Spring til hovedindhold

Forslag

Smitteopsporing i Faxe Kommune i fuld gang

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har i et samarbejde med Styrelsen for Patientsikkerhed, Region Sjælland og Faxe Kommune arbejdet koncentreret på smitteopsporing og begrænsning af smittespredningen efter en udenlandsk håndværker søndag blev konstateret smittet med Covid19. Arbejdet er koordineret inden for rammerne af den Lokale Beredskabsstab.

Region Sjælland har gennemført podning af i alt 143 personer på tre adresser i Faxe Kommune, og myndighederne afventer nu resultaterne fra Statens Seruminstitut med svar på podningstestene. Myndighederne forventer dog først resultater fra de første podninger sent tirsdag eftermiddag eller først på aftenen.

Politiinspektør Tom Trude, der er leder af beredskabet i Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, udtaler: -  Det er meget tilfredsstillende, at myndigheder på baggrund af Styrelsen for Patientsikkerheds henvendelse allerede søndag aften lykkedes med at få underrettet både den virksomhed, som beskæftiger de involverede håndværkere, og den smittedes nære kontakter. På den måde blev det forhindret, at håndværkerne mødte på arbejde mandag med risiko for en større smittespredning på deres respektive arbejdspladser.

Faxe Kommune og Region Sjælland har tirsdag sammen med den pågældende virksomhed iværksat en smitteforebyggende indsats på de tre ejendomme, hvor tolke og sygeplejersker vil være til stede og sikre den bedst mulige vejledning i forebyggelse af smitte til de håndværkere, som enten ikke forstår dansk eller som har behov for sundhedsfaglig vejledning om Covid19-smitte.


Spørgsmål kan rettes til politiinspektør Tom Trude på tlf. 5116 6648.

 

Pressekontakt

Kommunikation:

E-mail: ssj-kommunikation@politi.dk

Inden for alm. kontortid: Tlf. 4133 1515 (modtager ikke sms)

 

Anne Dorte Hoppe Søe

E-mail: aso021@politi.dk

Tlf.: 2276 3593

 

Palle O. Hansen

E-mail: pha010@politi.dk

Tlf.: 4132 8267

 

Vagtcentralen:
E-mail: ssj@politi.dk
Pressetelefon: 4132 8718

 

15. april 2024

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Kom til informationsmøde og hør om politiets uddannelser

Bliv politibetjent eller politikadet, hvis du vil have et spændende og varieret job, hvor du gør en stor forskel og indgår i et unikt fællesskab

2. april 2024

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Episode med skudafgivelse skal vurderes af Den Uafhængige Politiklagemyndighed

Episode med skudafgivelse skal vurderes af Den Uafhængige Politiklagemyndighed

2. april 2024

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Tre mænd anholdt i sag om hjemmerøveri

Tre mænd anholdt i sag om hjemmerøveri