Spring til hovedindhold

Forslag

Asger bruger sine evner fra uni i efterforskningen hos Københavns Politi

"Jeg ser mig selv som en all-round teknisk problemknuser."

Asger fra efterforskning

Hvem er du, og hvad laver du i politiet?

Jeg er ansat som informationsspecialist ved Københavns Politis Efterforskningsenhed, hvor jeg til dagligt understøtter efterforskerne med indhentning og analyse af data fra internettet. Det kan for eksempel være ved at finde bevismateriale på sociale medier.

 

Hvordan har din vej været ind i politiet?

Da jeg blev færdig på uddannelsen som maskinmester, sejlede jeg på containerskibe og arbejdede som projektleder ved et rederi. Efterfølgende er jeg blevet uddannet cand.scient og snart ph.d. i teknoantropologi. Begge uddannelser har givet mig kompetencer og erfaring inden for bearbejdning og analyse af meget store datamængder fra internettet og sociale medier.

Selve jobbet blev jeg opmærksom på, da jeg læste et opslag til den stilling, jeg nu sidder i, og selvom det var lidt svært at gennemskue, om min profil ville passe til stillingen, har det vist sig at være et rigtig godt match.

 

Hvornår har du været mest stolt eller glad i dit arbejde?

Det er svært ikke at blive glad og en smule stolt, når jeg bidrager med information, der kaster lys over hændelsesforløb, persongallerier og lignende i igangværende efterforskninger.

 

Hvornår begyndte du at overveje at søge job i politiet? Og hvorfor?

Det gjorde jeg i det øjeblik, jeg så stillingsopslaget, og det gik op for mig, at jeg med mine evner ville kunne bidrage positivt til politiets arbejde. Det var ikke faldet mig ind før, at politiets efterforskninger ville kunne bruge sådan en profil som mig. Det motiverer mig dagligt.

 

Hvad er det bedste ved at arbejde i politiet?

Jeg oplever generelt brede rammer til at sætte mine kompetencer i spil og hele tiden udfordre den gængse tankegang og de etablerede metoder. Det samspil mellem mine politikollegers evner og metoder og mine egne er ikke kun givtigt for vores efterforskning - det giver også et stærkt kollegialt sammenhold og en sund faglig sparring og udvikling.

 

Du kan også møde Majbritt, derhar været med til at implementere mobilapps til vores kolleger på gaden.


Vil du også bruge dine kompetencer for politiet?

Tjek her, om der er ledige stillinger.

Se ledige stillinger