Spring til hovedindhold

Forslag

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Døgnrapport

23. januar 2023 10:43

Uddrag fra weekendens døgnrapport

Her kan du læse et uddrag fra weekendens døgnrapport fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

NYKØBING F.: Skud mod restaurant

Der har søndag aften omkring klokken 19.30 været affyret skud mod en restaurant i Jernbanegade i Nykøbing F. Ingen kom heldigvis noget til, men politiet tager hændelsen meget alvorligt, og har siden i går aftes været på stedet for bl.a. at sikre spor og afhøre vidner. Efterforskningen fortsætter i dag, og det er politiets vurdering, at borgere i området ikke har grund til bekymring. Har man set eller hørt noget i forbindelse med skudafgivelsen, så hører politiet meget gerne fra vidner på telefon 114.

 

HORSLUNDE: Tre ulovlige knallerter på stribe

Færdselspolitiet standsede fredag klokken 15.20 tre knallertkørere på Søndertoftevej i Horslunde, og en kontrol af knallerterne på et medbragt rullefelt viste, at de alle tre kunne køre hurtigere end tilladt. Førerne var tre 15-årige drenge fra lokalområdet, og de blev alle tre sigtet for at køre på ulovlige knallerter.

 

SLAGELSE: Hash i bilen

Fredag klokken 17.15 kontrollerede politiet en bil, som holdt parkeret på Kierulffsvej. Der var to mænd i bilen – en 22-årig og en 25-årig – og den 22-årige havde en lille klump hash på et gram, mens den 25-årige havde 0,8 gram hash. De ulovlige stoffer blev konfiskeret, og de to mænd blev sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer.

 

SØLLESTED: 12-årig med joints

Politiet fik fredag aften en anmeldelse om, at der stod to personer ved stationen i Søllested, og det så ud som om, de røg. En politipatrulje rykkede ud til stedet, og her traf politibetjentene en 17-årig fyr og en 12-årig dreng, og der lå en del filtre og papir på stedet. De blev undersøgt, og det viste sig, at den 12-årige havde to joints og 0,7 gram hash på sig. De ulovlige stoffer blev konfiskeret, og den 12-årige blev kørt hjem til sine forældre af politiet. De sociale myndigheder blev samtidig underrettet om den unge hashryger.

 

BANDHOLM: Bål på havnen

En 44-årig mand fra Nørreballe blev natten til lørdag sigtet for overtrædelse af beredskabsloven. Klokken 0.46 fik politiet en anmeldelse om, at der var anlagt et bål på havnen i Bandholm, og da brandvæsenet ankom, var der 1,5 m høje flammer, og bålet var ikke under kontrol. Det blev dog hurtigt slukket, men en 44-årig mand var opfarende, gav andre trafikanter fuckfingeren, og så kaldte han politibetjentene for idioter. Den 44-årige blev derfor også sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen.

 

NYKØBING: Havde ulovlige knive

Et vidne kontaktede lørdag klokken 1.08 politiet og fortalte, at der var flere personer i en bil, som holdt på Østerbrogade i Nykøbing, som havde knive og hardballpistoler med sig. Bilen blev standset og kontrolleret på en tankstation, og her viste det sig, at en 21-årig mand fra Nykøbing havde en kniv med et blad på 15,5 cm i handskerummet, og en passager – en 22-årig mand fra Nykøbing – havde en låsbar foldekniv med sig. De blev begge sigtet for overtrædelse af knivloven. Der var også en pose med hardballpistoler, men de havde ikke været brugt på en måde, der kunne fremkalde frygt eller fare for andre.

