Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Vestegns Politi

Nyhed

3. oktober 2024 11:34

Tiltale rejst i sag om frihedsberøvelse og meget grov vold

Tre mænd tiltalt i sagen

Anklagemyndighed på Esbjerg Politistation, Syd- og Sønderjyllands Politi

Foto: Rigspolitiet

Anklagemyndigheden ved Københavns Vestegns Politi har tiltalt tre mænd for langvarig frihedsberøvelse og legemsangreb af særlig rå, brutal eller farlig karakter under særdeles skærpende omstændigheder.

 

De tre mænd på henholdsvis 29, 32 og 35 år er tiltalt for at have brudt ind hos en 27-årig mand på en adresse i Hedehusene den 16. marts 2024.

 

Herefter er de tiltalt for at have tvunget den forurettede i sagen ind i deres bil og efterfølgende kørt ham først til en adresse i Rødovre og derefter til Haslev på Sydsjælland, hvor han blev udsat for meget grov vold. Ifølge tiltalen blev han blandt andet skudt i ansigtet flere gange med en hardball-pistol og slået gentagne gange på begge knæ med en stor hammer. De mange hardball-skud har medført, at den forurettede nu er blind på det ene øje.

 

Manden var frihedsberøvet i over 16 timer, og den grove vold i Haslev fandt sted, mens han var bundet til en stol og havde tape for mund og øjne.

 

Undervejs blev der ringet til den forurettedes mor og svigerfar, som blev forsøgt truet til at betale 500.000 kr., hvis de ville se ham i live igen. Derfor er de tre mænd også tiltalt for afpresning og forsøg på røveri.

 

Efter at den forurettede var blevet bortført, blev politiet kontaktet af hans familie, og der blev indledt en omfattende politiaktion i samarbejde mellem PET og politiet i Sydsjælland og på Vestegnen for at finde manden. På baggrund af intensiv efterforskning blev manden fundet voldsomt kvæstet på en adresse i Haslev.

 

I forbindelse med aktionen anholdt politiet i alt seks personer. Dog blev det vurderet, at der kun var grundlag for at fremstille de tre nu tiltalte mænd i grundlovsforhør. De tre mænd har været varetægtsfængslet siden.

 

Politiet mistænker fortsat en 28-årig mand, der er på fri fod, for at have været involveret i sagen, og når han bliver anholdt, vil anklagemyndigheden tage stilling til tiltalespørgsmålet i forhold til ham.

 

Ifølge politiets efterforskning var motivet til frihedsberøvelsen og den grove vold et forsøg på at inddrive gæld i et kriminelt miljø.

 

Sagen er berammet til at komme for Retten i Glostrup i februar.

 

Pressemeddelelse i forbindelse med anholdelse i sagen i marts:

Pressekontakt

Telefon: 4026 3704
E-mail: kbhv-presse@politi.dk

15. oktober 2024

Københavns Vestegns Politi

Udefans skal vente på stadion efter BIF-FCK-kamp

Efter superligakampen mellem Brøndby IF og FC København søndag den 27. oktober skal udebanefans vente på tribunerne, til hjemmefans har forladt stadion.

4. oktober 2024

Københavns Vestegns Politi

Mishandling og sextortion:Sendt tre i år fængsel

En 25-årig mand fra Stenløse er idømt tre års fængsel for mishandling, sextortion, psykisk vold, ulovlig tvang og trusler mod sin daværende kæreste over flere måneder. Det er den første dom efter sextortion blev tilføjet straffeloven i juli 2023.

3. oktober 2024

Københavns Vestegns Politi

Anholdt for brandstiftelse i Herlev

En person er blevet anholdt for et større antal brande i et boligkvarter i Herlev.