Spring til hovedindhold

Forslag

Fængsel i 8 år for vanvidskørsel med tragisk udfald

Fængsel i 8 år for vanvidskørsel med tragisk udfald

En 32-årig udenlandsk mand blev i dag ved Retten i Næstved idømt 8 års ubetinget fængsel, frakendt førerretten ubetinget i 10 år og udvist med et indrejseforbud for bestandigt for bl.a. forsætlig fareforvoldelse og uagtsomt manddrab. De to biler, der blev anvendt til kørslerne, blev konfiskeret. Retten lagde ved afgørelsen vægt på, at der var tale om et ekstraordinært groft tilfælde af vanvidskørsel.

Den 27. august 2022 kørte den 32-årige udenlandske mand fra Fyn til betalingsanlægget på Storebæltsbroen ved Korsør, hvor han på sin vej udsatte mange trafikanter for fare og begik flere grove færdselsovertrædelser, indtil den 50 kilometer lange kørsel endte med, at han ved betalingsanlægget med stor hastighed kørte op bag i en anden personbil. Ved sammenstødet kom den kvindelige passager i den påkørte bil så alvorligt til skade, at hun senere afgik ved døden. 

Kørslen foregik, selvom han var påvirket af både spiritus, kokain og hash, og selvom han havde fået inddraget sin førerret midlertidigt i forbindelse med en tidligere kørsel i 2021, hvor han også påvirket af spiritus begik en lang række grove færdselsovertrædelser i og omkring Vejle og Fredericia. Bilen var desuden helt uden bremseevne. 

Den dømte blev umiddelbart efter uheldet anholdt og sigtet. Han blev fremstillet i grundlovsforhør, og har været varetægtsfængslet siden. 

I dag blev han så idømt 8 års ubetinget fængsel, frakendt retten til at føre bil, udvist af Danmark og fik konfiskeret bilerne. 

- Det er heldigvis sjældent, at vi ser så grove sager om vanvidskørsel med et så tragisk udfald. Men der er tale om et meget groft eksempel på vanvidskørsel, og derfor er jeg også meget tilfreds med rettens resultat. Retten har med dommen sendt et klart signal om, at denne form for vanvidskørsel ikke accepteres, siger mødende anklager Laura Rahbek Nielsen

For yderligere informationer kan anklagerfuldmægtig Laura Rahbek Nielsen træffes på telefon 41331564.

Pressekontakt

Kommunikation:

E-mail: ssj-kommunikation@politi.dk

Inden for alm. kontortid: Tlf. 4133 1515

 

Anne Dorte Hoppe Søe

E-mail: aso021@politi.dk

Tlf.: 2276 3593

 

Palle O. Hansen

E-mail: pha010@politi.dk

Tlf.: 4132 8267

 

Jacob Rytz Hansen
E-mail: jha145@politi.dk

Tlf.: 2916 5980

 

Vagtcentralen:
E-mail: ssj@politi.dk
Pressetelefon: 4132 8718

 

14. september 2023

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Dom i sag om 101 forhold om bedrageri og hvidvask

Der faldt i går i Retten i Næstved dom i en sag om ikke færre end 101 forhold om samhandelsbedragerier og hvidvask. Der var fire tiltalte i sagen, hvoraf hovedgerningsmanden, der er en 25-årig mand, har siddet varetægtsfængslet siden 2. februar 2023.

12. september 2023

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Droner, blå blink og citronmåner

Lørdag den 23. september fra klokken 10 til 14 slår Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi dørene op for alle, der er interesserede i politiet. Det sker på Færgestationsvej 1A i Rødbyhavn, hvor bl.a. udlændingekontrolafdelingen har til huse.

1. september 2023

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

21-årig i grundlovsforhør i forbindelse med vifte af overtrædelser

Med stor sandsynlighed har to unge mænd torsdag morgen og formiddag haft ualmindelig travlt med at begå en lang række af kriminalitet i Korsør. Den ene er nu anholdt, mens den anden stadig er på fri fod.