Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Vestegns Politi

Nyhed

17. juni 2024 15:38

Dom i sag om omskæring

57-årig dansk-somalisk mand idømt fængsel i 2 år for at have medvirket til, at hans datter blev udsat for omskæring.

Glostrup Ret, Københavns Vestegns Politi

Foto: Rigspolitiet

Manden var tiltalt for i forening og efter forudgående aftale sammen med andre familiemedlemmer at have medvirket til, at mandens dengang 12-årige datter blev udsat for omskæring. Pigen blev tvunget ind i et hus og her placeret på et gulv, hvor hun uden bedøvelse blev udsat for kvindelig omskæring, som gav hende varige skader i underlivet. Overgrebet fandt sted et ikke nærmere identificeret sted i Somalia i 2014.

 

Pigen var sammen med sin mor og fire søskende i en årrække mod deres vilje anbragt i Somalia. Med hjælp fra forskellige sider lykkedes det dem at komme tilbage til Danmark i 2020. Siden har sagen været efterforsket af politiet, og i dag blev pigens far idømt 2 års fængsel.

 

Den ene af de to kvindelige familiemedlemmer, som også var tiltalt i sagen, blev også fundet skyldig. Fastsættelsen af en sanktion er udsat. Det andet kvindelige familiemedlems sag er udskilt og vil blive behandlet særskilt.

 

I forbindelse med dommen udtaler specialanklager Natalja Fryd Lindberg:

 

"Omskæring er grov seksuel vold mod piger, udelukkende fordi de er piger. Den har intet medicinsk formål udover at lemlæste dem, så de ikke føler seksuel lyst. I Danmark har vi mulighed for at retsforfølge personer, der rejser til udlandet for at få foretaget omskæring. Dette er en alvorlig form for kriminalitet, som de danske myndigheder tager meget seriøst."

 

Erstatningsspørgsmålet er udskilt fra sagen og afgøres derfor på et senere tidspunkt.

 

Den dømtes stillingtagen til dommen kendes ikke af anklagemyndigheden.

 

Pressekontakt: Specialanklager Natalja Fryd Lindberg - 51480285

Pressekontakt

Telefon: 4026 3704
E-mail: kbhv-presse@politi.dk

10. juli 2024

Københavns Vestegns Politi

Politiet råder: Hjælp dine forældre og bedsteforældre mod svindlere

For tiden lokker svindlere kreditkort og PIN-koder ud af ældre eller overtaler dem til at overføre penge for at lænse deres konto. Tal med dine ældre familiemedlemmer, så de ikke mister store beløb, opfordrer efterforskningsleder.

4. juli 2024

Københavns Vestegns Politi

Tre narkohandlere fik i alt 38 års fængsel

Retten i Glostrup har idømt tre mænd henholdsvis 11, 13 og 14 års fængsel for salg af store mængder amfetamin og kokain i 2023.

21. juni 2024

Københavns Vestegns Politi

Rocker dømt for skyderi

26-årig medlem af rockerklub idømt 5 års fængsel i forbindelse med skudepisode i Brøndby Strand