Spring til hovedindhold

Forslag

Kathrine ville være efterforsker – nu arbejder hun med it i politiet

"Det føles som det helt rigtige for mig."

Kathrine fra Koncern IT

Hvem er du, og hvad laver du i politiet?

Jeg er uddannet cand.merc.(it)’er fra CBS og har tidligere arbejdet som kommerciel rådgiver og projektleder. Nu sidder jeg som teknisk projektleder i politiets centrale it-hovedcenter, Koncern IT, hvor jeg er med til at køre vores driftsprojekter.

Det kan for eksempel være opgraderinger af et system, som Hvidvasksekretariatet bruger, hvor min opgave er at koordinere kræfterne fra de involverede teknikere i Koncern IT og sikre, at vi kommer i mål med opgraderingen inden deadline. En del af mit arbejde er også at sørge for, at der bliver koordineret internt mellem de rette personer rundt om i hele politiet. Jeg arbejder derfor bredt på tværs af politiet.

 

Hvordan hjælper dine kompetencer politiet på gaden?

Man glemmer nogle gange, at et it-system ikke bare fungerer af sig selv. Så selvom jeg selvfølgelig ikke sidder i patruljevognen, er jeg med til at sikre, at vores driftsprojekter kommer i mål, så de applikationer og systemer, politiet bruger på gaden, er funktionelle, opdaterede, indeholder valid data og så videre. Det er et vigtigt arbejde, som jeg laver sammen med mine kolleger i politiets store it-maskineri.

Hvornår har du været mest stolt eller glad i dit arbejde?

Det lyder banalt, men jeg er simpelthen så utroligt glad, hver dag jeg går på arbejde. Hver morgen går jeg en runde på min etage og siger godmorgen til alle de kolleger, som er mødt, og jeg bliver altid mødt med store smil og godt humør, og det er sådan en vidunderlig måde at starte dagen på.

I dagligdagen sidder jeg ikke sammen med operative politifolk, så det er altid en fornøjelse at få lov til at komme ud og se, hvordan de forskellige it-applikationer, -processer og –projekter bliver foldet ud i det operative miljø.

 

Hvornår begyndte du at overveje at søge job i politiet? Og hvorfor?

Da jeg var lille, ville jeg gerne være efterforsker i politiet. Da jeg blev lidt ældre og interessen for it meldte sig, blev fascinationen af og drømmen om at arbejde i politiet skubbet lidt i baggrunden. Da det sidenhen gik op for mig, at der selvfølgelig også er brug for it-folk i politiet, føltes det som det helt rigtige for mig. Jeg er virkelig glad for at kunne bruge mine kompetencer inden for it- og projektledelse til, at politiet kan løse sine opgaver så godt som muligt.

 

Hvad er det bedste ved at arbejde i politiet?

At få lov til at arbejde med mennesker, som brænder så meget for deres arbejde, er simpelthen det største privilegium. Her tænker jeg ikke kun på mine kolleger i Koncern IT, men mine kolleger i hele politiet. Jeg har nærmest kun mødt mennesker, der vil gøre deres aller-aller-ypperste for at bidrage til politiets vigtige opgaver. Der er et særligt fællesskab i denne organisationen.

 

Du kan også møde Camilla, der finder juridiske løsninger i Københavns Politi.


Vil du også bruge dine kompetencer for politiet?

Tjek her, om der er ledige stillinger.

Se ledige stillinger