Spring til hovedindhold

Forslag

Ansøg om erstatningstilladelse

Ansøg om en erstatningstilladelse, hvis din våbentilladelse er blevet væk eller beskadiget. Du skal altid kunne forevise en gyldig våbentilladelse, hvis politiet beder om det, og din våbentilladelse skal være intakt og læsbar.

Hav følgende parat
Du skal logge ind med dit NemID/MitID
Hvis du kender journalnummeret på din tilladelse, skal du indtaste den. Dermed slipper du for at indtaste alle våbendata igen.

Hvis du ikke kender journalnummeret på din våbentilladelse, vil du blive bedt om at oplyse følgende våbendata:

  • Våbennummer
  • Våbentype
  • Fabrikat
  • Model
  • Ladesystem
  • Kaliber
  • Pibelængde målt fra pibensmunding til enden af patronkammeret
  • Våbnets totallængde målt fra kolben til mundingen
Du skal betale med dit betalingskort
Spørgsmål og svar

Alle borgere over 15 år i Danmark har mulighed for at få et NemID/MitID. Har du ikke allerede et, kan du derfor bestille det. Du kan bestille MitID via din bank eller på www.borger.dk/internet-og-sikkerhed/mitid

Hvis du ikke har NemID/MitID, skal du sende de oplysninger, som vi skal bruge til at behandle din ansøgning, samt kvittering for indbetaling af afgift, som brevpost. Se kontaktoplysninger

Du skal dog være opmærksom på, at det forlænger sagsbehandlingstiden væsentligt, hvis du vælger at ansøge med brevpost. Det skyldes, at brevpost øger risikoen for fejl i ansøgningen, at vi skal bruge længere tid på manuel indtastning af dine data, og at PostNord typisk skal bruge op til 5 dage på levering af almindelige breve.

 

En erstatningstilladelse koster 200 kr. uanset om den oprindelige tilladelse er afgiftspligtig eller ej. Dog er erstatningstilladelse til blankvåben undtaget og derfor gratis at ansøge om.

 

Bestemmelserne om betaling fremgår af våbenlovens § 6b.

Når du har indsendt din blanket digitalt, modtager du en kvittering i din e-Boks. 

Vi bestræber os på at behandle din ansøgning inden for 4 - 6 uger. I perioder med spidsbelastning kan du dog forvente en længere sagsbehandlingstid.

 

Hvis vi mangler oplysninger i forbindelse med din ansøgning vil vi kontakte dig, ellers vil du modtage afgørelsen i din e-Boks.

 

Kontakt våbenafdelingen

Hvis du har spørgsmål eller har brug for hjælp til din ansøgning, kan du kontakte våbenafdelingen

Se kontaktoplysninger