Spring til hovedindhold

Forslag

Cykelbetjent

Cykelbetjente er et supplement til det almindelig beredskab. Du kan typisk møde dem i landets større byer, hvor de patruljerer i sommerhalvåret.

Cykelbetjent

Politiet har i mere end 100 år brugt cykler i sin opgaveløsning, og tilbage i starten af 1900-tallet var cyklen politiets eneste transportmiddel. Cykelbetjentene kommer lettere og hurtigere rundt i fx parker, boligkvarterer og på butiksstrøg m.m. end kørende og gående patruljer, og så er de mere tilgængelige og har derved også nemmere ved at komme i dialog med borgerne, end hvis de sidder i en bil.

 

Cykelbetjente er helt almindelige politifolk, som patruljerer på cykel i sommerhalvåret. Når de ikke er på opgave som cykelbetjent, udfører de andre arbejdsopgaver som fx forebygger, patruljebetjent eller efterforsker.

Cykelbetjent

Udstyr og uniform
Cyklebetjenten har samme udstyr som en patruljebetjent, men har cykeltøj på, når de er på vagt. De har både korte og lange bukser samt kortærmede og langærmede bluser.
Når cykelbetjenten er på vagt, er personen udstyret med cykelsko. Betjenten har også sokker på, hvor der står politi.
Cykelbetjenten bruger cykelhjelm for at beskytte sig selv. Cykelhjelmen er neonfarvet, så cykelbetjentene er tydelige at se, når de er på patrulje. Ud over dette er der også politilogo på, så der ikke er tvivl om, at det er politiet.
I tasken har cykelbetjenten diverse redskaber med til fx at lappe cyklen, hvis dækket punkterer. Ud over dette har cykelbetjenten også førstehjælpsudstyr i tasken.