Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Vestegns Politi

Nyhed

11. maj 2021 16:45

Fem i fængsel for grov vold

Fem mænd er netop idømt fængselsstraffe for grov vold på Ishøj Strandvej sidste sommer. Tre fik desuden en advarsel om udvisning af Danmark.

Retten i Glostrup, Københavns Vestegns Politi

Søndag den 26. juli 2020 kl. 19.35 fandt en voldsom episode sted på Ishøj Strandvej, hvor en 30-årig mand blev påkørt med en bil og en 19-årig mand stukket med kniv og slået i hovedet. Begge ofre pådrog sig kvæstelser og var indlagt på hospital i tiden derefter.

Samme aften anholdt politiet tre mænd, som i dag er 21, 25 og 31 år gamle. De blev varetægtsfængslet i et grundlovsforhør næste dag og har siddet fængslet lige siden.

Efterforskningen identificerede yderligere to mistænkte, dels en 34-årig mand, som blev varetægtsfængslet i august, og dels en anden på 34 år, som blev fængslet i januar. 

I dag sad alle fem på anklagebænken ved Retten i Glostrup tiltalt for grov vold i forening herunder med uidentificerede medgerningsmænd.

Retten fandt alle fem skyldige i grov vold mod det 19-årige offer og frifandt dem for vold mod den 30-årige. 

Retten idømte fire en ubetinget fængselsstraf på et år og ni måneders fængsel, mens den femte på 21 år fik to års ubetinget fængsel.

Retten tildelte desuden den 21-årige, som er tyrkisk statsborger, og de to 34-årige, som er henholdsvis irakisk statsborger og statsløs palæstinenser, en advarsel om udvisning af Danmark. 

”Der er tale om et voldsomt overfald begået af de tiltalte i forening, og det har nu retten nu straffet dem for,” siger senioranklager Peter Rask, anklagemyndigheden ved Københavns Vestegns Politi.

Overfaldet sættes i forbindelse med en anden voldsepisode minutter forinden i Hundige Havn i Midt- og Vestsjællands Politikreds.

De fem dømte overvejer, om de vil anke dommen og er fortsat varetægtsfængslet efter dom.  

Vi beklager. Dette indhold kan ikke vises.