Spring til hovedindhold

Forslag

Politikadet

Politikadetter bærer den klassiske politiuniform, som de fleste kender. De løser opgaver inden for grænsekontrol, bevogtning og ledsagede transporter.

Politikadet

Politikadetterne er specialiseret inden for indrejsekontrol, som de udfører ved de danske grænser, ligesom de bevogter og beskytter personer og samfundsvigtige bygninger og institutioner og ledsager arrestanter under transporter eller bevogter dem under retsmøder.

 

De er i tæt kontakt med borgerne og samarbejder med andre myndigheder og deres politikolleger om opgaveløsningen.

 

Politikadetuddannelsen varer seks måneder og foregår på Politiskolen i Brøndby eller Vejle, hvorefter politikadetten er sikret jobtilbud i en af de politikredse, der ansætter politikadetter.

 

Hvis lysten og evnerne er til det, kan en politikadet videreuddanne sig til politibetjent ved at tage en overbygningsuddannelse og fortsætte direkte derfra til 2. semester af politiets basisuddannelse.

 

En politikadet bærer samme uniform som en patruljebetjent, men har deres egne distinktioner.

Politikadet

Samme udstyr og uniform for politikadetter og politibetjente

Politikadetter og politibetjente kan bære tre forskellige slags patruljejakker, henholdsvis en indertrøje/-jakke, en softshell-jakke og en skaljakke, afhængigt af vind og vejr. De er alle sammen mørkeblå.

 

Politikadetter og politibetjente kan bære to forskellige slags mørkeblå patruljebukser, henholdsvis en let og en kraftig med fokus på operativ tjeneste. De kraftige bukser har bl.a. ekstra polstring af knæarealet og er mere slidstærke.

 

Dertil kan de bære en lyseblå skjorte, som kan være enten kortærmet eller langærmet.

Politikadetter og politibetjente kan bære forskellige slags hovedbeklædning, som fx kasket eller strikhue. Hovedbeklædning anvendes ved opgaveløsninger og i situationer, hvor der blandt borgerne kan opstå tvivl om, at det er politiet, de står overfor. Det kan fx være i forbindelse med fodboldkampe, hvor der er store menneskemængder.

Politikadetter og politibetjente kan bære forskellige slags polotrøjer, henholdsvis lyseblå og mørkeblå, kortærmet og langærmet. Hvis den mørkeblå polotrøje bæres på patrulje, skal politifolkene samtidig have en skudsikker vest på.
Politikadetter og politibetjente bærer en skudsikker vest, der vejer omkring seks kg. Foran på vesten kan du se politiets våbenskjold og politikadettens eller -betjentens unikke markeringsnummer. Bagpå er politiets logo.
Politikadetter og politibetjente bærer en peberspray i bæltet. Pebersprayen bruges, når det er nødvendigt at bruge magt for at pacificere en voldelig eller farlig person.
Politikadetter og politibetjente bærer en lille lommelygte i bæltet.
Politikadetter og politibetjente bærer et sæt håndjern, som de bruger ved anholdelser.
For at kommunikere med andre politienheder og politiets vagtcentraler er alle politikadetter og politibetjente udstyret med en såkaldt SINE-radio. SINE står for SikkerhedsNettet, og det er således et sikkert radionet, hvor kun politifolk kan lytte med og kommunikere igennem. Andre beredskabsmyndigheder, som brandvæsenet, benytter også SINE-nettet.
Politikadetter og politibetjente bærer desuden en stav i bæltet.