Spring til hovedindhold

Forslag

Pressemeddelelse: Sigtet for to år gammelt hjemmerøveri

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi anholdt onsdag klokken 9.27 en 18-årig mand i Københavnsområdet. Han er sigtet for at have begået et særdeles groft hjemmerøveri mod en nu 67-årig kvinde. Røveriet fandt sted den 2. juni 2019 på kvindes bopæl i Stenlille.

Røveriet skete klokken 6.34, hvor kvinden vågnede ved, at gerningsmanden var i huset. Hun blev overfaldet, fik flere knytnæveslag, og gerningsmanden tog kvælertag på hende. Det fremgår af lægelige vurderinger, at hun har været i livsfare under overfaldet. Gerningsmanden stak af fra stedet uden udbytte.

Det var gennem et DNA-hit, hvor den nu 18-årige mand havde afgivet en DNA-prøve i en anden politisag, at politiets opmærksomhed rettede sig mod ham i sagen om hjemmerøveriet.

Politiinspektør Kim Kliver glæder sig over, at sagen nu formentlig er opklaret: - Når folk på groveste vis bliver overfaldet i egen bolig kan det skabe utryghed blandt naboer og omgivelser, og det er derfor yderst vigtigt og et tryghedsskabende signal, at politiet får fat i den formodede gerningsmand.

Han tilføjer: - Der har været en lang periode, hvor vi har efterforsket sagen og afhørt en række vidner i tiden efter forbrydelsen, men uden at komme afgørende nærmere på en gerningsmand. Nu opstod der et DNA-match, som kan kæde den anholdte sammen med det grove hjemmerøveri, og den formodede gerningsmand vil nu blive stillet til ansvar for sine handlinger.

Der afholdes grundlovsforhør i retten i Næstved onsdag klokken 13.30.

Pressekontakt: Politiinspektør Kim Kliver, tlf. 2524 8222.
 

Pressekontakt

Kommunikation:

E-mail: ssj-kommunikation@politi.dk

Inden for alm. kontortid: Tlf. 4133 1515

 

Anne Dorte Hoppe Søe

E-mail: aso021@politi.dk

Tlf.: 2276 3593

 

Palle O. Hansen

E-mail: pha010@politi.dk

Tlf.: 4132 8267

 

Jacob Rytz Hansen
E-mail: jha145@politi.dk

Tlf.: 2916 5980

 

Vagtcentralen:
E-mail: ssj@politi.dk
Pressetelefon: 4132 8718

 

Vi beklager. Dette indhold kan ikke vises.