Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Vestegns Politi

Nyhed

17. december 2021 13:58

Visitationszone i Rødovre, Herlev og Gladsaxe forlænges

Politidirektøren for Københavns Vestegns Politi har i dag besluttet at forlænge den gældende visitationszone i dele af Rødovre, Herlev og Gladsaxe kommuner fra i dag klokken 18 til tirsdag den 4. januar 2022 klokken 18.

Kort over visitationszone i dele af Rødovre, Herlev og Gladsaxe

Begrundelsen for at indføre visitationszonen er en række voldelige hændelser i Storkøbenhavn, som vurderes at have relation til rocker- og bandemiljøet, og hvorunder der er anvendt skydevåben i flere tilfælde.

Politiet vurderer, at der stadig er risiko for voldelige hændelser i de områder, hvor de involverede grupperinger i Københavns Vestegns Politikreds holder til.

”På Vestegnen skal der være trygt for borgerne og utrygt for forbryderne. Derfor forlænger vi visitationszonen og fastholder vores skærpede patruljefokus for at gøre det svært for kriminelle at transportere våben rundt,” siger politidirektør Kim Christiansen, Københavns Vestegns Politi.

I en visitationszone kan politiet i perioden foretage stikprøvevis besigtigelse af personers legeme, undersøgelse af tøj og andre genstande samt køretøjer i et nærmere anvist geografisk område for at forebygge, at nogen foretager strafbare handlinger, som indebærer fare for personers liv, helbred eller velfærd.

”Vi efterforsker stadig intensivt for at retsforfølge de skyldige og standse skyderierne, og jeg vil opfordre borgerne til at reagere og kontakte os, hvis man bliver opmærksom på hændelser, personer eller køretøjer, som skiller sig ud fra normalbilledet,” siger Kim Christiansen.

Visitationszone udvidet efter drab

Efter en række voldelige hændelser indførte Københavns Vestegns Politi først en visitationszone i dele af Rødovre og Herlev den 3. december 2021. Efter drabet på en ung mand i Herlev uden for visitationszonen natten til den 7. december blev visitationszonen udvidet. Det er den udvidede visitationszone, som nu er blevet forlænget til 4. januar 2022 klokken 18. 

Links til relaterede omtaler nedenfor.

Her gælder visitationszonen

Visitationszonen er afgrænset af følgende veje:
Bagsværd Hovedgade, Buddinge Hovedgade, Søborg Hovedgade, Kommunegrænsen til Københavns kommune, Roskildevej, Damhus Boulevard, Kommunegrænsen mod Hvidovre kommune, Kommunegrænsen mod Brøndby Kommune, Korsdalvej, Rødovre Parkvej, Tårnvej, Jyllingevej, Islevdalsvej, Niels Frederiksens Alle, Nordre Ringvej, Lyskær, Marielundvej, Herlev Hovedgade, Borgerdiget, Tvedvangen, Gammel Klausdalsbrovej, Skinderskovvej, Krebsedammen, Ring 4, kommunegrænsen til Furesø kommune, Ring 4.

De nævnte veje indgår i visitationszonen.

Se kort.

 

Relaterede omtaler

Visitationszonen udvides på Vestegnen (07-12-2021)
Politiet indfører visitationszone i Rødovre og Herlev (03-12-2021)

Pressekontakt

Telefon: 4026 3704
E-mail: kbhv-presse@politi.dk

14. februar 2024

Københavns Vestegns Politi

Anholdelse i drabssag

En 22-årig mand har meldt sig selv i forbindelse med et drab i Brøndby i sidste måned.

12. februar 2024

Københavns Vestegns Politi

Status efter knivoverfald i Taastrup

En kvinde er kvæstet efter at være overfaldet med kniv på Taastrup Torv. En 20-årig mand er anholdt og mistænkt i sagen. Politiet hører gerne fra vidner.

12. februar 2024

Københavns Vestegns Politi

Hovedmand dømt for menneskehandel

Rumænsk mand idømt 2,5 års fængsel og udvisning for menneskehandel med kvinder til prostitution.