Spring til hovedindhold

Forslag

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Nyhed

10. september 2020 14:26

COVID 19 i Slagelse Kommune

Antallet af smittede med COVID-19 i Slagelse er steget væsentligt i den seneste uge

Antallet af smittede med COVID-19 i Slagelse er steget væsentligt i den seneste uge. Særligt i de seneste dage. Det samlede smittetryk er pr. dags dato på 52 pr. 100.000 indbygger. Det er over den såkaldte bekymringsgrænse. 

Der er blandt andet konstateret flere smittede på to skoler og et plejecenter. 

Slagelse Kommune, Region Sjælland, Styrelsen for Patientsikkerhed, Beredskabsstyrelsen og Politiet er derfor gået sammen om en fælles indsats.  

Borgmester i Slagelse Kommune, John Dyrby Paulsen, fortæller: ”Vi følger situation nøje, og vi er forberedt, hvis situationen eskalerer. Det er vigtigt, at vi den kommende tid har ekstra fokus på at holde de gode vaner – Vi skal tage hensyn, holde afstand, vaske hænder, bruge sprit og huske vores sunde fornuft i alt, hvad vi gør. Kun sammen og ved en fælles indsats kan vi gøre en forskel”.

Borgmesteren tilføjer: ”Vi har allerede sat en række konkrete og forebyggende indsatser i værk, der skal være med til at bremse og inddæmme smitten. F.eks. bliver alle medarbejdere og beboere på det plejecenter, der er ramt, testet for COVID-19 senest i morgen”. 

Styrelsen for Patientsikkerhed har iværksat opsporing af de personer, der har været i tæt kontakt med borgere, der er konstateret smittet. De pågældende vil blive kontaktet direkte og få information om mulighederne for at blive testet. 

Søren Rasmussen, der er lægefaglig enhedschef i Region Sjælland, forklarer: ”Vi har sørget for ekstra testkapacitet på sygehuset i Slagelse, så vi foreløbigt kan teste yderligere 200 borgere om dagen fredag, lørdag og søndag i samfundssporet. Hvis man har været i en situation, hvor der er risiko for, at man kan være blevet smittet, er det vigtigt at blive testet. Har man symptomer, skal man kontakte sin læge”.

Politiet har ligeledes ekstra fokus på det øgede smittetryk: ”Vi har sat flere patruljer ind i Slagelse Kommune, der vil føre ekstra tilsyn med områdets byliv, forretninger og restaurationer. Det er vigtigt, at reglerne om f.eks. afstand og hygiejne bliver overholdt”, oplyser Lene Frank, politidirektør i Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Myndighederne opfordrer desuden alle til at downloade Sundheds- og Ældreministeriets app: Smittestop. 

Slagelse Kommune, Region Sjælland og Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi inviterer til et kort pressemøde ved Slagelse Politistation torsdag den 10. september kl. 15.00. 
 

Pressekontakt

Kommunikation:

E-mail: ssj-kommunikation@politi.dk

Inden for alm. kontortid: Tlf. 4133 1515

 

Anne Dorte Hoppe Søe

E-mail: aso021@politi.dk

Tlf.: 2276 3593

 

Palle O. Hansen

E-mail: pha010@politi.dk

Tlf.: 4132 8267

 

Vagtcentralen:
E-mail: ssj@politi.dk
Pressetelefon: 4132 8718

 

Flere nyheder

30. december 2020

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Godt og trygt nytår

Fejringen af nytårsaften er normalt en af årets helt store festdage. I år vil nytårsaften være præget af Covid-19-restriktioner og et forsamlingsforbud, der gør, at vi ikke kan gå ind i det nye år helt, som vi plejer.

23. december 2020

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Dom i sag om kloning af biler, svindel med registreringsafgifter og dokumentfalsk for 2,5 mio. kr.

Dom i sag om kloning af biler, svindel med registreringsafgifter og dokumentfalsk for 2,5 mio. kr.

18. december 2020

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Død person identificeret som den forsvundne Magnhild Hansen

Politiet kan nu fastslå, at der er tale om den forsvundne 85-årige Magnhild Hansen, som blev fundet død den 12. december 2020 ved Præstø.