Spring til hovedindhold

Forslag

Patruljebetjent

Patruljebetjente bærer den klassiske politiuniform, som de fleste kender. Deres primære opgave er at køre patrulje, og de er de første på stedet, når politiet bliver tilkaldt.

Patruljebetjent

Patruljebetjente har en bred vifte af opgaver, hvoraf de fleste knytter sig til politiets daglige beredskab og det at køre patrulje. Når du ringer efter politiet, er det patruljebetjentene, der er først på stedet.

De nyuddannede politibetjente begynder ofte deres karriere som patruljebetjent. De har gennemført politiets basisuddannelse, som tager to år og fire måneder. Uddannelsen foregår på Politiskolen og inkluderer 11 måneders praktik i en af landets politikredse.

Patruljebetjente varetager det daglige patruljearbejde, som kan være alt lige fra et færdselsuheld til en voldssag. Efter nogle år bliver de udnævnt til politiassistent.

Politibetjente har en bred vifte af muligheder for efteruddannelse og karriereveje. Det kan være inden for analyse, efterforskning, efterretning, forebyggelse eller ledelse. Derudover kan de også søge interne stillinger som fx rytter, hundefører, kriminaltekniker eller motorcykelbetjent.

 

En politibetjent bærer samme uniform som en politikadet, men har deres egne distinktioner.

Patruljebetjent

Samme udstyr og uniform for politikadetter og politibetjente

Politikadetter og politibetjente kan bære tre forskellige slags patruljejakker, henholdsvis en indertrøje/-jakke, en softshell-jakke og en skaljakke, afhængigt af vind og vejr. De er alle sammen mørkeblå.

 

Politikadetter og politibetjente kan bære to forskellige slags mørkeblå patruljebukser, henholdsvis en let og en kraftig med fokus på operativ tjeneste. De kraftige bukser har bl.a. ekstra polstring af knæarealet og er mere slidstærke.

 

Dertil kan de bære en lyseblå skjorte, som kan være enten kortærmet eller langærmet.

Politikadetter og politibetjente kan bære to forskellige slags lyseblå polotrøjer, henholdsvis en kortærmet og en langærmet.
Politikadetter og politibetjente kan bære to forskellige slags mørkeblå polotrøjer, henholdsvis en kortærmet og en langærmet. Hvis den mørkeblå polotrøje bæres på patrulje, skal politifolkene samtidig have en skudsikker vest på.
Politikadetter og politibetjente bærer en skudsikker vest, der vejer omkring seks kg. Foran på vesten kan du se politiets våbenskjold og politikadettens eller -betjentens unikke markeringsnummer. Bagpå er politiets logo.
Politikadetter og politibetjente bærer en peberspray i bæltet. Pebersprayen bruges, når det er nødvendigt at bruge magt for at pacificere en voldelig eller farlig person.
Politikadetter og politibetjente bærer en lille lommelygte i bæltet.
Politikadetter og politibetjente bærer et sæt håndjern, som de bruger ved anholdelser.
For at kommunikere med andre politienheder og politiets vagtcentraler er alle politikadetter og politibetjente udstyret med en såkaldt SINE-radio. SINE står for SikkerhedsNettet, og det er således et sikkert radionet, hvor kun politifolk kan lytte med og kommunikere igennem. Andre beredskabsmyndigheder, som brandvæsenet, benytter også SINE-nettet.
Politikadetter og politibetjente bærer desuden en stav i bæltet.