Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Vestegns Politi

Nyhed

5. august 2022 11:02

Politiet er med når det ringer ind til nyt skoleår

Når klokken ringer ind til et nyt skoleår mandag 8. august, strømmer en masse nye små trafikanter ud i trafikken. Dem skal vi tage ekstra hensyn til, og derfor er Københavns Vestegns Politi ude på skolevejene hver morgen i uge 32 og 33.

Skolekontrol

Det skal være sikkert og trygt for børn at cykle eller gå til skole. Så når klokken ringer ind for et nyt hold skolebørn mandag morgen, sætter Københavns Vestegns Politi ind med både lokalpoliti, færdselsbetjente og fotovogne på og omkring skolevejene i alle 11 kommuner i politikredsen.

 

Skolestart = trafikstart

Skolebørnene er mere eller mindre uerfarne og ikke vant til at færdes i trafikken. For dem er skolestart lig med trafikstart, og mange af de helt små skal først lære at begå sig, når de skal til og fra skole.

Vi opfordrer derfor alle trafikanter og særligt bilister til at sætte et godt eksempel og tage ekstra hensyn til de nye og mere usikre små trafikanter på veje, stier og fortove, så alle får en tryg skolestart.

”Vi vil have fokus på trafiksikkerheden på skolevejene og blandt andet holde øje med, om børn har sikkerhedssele på, når de bliver kørt i skole, om mor og far har lagt mobilen fra sig under kørslen, og om hastighederne overholdes,” siger leder i lokalpolitiet, vicepolitiinspektør Thomas Mejborn, Københavns Vestegns Politi.

Færdselsindsatsen vedr. skolestart løber fra mandag 8. august og to uger frem.

Pressekontakt

Telefon: 4026 3704
E-mail: kbhv-presse@politi.dk

Flere nyheder

4. august 2022

Københavns Vestegns Politi

Status efter fodboldkampen mellem Brøndby IF og FC Basel

Conference League fodboldkampen mellem Brøndby IF og schweiziske FC Basel forløb i det store hele roligt før, under og efter kampen. Politiet undersøger en mulig voldsepisode og har sigtet en mand for besiddelse af lille mængde narkotika. Politileder roser de øvrige mange tusinde ude- og hjemmefans for god opførsel.

3. august 2022

Københavns Vestegns Politi

Politiet indfører skærpet strafzone omkring Brøndby Stadion

For at hindre vold, hærværk og uroligheder ved en fodboldkamp på torsdag indfører Københavns Vestegns Politi en skærpet strafzone i området omkring Brøndby Stadion. Strafzonen gælder fra torsdag den 4. august klokken 10.00 til fredag den 5. august 2022 klokken 04.00 og betyder, at straffen kan stige til det dobbelte for visse typer kriminalitet begået i zonen.

29. juli 2022

Københavns Vestegns Politi

Status efter dagens fodboldkamp på Brøndby Stadion

Conference League fodboldkampen mellem Brøndby IF og polske Pogoń Szczecin forløb roligt før kampen. Under kampen måtte politiet rykke ind og bistå stadionstewards pga. uro blandt udebanefans og efter kampen måtte aggressive fangrupperinger holdes adskilt.

Forslag