Spring til hovedindhold

Forslag

Søren kommunikerer for politiet

"Jeg kan ikke se en patruljevogn på gaden uden at blive en smule stolt."

Søren fra kommunikation

Hvem er du, og hvad laver du i politiet?

Ligesom mange andre, tror jeg, er jeg lidt en sammensat fagstørrelse, der er et produkt af forskellige valg undervejs. Jeg er uddannet idéhistoriker og retoriker fra Aarhus Universitet kombineret med en kandidatgrad fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. Motivationen har altid været – har jeg fundet ud af her i retrospekt – det skrevne ord og de muligheder, det rummer.

Fra min plads i Rigspolitiets kommunikationsafdeling har jeg fingrene på tastaturet i mange forskellige sammenhænge. Jeg er med på holdet, der udtænker og leverer indhold til nogle af vores sociale medie-kanaler. Jeg har siddet med på større kampagner, når vi for eksempel har skullet rekruttere til Politiskolen eller oplyse borgerne om lovgivning. Jeg har holdninger til vores designlinje, og jeg står for vores telt på Folkemødet.

Hvordan hjælper dine kompetencer politiet på gaden?

Jeg hjælper politiet med at løse sin kerneopgave, når jeg for eksempel er med til at sprede forebyggende budskaber om bedrageri på nettet eller reglerne omkring køb af fyrværkeri til nytår. Jeg tror på, at den rette kommunikation på det rette tidspunkt kan forhindre nye sager, fordi folk er blevet oplyst på forhånd.

Hvad er du mest stolt af at have været med til på din arbejdsplads?

Jeg har lavet oplysningskampagne i Grønland om seksuelle overgreb mod børn, hvilket virkelig gav mening. Jeg har været med på presse- og kommunikationsarbejdet i den store Umbrella-sag tilbage i januar 2018. Corona-indsatsen var også speciel.

Hvornår begyndte du at overveje at søge job i politiet? Og hvorfor?

Cirka i det sekund, hvor det gik op for mig, at der også var kommunikationsstillinger i politiet. Det havde jeg ikke tænkt over, før jeg så et jobopslag for år tilbage.

Hvad er det bedste ved at arbejde i politiet?

På det menneskelige plan er det sammenholdet, der er i vores afdeling, men også i hele politiet. Det er virkelig en helt særlig arbejdsplads, og man får hurtigt øjnene op for, hvor mange dedikerede og dygtige folk, der sidder rundt omkring og arbejder for Danmark.

Kommunikationsfagligt er det bedste ved mit arbejde, at jeg er med til at varetage et af landets største, stærkeste og vigtigste brands. Vores modtagere lytter til os, og vi kommunikerer om virkelig mange forskellige ting. Den ene dag kan vi lave et hyggeligt opslag om geder på vejen, dagen efter skal vi give klare og utvetydige anvisninger i forbindelse med et skyderi. Det giver nogle fantastiske muligheder, men er også et stort ansvar.

 

Du kan også møde Asger, der bruger sin viden fra universitetet til at hjælpe med efterforskning i Københavns Politi.

Vil du også bruge dine kompetencer for politiet?

Tjek her, om der er ledige stillinger.

Se ledige stillinger