Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Politi

Nyhed

17. december 2021 08:35

18-årig anholdt for skyderi på vandpibecafé

Københavns Politi anholdt torsdag en 18-årig mand, som er sigtet for drabsforsøg på en 39-årig på en vandpibecafé på Åboulevard lørdag den 4. december. Den 18-årige fremstilles i grundlovsforhør fredag formiddag.

Ved en koordineret aktion i flere byer slog Københavns Politi torsdag til og anholdt en 18-årig dansk statsborger for at have skudt en 39-årig på en vandpibecafé den 4. december. Her skød en gerningsmand den 39-årige på klos hold, inden han flygtede fra stedet. 

I forbindelse med anholdelsen ransagede Københavns Politi seks steder i Storkøbenhavn. I den forbindelse blev der bl.a. fundet en pistol, som politiet formoder er den, der blev brugt til drabsforsøget, og flere andre effekter af værdi for efterforskningen. 

”Vi har haft en bred og omfattende efterforskning. Den 18-årig er ikke registreret som bandemedlem, men har en vis tilknytning til bandemiljøet. Vi har en indikation af motivet, men af efterforskningsmæssige hensyn kan jeg ikke komme nærmere ind på det. Der er ikke en direkte kobling med nogle af de andre skyderier fra den seneste tid, men vi vurderer, at drabsforsøget er banderelateret. Med gårsdagens anholdelse og ransagninger bringer det os meget videre i efterforskningen, som fortsætter ufortrødent,” siger leder af Afdeling for organiseret kriminalitet, vicepolitiinspektør Knud Hvass. 

Den tilskadekomne 39-årige er ikke medlem af en bandegruppering. Hans tilstand er stabil men fortsat kritisk. 

De seneste uger har der været en række skyderier i Storkøbenhavn, som politiet vurderer har eller kan have relation til rocker- og bandemiljøet. 

Københavns Politi vil af hensyn til den videre efterforskning begære om lukkede døre ved grundlovsforhøret og har derfor ikke yderligere oplysninger på nuværende tidspunkt. Grundlovsforhøret finder sted ved Retten på Frederiksberg. 

I København blev en 27-årig mand torsdag den 2. december dræbt af skud nær Nørrebrogade. Kort efter blev to personer anholdt. De er begge varetægtsfængslet. Den 3. december blev en 17-årig bulgarsk statsborger dræbt i Rødovre, mens den føromtalte 39-årige blev skudt den 4. december. Natten til tirsdag den 7. december blev en person dræbt af skud i Herlev. 

Både Københavns Vestegns Politi og Københavns Politi har iværksat en massiv indsats for at få lagt låg på konflikten.

I forlængelse af skyderierne indførte Københavns Politi fredag den 3. december visitationszoner foreløbig frem den 17. december kl. 18.00 til i to områder. Se mere her

Tirsdag den 7. december indførte Københavns Politi ligeledes strafskærpende zoner foreløbig frem til tirsdag den 21. december kl. 16.00 i samme zoner. Se mere her 
 

Pressekontakt

Telefon: 35219260

18. maj 2022

Københavns Politi

Mand anholdt for drab og knivoverfald

En 20-årig mand fremstilles i dag i grundlovsforhør sigtet for drabet på en 28-årig mand søndag den 15. maj. Han er desuden sigtet for særlig grov vold ved senere samme dag at have stukket en 25-årig mand med kniv.

12. maj 2022

Københavns Politi

Falske betjente snød ældre og socialt udsatte - mand straffet med fængsel

Under påskud af at ringe fra politiet for at hjælpe har et kriminelt netværk franarret ældre og socialt udsatte borgere store pengebeløb. En af gerningsmændene blev i dag idømt fængsel i to år og ni måneder.

11. maj 2022

Københavns Politi

Fire personer fra bandemiljøet idømt livstid for drab og drabsforsøg

Fire mænd med tilknytning til det københavnske bandemiljø blev i dag idømt fængsel på livstid for drabet på en 22-årig mand og for drabsforsøg begået i bandekonflikten fra foråret 2020. En 26-årig mand blev idømt 10 års fængsel for bl.a. at have leveret våben til bandekonflikten.