Spring til hovedindhold

Forslag

Pressemeddelelse: Sigtet for to år gammelt hjemmerøveri

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi anholdt onsdag klokken 9.27 en 18-årig mand i Københavnsområdet. Han er sigtet for at have begået et særdeles groft hjemmerøveri mod en nu 67-årig kvinde. Røveriet fandt sted den 2. juni 2019 på kvindes bopæl i Stenlille.

Røveriet skete klokken 6.34, hvor kvinden vågnede ved, at gerningsmanden var i huset. Hun blev overfaldet, fik flere knytnæveslag, og gerningsmanden tog kvælertag på hende. Det fremgår af lægelige vurderinger, at hun har været i livsfare under overfaldet. Gerningsmanden stak af fra stedet uden udbytte.

Det var gennem et DNA-hit, hvor den nu 18-årige mand havde afgivet en DNA-prøve i en anden politisag, at politiets opmærksomhed rettede sig mod ham i sagen om hjemmerøveriet.

Politiinspektør Kim Kliver glæder sig over, at sagen nu formentlig er opklaret: - Når folk på groveste vis bliver overfaldet i egen bolig kan det skabe utryghed blandt naboer og omgivelser, og det er derfor yderst vigtigt og et tryghedsskabende signal, at politiet får fat i den formodede gerningsmand.

Han tilføjer: - Der har været en lang periode, hvor vi har efterforsket sagen og afhørt en række vidner i tiden efter forbrydelsen, men uden at komme afgørende nærmere på en gerningsmand. Nu opstod der et DNA-match, som kan kæde den anholdte sammen med det grove hjemmerøveri, og den formodede gerningsmand vil nu blive stillet til ansvar for sine handlinger.

Der afholdes grundlovsforhør i retten i Næstved onsdag klokken 13.30.

Pressekontakt: Politiinspektør Kim Kliver, tlf. 2524 8222.
 

Pressekontakt

Kommunikation:

E-mail: ssj-kommunikation@politi.dk

Inden for alm. kontortid: Tlf. 4133 1515 (modtager ikke sms)

 

Anne Dorte Hoppe Søe

E-mail: aso021@politi.dk

Tlf.: 2276 3593

 

Palle O. Hansen

E-mail: pha010@politi.dk

Tlf.: 4132 8267

 

Vagtcentralen:
E-mail: ssj@politi.dk
Pressetelefon: 4132 8718

 

26. august 2024

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Pressemeddelelse: Skolestart 2024 - hvordan gik det?

Skolestart 2024 - hvordan gik det?

1. august 2024

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Politiet søger vidner til overfald ved Grøn Koncert i Næstved

Politiet søger vidner til overfald ved Grøn Koncert i Næstved

11. juli 2024

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

PRESSEMEDDELELSE: Fængselsstraf i bedragerisag

En 40-årig banderelateret mand blev i går ved Retten i Næstved idømt fængsel i 2 år og 9 måneder for 65 forhold vedrørende bedrageri og forsøg herpå for ca. 8 milioner kroner, begået i en periode på ca. to måneder over for virksomheder i hele landet. Sagen blev behandlet som en tilståelsessag.