blev sammen med en 49-årig mand, begge fra Rødby, sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen.

 

SLAGELSE: Råbte på Fisketorvet

En 25-årig mand var fredag aften bortvist fra festivalpladsen i Slagelse Festuge, og da han ikke længere var ønsket som gæst af arrangørerne, blev hans festivalarmbånd klippet af. Det fik ham dog ikke til at gå hjem i ro og fred, for klokken 3.29 var han på Fisketorvet, hvor han optrådte råbende og støjende. Han blev sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen og var kortvarigt anholdt. I Skovsøgade fandt en 27-årig mand anledning til at råbe skældsord efter politiet, så han blev også sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen. Han blev anholdt klokken 3.25 og taget med til politistationen, hvor han blev løsladt kort efter.

 

NAKSKOV: 31-årig råbte på gaden

En 31-årig mand stod lørdag eftermiddag ved et supermarked på Løjtoftevej i Nakskov, og efter at have været inde at handle i forretningen, tog han opstilling udenfor, hvor han råbte efter andre kunder. Da personalet i forretningen bad han forlade området, blev han noget ophidset, og gjorde udfald mod medarbejderen. Den 31-årige blev tilbageholdt, indtil politiet ankom. Her blev den 31-årige sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen og bortvist.

 

NÆSTVED: Gav fingeren til politiet

Lørdag aften havde politiet en hastighedskontrol på Vordingborgvej uden for Næstved. En bil passerede, og en passager i bilen benyttede lejligheden til at række en fuckfinger efter politiet. Bilisten blev standset kort efter, og her viste det sig, at den venstre forlygte ikke virkede. Føreren – en 30-årig kvinde fra Langebæk – blev sigtet for overtrædelse af udstyrsbekendtgørelsen, og passageren med den lange finger blev sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen. Det var en 31-årig mand fra Langebæk, og da han var registreret ejer af bilen, blev han også sigtet for overtrædelse af udstyrsbekendtgørelsen.

 

NÆSTVED: Standset i stjålet bil

Lørdag aften fik politiet en anmeldelse fra andre trafikanter om, at en bilist kørte noget hasarderet på p-pladsen ved Næstved Storcenter. En politipatrulje fandt frem til bilen, der havde en 44-årig mand fra Næstved som fører. Det viste sig, at den 44-årige ikke havde noget kørekort, og de nummerplader, der sad på bilen, hørte til en helt anden bil. Den 44-årige blev anholdt klokken 22.31 og sigtet for kørsel uden førerret, og da politiet undersøgte bilen nærmere, viste det sig, den var stjålet ved et indbrud sidste lørdag. Den 44-årige blev derfor sigtet for tyveri af bilen, for indbrud og for tyveri af nummerplader. Den 44-årige blev taget med til politistationen og løsladt igen søndag klokken 10.16.

 

MARIBO: Fik knallerten beslaglagt efter spritkørsel

En 40-årig mand fra Sakskøbing væltede natten til søndag på sin knallert på Vestre Landevej i Maribo. Et vidne tilkaldte politi og ambulance, for den 40-årige var noget forslået. En alkometertest viste, at han havde en promille, der var et godt stykke over to, så han blev anholdt klokken 0.19 og sigtet for spirituskørsel. På grund af promillens størrelse blev hans knallert beslaglagt på stedet. Den 40-årige blev løsladt igen klokken 2.08, efter at der var taget en blodprøve, og han var behandlet for sine knubs.

 

VORDINGBORG: 19-årig var opfarende

Politiet var natten til søndag i Algade i Vordingborg, og ved et diskotek var der noget tumult mellem gæsterne udenfor. En 19-årig mand blev anholdt klokken 1.25 og sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen. Han blev løsladt kort efter og står nu til en bøde. En bekendt til den 19-årige blev så fortørnet over anholdelsen, at han råbte efter politiet, og for at få ro på stedet blev han også anholdt. Den 19-årige blev sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen og kan nu også vente en bøde. Han blev løsladt efter en kort afhøring på politistationen i Vordingborg.

