Spring til hovedindhold

Forslag

Livsvarigt fængsel i Kirkerup-sagen

Efter 13 retsmøder har byretten nu afsluttet sagen mod en 33-årig mand, der var tiltalt for en række yderst alvorlige forbrydelser i den såkaldte Kirkerup-sag.

Et nævningeting ved Retten i Næstved har i dag idømt en 33-årig mand fængsel på livstid. Retten fandt den dømte skyldig i bl.a.:

- Drab, forsøg på langvarig frihedsberøvelse, forsøg på voldtægt under særligt skærpende omstændigheder samt usømmelig omgang med lig i forbindelse med den 17-årige Emilie Mengs forsvinden fra Korsør Station i juli 2016,
- Trusler med kniv, vold, forsøg på langvarig frihedsberøvelse samt forsøg på voldtægt af en 15-årig pige i Sorø i november 2022,
- Grov vold, langvarig frihedsberøvelse, drabsforsøg, ulovlig tvang samt voldtægt under særligt skærpende omstændigheder af en 13-årig pige, der forsvandt i Kirkerup i april 2023.

Anklagemyndigheden havde påstået manden idømt fængsel i livstid på grund af sagens alvorlige karakter.

- Der er tale om en ualmindelig alvorlig og voldsom sag, hvor de forurettede er meget unge. Det er selvsagt forfærdeligt det, de har været udsat for - det gælder både dem selv, deres pårørende og de efterladte. Det en sag, der har påvirket hele landet og lokalsamfundet i særdeleshed, siger specialanklager Susanne Bluhm, der sammen med anklager Thea Høst har ført sagen for anklagemyndigheden ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

- Det har været vigtigt for os som anklagere over de sidste mange uger at få fremlagt resultatet af politiets omfattende efterforskning i retten på en forståelig og ordentlig måde. Nu har retten truffet afgørelse - og vi er meget tilfredse med dommen og med, at der nu er sat et foreløbigt retsligt punktum i sagen, siger Susanne Bluhm.

Den domfældte har under sagen erkendt dele af tiltalen vedrørende den 13-årige, men har ellers nægtet sig skyldig. Han valgte i forbindelse med domsafsigelsen at anke dommen.


Pressekontakt

Kommunikation:

E-mail: ssj-kommunikation@politi.dk

Inden for alm. kontortid: Tlf. 4133 1515 (modtager ikke sms)

 

Anne Dorte Hoppe Søe

E-mail: aso021@politi.dk

Tlf.: 2276 3593

 

Palle O. Hansen

E-mail: pha010@politi.dk

Tlf.: 4132 8267

 

Vagtcentralen:
E-mail: ssj@politi.dk
Pressetelefon: 4132 8718

 

20. juni 2024

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Status på dagens sag om anholdelser i narkonetværk

Status på dagens sag om anholdelser i narkonetværk

20. juni 2024

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Omfattende anholdelses- og ransagningsaktion i Næstved og Vordingborg

Omfattende anholdelses- og ransagningsaktion i Næstved og Vordingborg

28. maj 2024

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Dom i sag om knapt et tons hash gemt i løg

Dom i sag om knapt et tons hash gemt i løg