Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Politi

Nyhed

23. oktober 2020 16:50

Yderligere tre personer dømt for millionbedrageri

Der er i dag sat foreløbigt punktum i en sag om groft telefonbedrageri primært rettet mod ældre borgere. Fem personer har tidligere fået dom i samme sag.

Dommen endte i dag på henholdsvis tre, tre og fire års fængsel til tre mænd i alderen 19, 20 og 21 år – den 19-årige blev desuden tildelt en advarsel om udvisning. De tre mænd blev ved Retten i Lyngby dømt for at have deltaget i systematisk og organiseret databedrageri af særlig grov beskaffenhed. 

Den omfattende sag har været efterforsket af Særlig Efterforskning Øst (SEØ) på baggrund af en henvendelse fra Landsdækkende Center for IT-relateret økonomisk Kriminalitet (LCIK). 

Sagen omfatter 674 tilfælde af bedrageri eller forsøg på bedrageri, hvor de dømte har ringet til fortrinsvis midaldrende og ældre kvinder og udgivet sig for at være fra steder som NemID, banker eller Betalingsservice. De har forsøgt at franarre personnummer, NemID-nøglekort og andre oplysninger. I 157 tilfælde lykkedes det at få udleveret oplysningerne, hvilket satte gerningsmændene i stand til at stjæle mere end 11 millioner kroner fra ofrenes konti. 

De tre mænd blev anholdt den 15. august 2019 i en koordineret aktion i København og Nordsjælland. I alt blev syv adresser ransaget og otte personer anholdt. To har tidligere fået dom for mindre roller, mens tre personer tilstod og 3. august fik de dom for at have foretaget de mange bedragerier og bedrageriforsøg. Den dom er efterfølgende anket af anklagemyndigheden. 

»Bedrageriet er særdeles groft, det har været sat i system på en yderst organiseret måde og det har været målrettet mod ældre borgere. Heldigvis reflekterer dagens strafudmåling også til dels, hvor dybt forkastelig og utilstedelig denne form for kriminalitet er,« siger senioranklager Rasmus von Stamm. 

»Jeg er umiddelbart tilfreds med dommen, men nu skal statsadvokaten vurdere, om sagen – i lighed med sagen med de tre medgerningsmænd – skal prøves ved landsretten,« siger han. 

De tre dømte og de tre, der fik deres sager afgjort i august, er desuden dømt til at skulle betale over ni millioner kroner i erstatning til de forurettede og de banker, der har mistet penge som følge af bedragerierne. 

For yderligere oplysninger kontakt senioranklager Rasmus von Stamm på tlf. 30564857. 

Pressekontakt

Telefon: 35219260

9. april 2024

Københavns Politi

To mænd idømt 13 års fængsel for drab ved Dragør Fort

Københavns Byret har idømt to 29-årige mænd hver 13 års fængsel for at have dræbt en 54-årig mand ved Dragør Fort den 22. januar 2023. Yderligere tre mænd er dømt for at have bestilt overfaldet, som endte i drab.

9. april 2024

Københavns Politi

54-årig mand tiltalt for drabet på Hanne With

Anklagemyndigheden ved Københavns Politi har rejst tiltale mod den mand, der i februar blev anholdt for drabet på den 23-årige Hanne With natten til den 1. januar 1990.

5. april 2024

Københavns Politi

Restriktioner for droneflyvning på Christiania

Der er skærpede regler for droneflyvning i forbindelse med lukningen af Pusher Street på Christiania.