Spring til hovedindhold

Forslag

24-årig har fået dom i sag om organiserede tyverier fra varebiler

24-årig har fået dom i sag om organiserede tyverier fra varebiler

Der er mandag ved Retten i Nykøbing Falster afsagt dom over en 24-årig mand fra Vestsjælland for primært forhold af organiserede tyverier fra håndværkerbiler. Manden blev idømt 1 år og 3 måneders fængsel samt en betinget udvisning i en tilståelsessag. Sagskomplekset angik organiserede tyverier af værktøj fra varebiler forøvet på Lolland, Falster og på Sjælland. Men manden blev også dømt for to større indbrud henholdsvis på en skole i Næstved Kommune, hvor der blev stjålet skole-pc’ere for ca. 100.000 kr. og hos et byggemarked i Nakskov, hvor der blev stjålet professionelt håndværktøj for over 100.000 kr. Der er yderligere to varetægtsfængslede i sagskomplekset - deres sager behandles over fire retsdage ved Retten i Nykøbing Falster senere på foråret. De tre personer blev alle anholdt på friske spor i tilknytning til indbrud hos et byggemarked i Nakskov den 6. januar. 

- Vi har stort fokus på tyverier fra håndværkerbiler. Det er en opgave, som varetages af vores efterforskningssektionen i Udlændingekontrolafdelingen. Det er et fokus, som retter sig mod omrejsende kriminelle grupper fra udlandet, som bl.a. udøver denne form for tyverier, men den høje prioritering af området fører også til identificeringer af herboende kriminelle, som bryder ind i håndværkerbiler for at stjæle værktøj med henblik på at sælge værktøjet i udlandet, typisk i det tidligere Østeuropa eller lande på Balkan, siger politikommissær Carsten Høj Hansen, der suppleres af senioranklager Anne Marie Fink: 

- Der ligger et stort analyse- og efterforskningsarbejde bag disse sager, da de kriminelle bevæger sig over store geografiske områder og er meget fleksible i deres ageren. Det store arbejde har dannet grundlag for, at der kunne afsiges dom i sagen, og at der er blevet dømt efter straffelovens § 286 om strafskærpelse på grund af det stjålnes betydelige værdier og den organiserede udførelsesmåde.

For yderligere oplysninger om sagen kan pressen kontakte senioranklager Anne Marie Fink på telefon 41328250.

Pressekontakt

Kommunikation:

E-mail: ssj-kommunikation@politi.dk

Inden for alm. kontortid: Tlf. 4133 1515 (modtager ikke sms)

 

Anne Dorte Hoppe Søe

E-mail: aso021@politi.dk

Tlf.: 2276 3593

 

Palle O. Hansen

E-mail: pha010@politi.dk

Tlf.: 4132 8267

 

Vagtcentralen:
E-mail: ssj@politi.dk
Pressetelefon: 4132 8718

 

2. april 2024

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Episode med skudafgivelse skal vurderes af Den Uafhængige Politiklagemyndighed

Episode med skudafgivelse skal vurderes af Den Uafhængige Politiklagemyndighed

2. april 2024

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Tre mænd anholdt i sag om hjemmerøveri

Tre mænd anholdt i sag om hjemmerøveri

20. marts 2024

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Fire personer anholdt i sag om mandatsvig for 26 millioner

Pressemeddelelse