 

HERLUFMAGLE: Bil beslaglagt efter vanvidskørsel

Den 4. februar stod en af politiets målevogne fra den automatiske trafikkontrol på Suså Landevej ved Gelsted, hvor der er hastighedsbegrænsning på 70 km/t. En bilist kom ræsende og blev målt til at køre ikke mindre end 152 km/t, hvilket kvalificerer til betegnelsen vanvidsbilist. Det lykkedes imidlertid ikke for politiet at lokalisere bilen, som på grund af overtrædelsens grove karakter stod til at blive beslaglagt. Den 9. februar afsagde retten i Næstved en kendelse om, at bilen skulle beslaglægges, men først søndag formiddag fandt politiet bilen i Glumsø. Den blev beslaglagt på stedet, og ejeren skal nu afhøres om, hvem der kørte bilen, da den blev blitzet.

 

 

INDBRUD

Politiet har i weekenden modtaget følgende anmeldelser om indbrud i privat beboelse:

 

By Vej Tidsrum Udbytte
Nakskov Maribovej Fredag klokken 12.30-21.20 Ikke gjort op om der er stjålet noget
Sakskøbing Agerupvej På et tidspunkt op til lørdag klokken 20.30 Ikke gjort op hvad der er stjålet
Vordingborg Parkvej Lørdag klokken 2.37 Smykker, ure og et hardballvåben

 

 

 

HASTIGHEDSKONTROLLER

Politiet har i weekenden haft følgende hastighedskontroller:

 

By Vej Tid Type Kontrollerede Fartbilister Tilladt km/t Hurtigste km/t Klip
Glumsø Skelbyvej Fredag klokken 9.46-13.21 ATK 90 41 70 km/t 101 km/t Tre klip
Korsør Skovvej Søndag klokken 14.14-19.50 ATK 2034 7 50 km/t 88 km/t Et klip
Korsør Tårnborgvej Fredag klokken 18.02-22.45 ATK – bestilt færdselskontrol 796 2 50 km/t 72 km/t Et klip
Korsør Vestmotorvejen Fredag klokken 7.48-13.20 ATK 7251 178 90 km/t 128 km/t Fire klip
Nakskov Maribovej Fredag klokken 18.33-23.59 ATK 390 23 50 km/t 83 km/t 10 klip og en betinget frakendelse (til en bilist med påhængsvogn)
Nakskov Maribovej Lørdag midnat – klokken 1.03 ATK 17 3 50 km/t 63 km/t -
Næstved Nissehøjen Fredag klokken 7.40-8.40 ATK 25 - - - -
Præstø Jungshovedvej Fredag klokken 3.43-9.43 ATK 605 24 60 km/t 88 km/t Syv klip
Vemmelev Slagelse Landevej Lørdag klokken 8.50-14.20 ATK 1242 8 60 km/t 79 km/t -

 

Husk, at det er muligt at bestille en færdselskontrol på politiets hjemmeside.

 

 

FÆRDSELSKONTROLLER

I weekenden har politiet haft følgende færdselskontroller:

 

