Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Vestegns Politi

Nyhed

5. november 2018 00:00

Helt uacceptabel adfærd af fodboldbøller

Københavns Vestegns Politis direktør Kim Christiansen kalder fodboldbøllernes adfærd i forbindelse med gårsdagens fodboldkamp mellem Brøndby IF og FC København fuldstændig uhørt og har absolut intet med afvikling af et sportsarrangement at gøre.

Københavns Vestegns Politi

"Det angreb på politifolk vi i går var vidne til, er helt og aldeles uacceptabelt," siger politidirektør Kim Christiansen.

I forbindelse med urolighederne i går blev et stort antal betjente ramt af sten eller har anmeldt at de blev udsat for anden vold. Fem af betjentene blev efterfølgende behandlet på skadestue på grund af deres skader og en af dem blev efterfølgende hospitalsundersøgt. Flere betjente blev desuden efterfølgende tilset af en læge, som vi måtte tilkalde til politigården i Albertslund. De havde alle mindre skader som følge af kasteskyts mm.

"Vores betjente går på arbejde for at hjælpe borgerne og for at skabe tryghed. At nogle af dem må ende arbejdsdagen på hospitalet på grund af nogle fodboldbøllers adfærd er helt uacceptabelt" siger Kim Christiansen .

Omfattende videomateriale
I alt syv personer blev anholdt i går. De blev alle løsladt i går aftes, men er fortsat sigtet. Blandt de syv er en sigtet for vold mod politiet. En er sigtet for ikke at efterkomme politiets anvisninger og for at kalde en betjent ukvemsord. En anden blev sigtet for at skubbe til en betjent. Andre tre er sigtet, fordi de ikke ville oplyse deres navn. Den 7. anholdte var eftersøgt i anden forbindelse.
Københavns Vestegns Politi er nu i gang med at gennemgå det omfattende videomateriale som ordensmagten altid laver i forbindelse med højrisiko-fodboldkampe.

"Vi har allerede sikret billeder af rigtig mange af voldsmændene og jeg kan garantere for at der bliver sat tilstrækkeligt med ressourcer ind på at få bragt disse gerningsmænd til ansvar," siger Kim Christiansen .

Hasteindkalder til møde
Københavns Vestegns Politi vil nu hasteindkalder Brøndby Kommune, Brøndby IF, Brøndby Support og Alfa supportgruppen til møde, samtidig med at Københavns Vestegns Politi også er i tæt dialog med Rigspolitiet i forhold til tiltag i forbindelse med fremtidige højrisiko-fodbodkampe.

 

"Det er endnu for tidligt at pege på konkrete fremtidige tiltag. Men borgerne kan være vis på, at det er et område der bliver analyseret meget nøje endnu engang," siger Kim Christiansen.

Betjenten der blev undersøgt på Herlev Hospital efter at være blevet ramt af stenkast, blev udskrevet sent i går aftes og er nu sygemeldt.

Pressekontakt:
Politidirektør Kim Christiansen via pressetelefon - 40263704

 

19. januar 2022

Københavns Vestegns Politi

Drabsmistænkt anholdt

En 28-årig mand mistænkt for drab i Rødovre anholdt i går eftermiddags i lufthavn.

18. januar 2022

Københavns Vestegns Politi

Forlængelse af visitationszonen i dele af Gladsaxe, Rødovre og Herlev

Politiet forlænger igen visitationszonen, så den nu gælder frem til den 1. februar 2022 kl. 18.00.

12. januar 2022

Københavns Vestegns Politi

Nu åbner en ny nærpolitienhed i Ishøj

Mandag den 31. januar åbner lokalpolitiets nye nærpolitienhed, og lokalbetjente er nu parate til at betjene byens borgere fra lokaler i Ishøj Bycenter.