Spring til hovedindhold

Forslag

Visitationszoner

I medfør af lov om politiets virksomhed §6 kan politiet indføre visitationszoner, hvori politiet i en begrænset periode kan foretage stikprøvevis besigtigelse af personers legeme, undersøgelse af tøj og andre genstande samt køretøjer.

Formålet med at indføre visitationszonerne er at skabe tryghed for borgerne i området ved bl.a. at sikre at personer ikke bærer eller besidder våben i zonerne.

 

Aktuelle Visitationszoner

 

København

På baggrund af en igangværende konflikt mellem to kriminelle grupperinger fra rocker- og bandemiljøet har Københavns Politi øget den synlige og tryghedsskabende indsats og oprettet to visitationszoner. Den ene zone dækker Christiania og et område af Amager, mens den anden dækker et område af Nørrebro og Nordvest. Visitationszonerne blev indført 28. august 2023 kl. 18.00 og opretholdes foreløbig indtil 9. oktober 2023 kl. 18.00

 

Læs hele pressemeddelelsen, og se kort over zonerne:

Københavns Politi forlænger visitationszoner og lukning af rockerbandetilholdssteder

 

Læs de foregående pressemeddelelser:

Københavns Politi skærper indsatsen i bandekonflikt

Københavns Politi etablerer to visitationszoner

 

Fyn

Fyns Politi indfører visitationszone i Vollsmose, dele af Korsløkkeparken, Tornbjerg og områder omkring i Odense fra fredag 22. september 2022 kl. 17.00. Beslutningen er truffet i forlængelse af en sprængning 22. september 2023 på Bredagerløkken i Odense og et skyderi 19. september 2023 mod en personbil også i Odense. Visitationszonen gælder foreløbig frem til fredag 6. oktober 2023 kl 17.00.

 

Læs hele pressemeddelelsen, og se kort over zonerne:

Fyns Politi indfører visitationszone i Vollsmose, Korsløkkeparken, Tornbjerg og områder omkring i Odense