Spring til hovedindhold

Forslag

Ansøg om godkendelse af medarbejdere

Ansøg om godkendelse af ansatte i virksomheder med våben og ammunition. Samtlige ansatte i virksomheden skal godkendes. Eller ansøg til ansatte med adgang til eksplosivstoffer. Kun medarbejdere, der har adgang til eksplosivstoffer skal godkendes.

Er din virksomhed en transportvirksomhed, kan du her ansøge om godkendelse af dine medarbejdere. Kun medarbejdere, der har adgang til våben og ammunition skal godkendes. Brand- og redning, dyrlæge, zoologisk anlæg og lignende kan indberette overladelse af våben til deres medarbejdere.

Hav følgende parat

MitID - log ind med virksomhedens MitID

Oplysning på medarbejderen - Navn, e-mailadresse

Journalnummer på virksomhedens transporttilladelse, hvis du ansøger om godkendelse af medarbejder til erhvervsmæssig transport af våben

Spørgsmål og svar
Hvis din virksomhed ikke har MitID, skal du sende de oplysninger, som vi skal bruge til at behandle din ansøgning, som brevpost. Se kontaktoplysninger

Du skal dog være opmærksom på, at det forlænger sagsbehandlingstiden væsentligt, hvis du vælger at ansøge med brevpost. Det skyldes, at brevpost øger risikoen for fejl i ansøgningen, at vi skal bruge længere tid på manuel indtastning af dine data, og at PostNord typisk skal bruge op til fem dage på levering af almindelige breve.
Hvis medarbejderen på ansøgningstidspunktet er under 18 år, skal vi bruge en samtykkeerklæring fra dennes forældre eller værge. Du skal oplyse deres e-mailadresse, hvorefter de vil modtage en e-mail med en digital samtykkeerklæring, der skal underskrives med MitID.  

Hvis den ansatte er under 18 år, må medarbejderen kun foretage ekspeditioner af våben m.v. under opsyn af en medarbejder over 18 år i virksomheden.
 
Det koster ikke noget at søge om tilladelse til godkendelse af medarbejdere.
Når du har indsendt din blanket digitalt, modtager du en kvittering via Digital Post. Vi bestræber os på at behandle din ansøgning inden to - tre uger. I perioder med spidsbelastning kan du dog forvente en længere sagsbehandlingstid.

Hvis vi mangler yderligere oplysninger i forbindelse med din ansøgning, vil vi kontakte dig. Ellers vil du modtage afgørelsen via Digital Post.

For virksomheder, hvor der er adgang til våben og/eller ammunition, skal samtlige ansatte være godkendte. Dette gælder uanset de ansattes arbejdsfunktion eller område. 

 

For virksomheder med adgang til eksplosivstoffer gælder det, at alle ansatte med adgangen til eksplosivstofferne, skal være godkendte. 

Kontakt Tilladelser

Hvis du har spørgsmål eller har brug for hjælp til din ansøgning, kan du kontakte enheden for Tilladelser

Se kontaktoplysninger