By Vej Tidspunkt ?
Nykøbing - Søndag klokken 18.30-20.00 En blev sigtet for at bruge håndholdt mobil under kørslen, to blev målt til at køre så hurtigt, at de får et klip, og en blev sigtet for, at bilen larmede for meget
Næstved - Lørdag klokken 19.15-19.45 En motorcyklist står til en betinget frakendelse af kørekortet efter at have kørt på baghjul
Næstved Ringstedgade Lørdag klokken 20.40-20.50 En blev sigtet for at køre både alt for hurtigt og for spirituskørsel
Næstved Vordingborgvej Lørdag klokken 19.59-20.11 En sigtet for fejl ved lygterne og for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen
Nørre Alslev - Søndag klokken 17.00-18.30 En blev sigtet for at køre så hurtigt, at det giver et klip og en for at have så meget fart på, at det giver en betinget frakendelse af kørekortet. Der blev også afsløret en spritbilist
Slagelse - Lørdag klokken 20.00-23.59 En blev sigtet for ikke at rette sig efter politiets anvisninger og for flere konstruktive ændringer af bilen, som derfor blev indkaldt til kontrolsyn. To blev målt til at køre så hurtigt, at de står til et klip i kørekortet, en havde monteret solfilm i de forreste sideruder og blev sigtet for det, mens en bil blev taget med til nærmere undersøgelse på grund af ændringer ved udstødningen. En blev sigtet for at bruge håndholdt mobil under kørslen

 

 

PÅVIRKEDE TRAFIKANTER

I weekenden har politiet standset følgende påvirkede trafikanter:

 

By Vej Tidspunkt Person Sigtet for
Haslev Jernbanegade Søndag klokken 12.51 24-årig mand fra Rødovre Narkokørsel
Maribo Østre Landevej Lørdag klokken 6.54 22-årig mand fra Sakskøbing Spirituskørsel
Marielyst Marielyst Strandvej Lørdag klokken 1.52 30-årig mand fra Nykøbing Spirituskørsel
Nykøbing Skovboulevarden Fredag klokken 23.43 21-årig mand fra Nykøbing Spirituskørsel
Nykøbing Slotsgade Lørdag klokken 14.22 23-årig mand fra Nykøbing Narkokørsel. Desuden blev den 23-årige sigtet for at bruge håndholdt mobil under kørslen og for ikke at have spændt sikkerhedsselen
Næstved Kanalvej Lørdag klokken 3.15 45-årig mand fra Næstved Spirituskørsel
Næstved Kanalvej Lørdag klokken 3.15 46-årig kvinde fra Næstved Spirituskørsel
Næstved Kuhlaus Vej Lørdag klokken 20.44 34-årig mand fra Næstved Spirituskørsel, som blev afsløret, da den 34-årige blev standset og sigtet for at køre så hurtigt, at han får et klip i kørekortet
Nørre Alslev Nr. Alslev Langgade Søndag klokken 17.31 74-årig mand fra Nykøbing Spirituskørsel
Præstø Næstvedvej, Baarse Lørdag klokken 8.07 23-årig mand fra Rødby Narkokørsel og kørsel uden førerret
Rude Bisserup Havnevej, Bisserup Lørdag klokken 15.26 59-årig mand fra Sandved Spirituskørsel
Rødbyhavn Indrejsefeltet Søndag klokken 13.00 20-årig udenlandsk mand Narkokørsel

 

 

 

?? 

?

Pressekontakt

Kommunikation:

E-mail: ssj-kommunikation@politi.dk

Inden for alm. kontortid: Tlf. 4133 1515 (modtager ikke sms)

 

Anne Dorte Hoppe Søe

E-mail: aso021@politi.dk

Tlf.: 2276 3593

 

Palle O. Hansen

E-mail: pha010@politi.dk

Tlf.: 4132 8267

 

Vagtcentralen:
E-mail: ssj@politi.dk
Pressetelefon: 4132 8718

 

2. juli 2024

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Sydsjællands og Lolland Falsters Politi Uddrag af døgnrapporten fra mandag 1 juli

Koldskål, stoffer og en beslaglagt bil. Se uddraget af mandagens døgnrapport

28. juni 2024

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi: Uddrag af døgnrapporten fra torsdag 27. juni

En ulovlig kniv, dækafbrænding og 277 alt for travle trafikanter. Se uddraget fra torsdagens døgnrapport

27. juni 2024

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi: Uddrag af døgnrapporten fra onsdag 26. juni

En hestetrailer, trusler og en beslaglagt bil. Se uddraget fra onsdagens døgnrapport