Spring til hovedindhold

Forslag

Majbritt har implementeret politiets egne apps til kollegaerne på gaden

"Jeg hjælper betjentene, så de kan løse flere opgaver på gaden i stedet for hjemme ved skrivebordet."

Majbritt fra operative apps

Hvem er du, og hvad laver du i politiet?

Jeg er uddannet cand.merc. i strategi og organisation og arbejder som forretningssystemejer på politiets operative apps . Det betyder, at jeg har ansvaret for, at rammerne er på plads for, at de apps, som politiet blandt andet bruger til at udskrive bøder og søge informationer i politiets registre, løbende vedligeholdes og videreudvikles i trit med politiets behov. Desuden har jeg ansvaret for i tæt samarbejde med politikredsene at sikre, at kollegaerne tager de operative apps i anvendelse ved at lave målrettet undervisning og kommunikation.

Foruden mine daglige opgaver har jeg også indgået som en del af det nationale kriseberedskab ved større hændelser. Her kan jeg for eksempel nævne corona-indsatsen, hvor jeg var en fast del af arbejdet i den Nationale Operativ Stab (NOST). Arbejdet i NOST’en er et godt eksempel på, hvordan man som akademiker i politiet kan være en vigtig brik i understøttelsen af politiets arbejde.

Hvordan hjælper dine kompetencer politiet på gaden?

De forskellige it-projekter, som jeg har været med til at implementere i politiet, hjælper politibetjentene på gaden, så de for eksempel kan oprette en bødesag direkte fra telefonen eller oprette fotorapporter på en sag direkte fra telefonen, imens de er ude på politiopgaven. Det er værktøjer, som gør jobbet lettere for mange af vores cirka 12.000 politifolk.

Hvordan har din vej været ind i politiet?

Jeg så et stillingsopslag og søgte det. Jeg må indrømme, at jeg ikke vidste meget om Rigspolitiet, da jeg sendte min ansøgning afsted. Jeg troede, at stillingen lå milevidt fra hjertet af politiet, men jeg fandt hurtigt ud af, at man fra den centrale del af organisationen har indflydelse på og kontakt med hele dansk politi.

Hvornår har du været mest stolt eller glad i dit arbejde?

Jeg synes, der har været mange ting at være stolt af. Jeg er blandt andet stolt af, at vi kan tilbyde politibetjentene nogle apps, der i den grad gør deres arbejde lettere ude i den ”spidse ende” - og så har vi vundet en offentlig digitaliseringspris for de apps. Det har også været specielt at være med til at løfte politiets forpligtelser i samarbejdet på tværs af myndigheder i forbindelse med forskellige hændelser, især under corona-indsatsen.

Hvad er det bedste ved at arbejde i politiet?

Der er virkelig mange fede ting ved at arbejde ved politiet, så det er svært kun at nævne én. Jeg er vild med følelsen af at arbejde med noget, der er for en ”højere mening”, og den følelse har jeg ikke oplevet i samme grad i mine tidligere jobs.

 

Du kan også møde Kathrine, der drømte om at blive efterforsker, men nu arbejder med it i politiets centrale it-afdeling.

Vil du også bruge dine kompetencer for politiet?

Tjek her, om der er ledige stillinger.

Se ledige stillinger