Spring til hovedindhold

Forslag

Rytter

Politiets ryttere hører under Københavns Politi, men kan udføre opgaver til hest i hele landet. Deres primære opgave er at fremme dialog og tryghed, men de deltager også ved ceremonielle lejligheder.

Rytter forside

Politiets rytterisektion blev genindført i 2018 efter at have været nedlagt siden 2012. Det ridende politi benyttes ofte til ceremonielle begivenheder, som fx Folketingets åbning og Dronningens Nytårskur. Hestene er desuden gode til at vise synlighed på en anden måde, end politiet kan i en patruljebil. På den måde indgår de dagligt i politiets tryghedsskabende og dialogfremmende indsats ved at patruljere i udvalgte områder.


Rytterisektionen er fortsat i en opbygningsfase, hvor både hestenes og rytternes kompetencer udvikles. På længere sigt vil det ridende politi også kunne indsættes i andre typer af opgaver.

Rytter

Udstyr og uniform
Ryttere bærer mørkeblå ridebukser og lyseblå skjorte eller polotrøje. Når vejret er køligt, bærer de også en mørkeblå jakke. Ryttere bærer lige som almindelige politibetjente også pistol, peberspray, håndjern, lygte, SINE-radio og stav i deres bælte, mens der på hesten bæres en rytterstav.
Ryttere har en lang stav med som et af deres magtmidler.
Politiets ryttere har selvfølgelig ridestøvler på. Støvlerne er udstyret med sporer, så rytterne kan give klare signaler til hestene, især i pressede situationer.
Ryttere har en specialdesignet ridehjelm.
Ryttere bærer en airbagvest, som udløses og yder beskyttelse, hvis rytterne falder af hesten.

Forslag