 

NÆSTVED: Råbte efter betjente

Lørdag klokken 2.10 blev en politipatrulje kaldt til Ramsherred, hvor der var en både fuld og aggressiv mand, som skabte noget dårlig stemning. Han havde råbte efter personalet på et af etablissementerne i byen, og det blev han ved med, efter at politibetjentene var ankommet. For at få ro på stedet blev han anholdt klokken 2.11, og han rettede herefter sin vrede efter betjentene, som han kaldte for ludere. Det var en 25-årig mand fra Lundby, og han blev sigtet for fornærmelig tiltale mod politiet. Den 25-årige blev taget med til politistationen i Næstved, og han blev løsladt igen klokken 6.01.

 

NYKØBING: Delte lussinger ud

Politiet fik lørdag klokken 2.50 en anmeldelse om, at en kvinde havde været i noget klammeri med andre gæster på et diskotek i Nykøbing. Hun havde været højtråbende og havde givet en anden gæst en lussing i ansigtet. Politiet fandt frem til en 26-årig kvinde fra Valby, der blev anholdt klokken 3.04 og sigtet for vold. Det viste sig, at hun også havde truet en anden kvinde med at kvæle hende i pizza, og hun blev derfor også sigtet for trusler. Den 26-årige blev taget med til politistationen i Nykøbing, hvor hun blev afhørt, inden hun blev løsladt igen klokken 5.05.

 

NÆSTVED: Flere biler udsat for hærværk

Natten til lørdag fik politiet en stribe anmeldelser fra bilejere, hvis biler havde været udsat for hærværk, mens de holdt parkeret på Sterkelsvej/Kildebakken/Kildemarksvej og Kærmindevej. Ukendte gerningsmænd har på et tidspunkt i løbet af natten smadret ruder i bilerne, og foreløbig har politiet modtaget 10 anmeldelser, som er registreret som groft hærværk. Politiet hører gerne fra evt. vidner, der har bemærket noget usædvanligt på stedet natten til lørdag. Ring til politiets servicecenter på tlf. 1-1-4.

 

HORSLUNDE: Ældre par reddet ud fra røgfyldt hus

Lørdag klokken 4.03 fik politi og brandvæsen en anmeldelse om, at der var ild i et hus på Gallevej i Horslunde. Da politiet ankom, var der tæt røg i huset, og betjentene fik et ældre par reddet ud i fri luft. De blev tilset af ambulancepersonale på stedet, men var ikke umiddelbart kommet noget til. Der var ikke brand, men røgen stammede fra en pejs. Parret blev genhuset et andet sted, mens ejendommen blev gennemluftet.

 

SLAGELSE: 34-årig sigtet for vold mod ekskæreste

En 34-årig mand fra Slagelse blev lørdag sigtet for vold. Det skete, efter at han natten til lørdag havde været ude at køre med sin ekskæreste, en 29-årig kvinde, og under turen kom det til en meningsudveksling, og den 29-årige fik tre knytnæveslag i ansigtet. Sammen kørte de til sygehuset i Slagelse, hvor kvinden blev undersøgt, men i mellemtiden var den 34-årige forsvundet. Han blev imidlertid anholdt klokken 14.17 på en sin adresse, og han blev taget med til politistationen i Slagelse, hvor han blev afhørt, inden han blev løsladt igen klokken 15.05.

 

RØDBYHAVN: Havde joints med i bagagen

Politiet tjekkede i samarbejde med Toldstyrelsen de rejsende, som lørdag aften ankom med en bus til Rødbyhavn. En af Toldstyrelsens narkohunde viste stor interesse for den bagage, som en 27-årig udenlandsk mand havde med, og her fandt politiet da også to joints på 2,2 gram. Den 27-årige blev anholdt klokken 18.35 og sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer. Han blev afhørt på politistationen i Rødbyhavn og blev løsladt igen klokken 20.20 efter at have betalt en bøde på 2.000 kroner.

