Spring til hovedindhold

Forslag

Ansøg om erstatningstilladelse

Ansøg om en erstatningstilladelse, hvis din våbentilladelse er blevet væk eller beskadiget. Du skal altid kunne forevise en gyldig våbentilladelse, hvis politiet beder om det, og din våbentilladelse skal være intakt og læsbar.

Hav følgende parat
Du skal logge ind med dit MitID.
Hvis du kender journalnummeret på din tilladelse, skal du indtaste den. Dermed slipper du for at indtaste alle våbendata igen.

Hvis du ikke kender journalnummeret på din våbentilladelse, vil du blive bedt om at oplyse følgende våbendata:

  • Serienummer (dette kaldes også våbennummer)
  • Våbentype
  • Fabrikat
  • Model
  • Ladesystem
  • Kaliber
  • Pibelængde målt fra pibensmunding til enden af patronkammeret
  • Våbnets totallængde målt fra kolben til mundingen
Du skal betale med dit betalingskort.
Spørgsmål og svar

Alle borgere over 15 år i Danmark har mulighed for at få et MitID. Har du ikke allerede et, kan du derfor bestille det. Du kan bestille MitID via din bank eller på borger.dk.

 

Hvis du ikke har MitID, skal du sende de oplysninger, som vi skal bruge til at behandle din ansøgning, samt kvittering for indbetaling af afgift, som brevpost. Se kontaktoplysninger


Du skal dog være opmærksom på, at det forlænger sagsbehandlingstiden væsentligt, hvis du vælger at ansøge med brevpost. Det skyldes, at brevpost øger risikoen for fejl i ansøgningen, at vi skal bruge længere tid på manuel indtastning af dine data, og at PostNord typisk skal bruge op til fem dage på levering af almindelige breve.

 

En erstatningstilladelse koster 200 kr. uanset om den oprindelige tilladelse er afgiftspligtig eller ej. Dog er erstatningstilladelse til blankvåben undtaget og derfor gratis at ansøge om.

 

Ved indgivelse af ansøgningen bortfalder fortrydelsesretten og afgiften er ikke refunderbar.

 

Bestemmelserne om betaling fremgår af våbenlovens § 6b.

Når du har indsendt din blanket digitalt, modtager du en kvittering via Digital Post.

 

Vi bestræber os på at behandle din ansøgning inden for 3 måneder. I perioder med spidsbelastning kan du dog forvente en længere sagsbehandlingstid.

 

Hvis vi mangler oplysninger i forbindelse med din ansøgning, vil vi kontakte dig. Ellers vil du modtage afgørelsen via Digital Post.

Kontakt Tilladelser

Hvis du har spørgsmål eller har brug for hjælp til din ansøgning, kan du kontakte enheden for Tilladelser

Se kontaktoplysninger