Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Vestegns Politi

Nyhed

18. januar 2022 17:09

Forlængelse af visitationszonen i dele af Gladsaxe, Rødovre og Herlev

Politiet forlænger igen visitationszonen, så den nu gælder frem til den 1. februar 2022 kl. 18.00.

Københavns Vestegns Politi

I medfør af lov om politiets virksomhed, har Politidirektøren for Københavns Vestegns Politi i dag truffet beslutning om yderligere at forlænge visitationszonen etableret den 3. december 2021 (og udvidet den 7. december 2021). Visitationszonen er tidligere blevet forlænget henholdsvis den 17. december 2021 og 4. januar 2022 i dele af Gladsaxe, Rødovre og Herlev Kommuner og gælder nu i perioden fra den 18. januar 2022 kl. 18.00 til den 1. februar 2022 kl. 18.00. 

Beslutningen medfører, at politiet fortsat kan foretage stikprøvevis besigtigelse af personers legeme samt undersøge tøj og andre genstande, herunder køretøjer, med henblik på at forebygge, at nogen foretager strafbare handlinger, som indebærer fare for personers liv, helbred eller velfærd. 

Baggrunden for beslutningen er, at der har været en række voldelige hændelser i Storkøbenhavn, som vurderes at have relation til rocker- og bandemiljøet, og hvorunder der er anvendt skydevåben i flere tilfælde. Det er Københavns Vestegns Politis vurdering, at personer fra de involverede grupperinger i Københavns Vestegns Politikreds vil kunne træffes i dele af Gladsaxe, Rødovre og Herlev Kommuner, og at der fortsat er risiko for yderligere voldelige hændelser der, hvor de involverede grupperinger i Købenavns Vestegns Politikreds holder til. 

Samtidig har Rigspolitiets Nationale Efterforskningscenter den 6. januar 2022 vurderet, at der fortsat verserer en voldelig konflikt mellem de anførte grupperinger, og at der derfor aktuelt består en risiko for yderligere voldelige hændelser.

Visitationszonen omfatter et område afgrænset af Bagsværd Hovedgade, Buddinge Hovedgade, Søborg Hovedgade, Kommunegrænsen til Københavns kommune, Roskildevej, Damhus Boulevard, Kommune-grænsen mod Hvidovre kommune, Kommunegrænsen mod Brøndby Kommune, Korsdalvej, Rødovre Parkvej, Tårnvej, Jyllingevej, Islevdalsvej, Niels Frederiksens Alle, Nordre Ringvej, Lyskær, Marielundvej, Herlev Hovedgade, Borgerdiget, Tvedvangen, Gammel Klausdalsbrovej, Skinderskovvej, Krebsedammen, Ring 4, kommunegrænsen til Furesø kommune, Ring 4. (se kort)
Alle de ovenævnte veje indgår i visitationszonen.
 

19. maj 2022

Københavns Vestegns Politi

Idømt 5 år og 9 måneders fængsel for drabsforsøg

17-årig dømt for to knivoverfald i Taastrup

17. maj 2022

Københavns Vestegns Politi

Endnu et forhold om voldtægtsforsøg i omfattende overgrebssag

Anklagemyndigheden hos Københavns Vestegns Politi har rejst tiltale mod en 29-årige mand for at have udsat endnu en ung mand for voldtægtsforsøg.

6. maj 2022

Københavns Vestegns Politi

Mand anholdt for drab i Herlev i 2016

Københavns Vestegns Politi har anholdt en 28-årig mand, som er mistænkt for at have dræbt en kvinde i Elverparken i Herlev i 2016. Manden bliver fremstillet i grundlovsforhør her til formiddag.