Spring til hovedindhold

Forslag

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi: Der er rejst tiltale i træfældningssagen

Der er rejst tiltale i træfældningssagen

Natten til den 13. marts i år kom en 55-årig mand kørende i bil ad Parnasvej i Sorø, da et stort træ væltede ned over hans bil og dræbte ham. Efterforskningen viste, at træet, der faldt over den 55-årige bil, var blevet fældet med redskaber og væltet hen over vejen.

 

Seks unge mænd er i den forbindelse nu tiltalt for uagtsomt manddrab, fareforvoldelse og hærværk af særlig grov karakter. To af de unge er desuden tiltalt for at have undladt at hjælpe manden, da de flygtede fra ulykkesstedet. De seks mænd er yderligere tiltalt for fareforvoldelse og groft hærværk i forbindelse med et andet forhold, hvor et træ er fældet og væltet ud over en vej i Slagelse.

 

I forbindelse med den 55-årige mands død i marts fandt politiet allerede dagen efter frem til de seks unge mænd, der blev sigtet og fremstillet i grundlovsforhør. De sigtede blev løsladt, da retten ikke fandt grundlag for varetægtsfængsling.

 

Den efterfølgende efterforskning har afdækket flere sager, hvor træer er blevet fældet og væltet ind over veje, og der er altså nu rejst tiltale mod i alt ni unge mænd.

 

Fem af de unge mænd er i øvrigt tiltalt for hærværk og forstyrrelse af færdslen ved at have fældet træer ind over veje i tre forskellige tilfælde i og ved Ringsted.

  

Anklagemyndigheden har anmodet Retten i Næstved om otte dage til behandling af sagen. Det første retsmøde er berammet til den 17. december 2024, og sagen fortsætter til slutningen af januar 2025.

 

Pressekontakt

Kommunikation:

E-mail: ssj-kommunikation@politi.dk

Inden for alm. kontortid: Tlf. 4133 1515 (modtager ikke sms)

 

Anne Dorte Hoppe Søe

E-mail: aso021@politi.dk

Tlf.: 2276 3593

 

Palle O. Hansen

E-mail: pha010@politi.dk

Tlf.: 4132 8267

 

Vagtcentralen:
E-mail: ssj@politi.dk
Pressetelefon: 4132 8718

 

11. juli 2024

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

PRESSEMEDDELELSE: Fængselsstraf i bedragerisag

En 40-årig banderelateret mand blev i går ved Retten i Næstved idømt fængsel i 2 år og 9 måneder for 65 forhold vedrørende bedrageri og forsøg herpå for ca. 8 milioner kroner, begået i en periode på ca. to måneder over for virksomheder i hele landet. Sagen blev behandlet som en tilståelsessag.

10. juli 2024

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

PRESSEMEDDELELSE: Fund af et stort parti narkotika på Østfalster

Efter en borgerhenvendelse tirsdag klokken 15.04 fandt politiet et stort parti narkotika, der var drevet i land ved Ulslev strand på Østfalster

2. juli 2024

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Status på arbejdet på Frølunde Fed ved Korsør

Status på arbejdet på Frølunde Fed ved Korsør