 

BOESLUNDE: Sigtet for at stjæle værktøj ved indbrud

Lørdag klokken 18.34 fik politiet en anmeldelse om, at der havde været indbrud i et hus, der var under renovering, i Boeslunde. Ved indbruddet var der stjålet forskelligt elhåndværktøj, og samtidig var det stjålne værktøj dukket op i en salgsannonce på dba.dk. Politiet kunne derfor lørdag klokken 21.46 anholde en 57-årig mand fra Sydsjælland, som blev sigtet for indbruddet. Det stjålne værktøj befandt sig på hans adresse og blev tilbageleveret til den rette ejer. Den 57-årige blev afhørt på politistationen i Vordingborg og løsladt igen klokken 22.35.

 

RØDBY: Fik bilen beslaglagt

Søndag klokken 12.24 standsede politiet en 55-årig kvinde, der kom kørende ad Vestre Allé i Rødby. Kvinden havde imidlertid ikke noget kørekort, og hun blev derfor sigtet for kørsel uden førerret. Kvinden var flere gange tidligere blevet sigtet flere gange for at køre uden kørekort, og derfor blev hendes bil beslaglagt på stedet.

 

GEDSER: Flere rejsende havde hash

Søndag aften kontrollerede politiet sammen med Toldstyrelsen de rejsende, der ankom med færgen til Gedser fra Rostock. I en bil fandt politiet klokken 20.00 en hashkage på 69,2 gram i midterkonsollen, og en 28-årig mand fra Roskilde blev sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer. Der blev også fundet en rockervest i bilens bagagerum. En 28-årig mand fra Helsingør ankom klokken 22.15, og en narkohund snusede sig frem til en lille klump hash på 1,3 gram i den ene fordør. Den 28-årige blev også sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer. Klokken 22.39 fandt politi og Toldstyrelsen 0,8 gram hash i en taske, som tilhørte en 44-årig mand fra Greve, og han blev også sigtet.

 

RØNNEDE: Tophastighed i stjålet bil

En politibil, der søndag aften kørte i en civil bil på Sydmotorvejen blev kort efter afkørslen ved Bregentved overhalet af en meget hurtiggående bil. Politibetjentene besluttede sig for at følge efter, og undervejs kom hastigheden flere gange over 200 km/t, og ved Rønnede blev vanvidsbilisten standset. Føreren var en 44-årig mand fra Herlufmagle, som havde taget bilen fra en bekendt uden hans vidende. Den 44-årige var frakendt kørekortet, og nu blev han sigtet for kørsel i frakendelsestiden og for tyveri af bilen.

 

 

INDBRUD

Politiet har i weekenden modtaget følgende anmeldelser om indbrud i privat beboelse:

 

By Vej Tidsrum Udbytte
Boeslunde Baunehøjvej Søndag kl. 16.00 – torsdag kl. 15.00 Værktøj
Faxe Bonderødvej Torsdag kl. 20.00 – fredag kl. 8.00 Værktøj
Faxe Ladeplads Elmuevej Torsdag kl. 8.00 – 12.30 Smykker og kontanter
Haslev Mårvej Fredag kl. 16.00 – 22.20 Kontanter og smykker
Karise Kildevej Fredag kl. 9.10 – 14.45 Smykker
Nykøbing F. Pandebjergvej Lørdag kl. 17.55 – søndag kl. 00.25 En pung
Nykøbing F. Søvej Søndag kl. 00.00 – 00.40 Højtalere
Nykøbing F. Laur Larsensgade Søndag kl. 6.50 – 12.43 Intet
Næstved Bystævnet Torsdag kl. 14.00 – fredag kl. 10.00 Intet
Næstved Bogensevej Lørdag kl. 13.00 – søndag kl. 17.35 Vides endnu ikke
Slagelse Kastanievej Lørdag kl. 17.00 – søndag kl. 8.00 Kontanter
Stenlille Fasanvej Lørdag kl. 9.00 – 22.50 Smykker, kontanter, pc'er og værktøj

 

 

HASTIGHEDSKONTROLLER

Politiet har i weekenden haft følgende hastighedskontroller:

 

