Spring til hovedindhold

Forslag

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Nyhed

22. september 2022 10:52

Hjælp politiet med at finde denne mand

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi efterlyser gerningsmand til flere ”bank”-bedrageri forhold.

OPDATERING: På baggrund af de mange henvendelser har politiet nu identificeret den efterlyste mand. Politiet fortsætter aktivt med at få kontakt til den pågældende, og opfordrer ham kraftigt til at kontakte politiet.

 

I august og september har en gerningsmand begået adskillige bedrageriforhold i Slagelse, Næstved, Haslev, Rønnede, Vordingborg, Nykøbing Falster og Sakskøbing. Da det endnu ikke er lykkedes politiet at identificere gerningsmanden, beder Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi nu offentligheden om hjælp til at finde ham og dermed få sat en stopper for det grove bedrageri.

Gerningsmandens fremgangsmåde er at kontakte ældre borgere telefonisk og udgiver sig for at være fra banken. Gerningsmanden advarer borgerne om at nogen er i færd med at trække penge fra deres konto, og at en person fra banken derfor vil komme forbi borgeren og hente deres kort, så banken kan standse overførslen. Efterfølgende er en gerningsmand mødt op på borgerens adresse, hvor han har franarret borgeren betalingskort og kode. Gerningsmanden trækker herefter store beløb fra betalinskortene.

- Vi ser med stor alvor på disse sager, bl.a. fordi ofrene ofte er sårbare borgere. I den sammenhæng er det afgørende, at man uanset alder kan føle sig tryg i eget hjem, siger vicepolitiinspektør Lars Steffensen, og fortsætter med en klar besked:

- Bankerne arbejder ikke på denne måde, og bankerne vil aldrig sende medarbejdere ud for at afhente borgeres betalingskort, ligesom de heller aldrig vil bede borgerene om at oplyse deres kode til betalingskortet. Det er derfor vigtigt, at hvis du bliver kontaktet af personer, der forsøger at få oplysninger om betalingskort og koder, skal du ikke  give oplysningerne, men i stedet kontakte politiet med det samme.  

Gerningsmanden beskrives som: Mand, 25-35 år, ca. 180 - 185 cm høj, almindelig af bygning, sort kort hår, mørkt fuldskæg, tatovering på venstre hånd. Han har ved flere lejligheder været iført lyse bukser og hvid skjorte (se også billeder).

 

Hvis du kan hjælpe med at identificere gerningsmanden, eller hvis du har andre oplysninger i sagen, beder vi dig kontakte Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi på tlf. 1-1-4.

Pressen kan kontakte vicepolitiinspektør Lars Steffensen på tlf.: 41331543 for yderligere oplysninger.

Pressekontakt

Kommunikation:

E-mail: ssj-kommunikation@politi.dk

Inden for alm. kontortid: Tlf. 4133 1515

 

Anne Dorte Hoppe Søe

E-mail: aso021@politi.dk

Tlf.: 2276 3593

 

Palle O. Hansen

E-mail: pha010@politi.dk

Tlf.: 4132 8267

 

Jacob Rytz Hansen
E-mail: jha145@politi.dk

Tlf.: 2916 5980

 

Vagtcentralen:
E-mail: ssj@politi.dk
Pressetelefon: 4132 8718

 

Flere nyheder

28. september 2022

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Formodet gerningsmand til bankbedragerier anholdt

Pressemeddelelese

16. september 2022

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Fandt 105 stjålne pc'er

Sydsjællands og Lolland Falsters Politis efterforskningssektion i Udlændingekontrolafdelingen efterforsker i øjeblikket en række større tyverier på Falster, hvor det formodes, at tyvekosterne er fragtet til udlandet.

1. september 2022

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Tre anholdt i skussag - fremstilles i grundlovsforhør

Pressemeddelelse

Forslag