By Vej Tid Type Kontrollerede Fartbilister Tilladt Hurtigste Klip
Haslev Køgevej Fredag kl. 11.06 – 13.30 ATK 530 30 60 km/t 91 km/t 1 klip
Korsør Skovvej Fredag kl. 7.57 – 13.05 ATK 909 11 60 km/t 77 km/t -
Næstved Østre Ringvej Fredag kl. 19.00 – 01.00 ATK – bestilt færdselskontrol 731 48 60 km/t 112 km/t 4 klip og en betinget frakendelse
Næstved Østre Ringvej Fredag kl. 18.57 – 23.50 ATK 642 7 60 km/t 85 km/t 1 klip
Slagelse Valbygårdsvej Fredag kl. 7.17 – 12.30 ATK 843 23 50 km/t 66 km/t -
Sorø Vestmotorvejen Lørdag kl. 14.04 – 19.15 ATK 4162 36 130 km/t 156 km/t -
Sorø Vestmotorvejen Søndag kl. 14.13 – 19.20 ATK 5650 45 130 km/t 165 km/t En betinget frakendelse.
Vordingborg Mønsvej Lørdag kl. 18.42 – 1.12 ATK 579 58 60 km/t 99 km/t 7 klip
Vordingborg Sydmotorvejen Søndag kl. 13.51 – 20.06 ATK 3960 210 90 km/t 173 km/t 28 klip og 1 betinget frakendelse

 

 

 

FÆRDSELSKONTROLLER

I weekenden har politiet haft følgende færdselskontroller:

 

By Vej Tidspunkt
Haslev Sydmotorvejen Fredag kl. 7.50 – 8.40 Ingen sager.
Haslev Flere steder Fredag kl. 9.00 – 10.00 En blev sigtet for at køre i frakendelsestiden.
Korsør Tårnborgvej Fredag kl. 9.00 – 11.00 To blev sigtet for at tale i håndholdt mobiltelefon under kørslen – det får man et klip i kørekortet for. Desuden manglede en registrering og en manglede forsikring.
Nakskov Nakskov by Fredag kl. 21.00 – 21.47 Ingen sager
Nakskov Nybrogade Lørdag kl. 7.55 – 8.25 En fik en påtale vedrørende manglende lygteføring.
Nordlolland Flere steder Fredag kl. 14.21 – 19.57 Tre sager om ulovlige knallerter. En bilist blev sigtet for ikke at overholde fuldt stop, en på et el-løbehjul blev sigtet for ikke at køre med hjelm, en knallertkører blev sigtet for narkokørsel og for ikke at overholde sin registreringspligt.
Nykøbing F. Systofte Bygade Søndag kl. 2.15 – 2.30 En sigtet for narkokørsel.
Næstved Stenlængegårdsvej Fredag kl. 14.08 – 14.38 Tre blev målt til at køre så hurtigt, at de står til et klip i kørekortet.
Næstved Landevejen Søndag kl. 13.29 – 13.49 Ingen sager.
Præstø Hovedvejen Fredag kl. 12.01 – 13.31 Fire blev målt til at køre så hurtigt, at de står til et klip i kørekortet.
Slagelse Vestmotorvejen Fredag kl. 11.00 – 11.50 Ingen sager.
Sorø Holbækvej Søndag kl. 17.04 – 17.57 To blev målt til at køre for hurtigt.
Vordingborg Flere steder Fredag kl. 16.50 – 19.00 En sag om fejl og mangler, og en sag om unødig støj.
Vordingborg Marienbergvej Fredag kl. 14.45 – 16.50 Tre blev målt til at køre så hurtigt, at de står til en betinget frakendelse af kørekortet, mens syv kan slippe med et klip. To blev sigtet for at tale i håndholdt mobiltelefon under kørslen.
Vordingborg Flere steder Fredag kl. 17.00 – 18.00 En blev sigtet for spirituskørsel, en blev sigtet for at køre uden førerret, og en blev sigtet for at overdrage sin bil til en, der ikke havde kørekort.
Vordingborg Næstvedvej Lørdag kl. 19.15 – 19.45 Ingen sager.

Husk, at det er muligt at bestille en færdselskontrol på politiets hjemmeside.

 

 

PÅVIRKEDE TRAFIKANTER

I weekenden har politiet standset følgende påvirkede trafikanter:

 

By Vej Tidspunkt Person Sigtet for
Haslev Frederiksgade Søndag klokken 15.11 28-årig mand fra Karise Narkokørsel. Der blev fundet en joint i bilen, og den 28-årige blev derfor også sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer
Haslev Nygade Søndag klokken 5.15 64-årig kvinde fra Haslev Spirituskørsel
Holeby Torslundevej Fredag klokken 18.55 44-årig mand fra Holeby Narkokørsel
Nykøbing Nystedvej Fredag klokken 20.39 37-årig mand fra Faxe Narkokørsel. Der blev fundet 1,5 gram amfetamin på den 37-årige, som blev sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer
Nykøbing Sundby Alle Lørdag klokken 20.45 21-årig mand fra Nykøbing Narkokørsel. En 21-årig mand, der var med i bilen, havde 1,4 gram hash på sig og blev sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer
Nykøbing Systofte Bygade, Systofte Søndag klokken 2.42 28-årig mand fra Idestrup Narkokørsel. Den 28-årige havde 13 gram amfetamin på sig og blev derfor også sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer
Nykøbing Søvej Søndag klokken 18.07 56-årig mand uden fast bopæl Narkokørsel og kørsel uden førerret. De nummerplader, der sad på bilen, hørte til en helt anden bil, og den 56-årige blev derfor sigtet for at køre i en uindregistreret bil uden forsikring
Nykøbing Østerbrogade Lørdag klokken 12.55 28-årig mand fra Gedser Narkokørsel
Næstved Skovduevej Mandag klokken 1.30 51-årig mand fra Næstved Spirituskørsel
Næstved Vordingborgvej, Stenstrup Fredag klokken 11.14 35-årig kvinde fra Nørre Alslev Spiritus- og narkokørsel, kørsel uden førerret – og flere andre færdselslovsovertrædelser
Rønnede Faxevej, Kongsted Søndag klokken 9.05 29-årig mand fra Greve Narkokørsel
Sakskøbing Nykøbingvej, Radsted Lørdag klokken 10.13 20-årig mand fra Kgs. Lyngby Spirituskørsel
Slagelse Bredahlsgade Fredag klokken 8.20 26-årig kvinde fra Slagelse Narkokørsel og kørsel uden førerret
Slagelse Kalundborgvej Lørdag klokken 22.08 54-årig kvinde fra Næstved Narkokørsel
Stensved Vordingborgvej
Fredag klokken 17.47 43-årig mand fra Stensved Spirituskørsel

 

 

 

Pressekontakt

Kommunikation:

E-mail: ssj-kommunikation@politi.dk

Inden for alm. kontortid: Tlf. 4133 1515 (modtager ikke sms)

 

Anne Dorte Hoppe Søe

E-mail: aso021@politi.dk

Tlf.: 2276 3593

 

Palle O. Hansen

E-mail: pha010@politi.dk

Tlf.: 4132 8267

 

Vagtcentralen:
E-mail: ssj@politi.dk
Pressetelefon: 4132 8718

 

14. juni 2024

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi: Uddrag af døgnrapporten fra torsdag 13. juni

En efterlysning, en bortvisning og en lurvet bedrager. Se uddraget af torsdagens døgnrapport

13. juni 2024

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi: Uddrag af døgnrapporten fra onsdag 12. juni

Dåseøller, ulovlige stoffer og indbrud. Se uddraget af onsdagens døgnrapport

12. juni 2024

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi: Uddrag af døgnrapporten fra tirsdag 11. juni

Bordelkontrol, butikstyve og hjemmerøvere. Se uddraget fra tirsdagens døgnrapport