Spring til hovedindhold

Forslag

Københavns Vestegns Politi

Nyhed

17. december 2021 13:58

Visitationszone i Rødovre, Herlev og Gladsaxe forlænges

Politidirektøren for Københavns Vestegns Politi har i dag besluttet at forlænge den gældende visitationszone i dele af Rødovre, Herlev og Gladsaxe kommuner fra i dag klokken 18 til tirsdag den 4. januar 2022 klokken 18.

Kort over visitationszone i dele af Rødovre, Herlev og Gladsaxe

Begrundelsen for at indføre visitationszonen er en række voldelige hændelser i Storkøbenhavn, som vurderes at have relation til rocker- og bandemiljøet, og hvorunder der er anvendt skydevåben i flere tilfælde.

Politiet vurderer, at der stadig er risiko for voldelige hændelser i de områder, hvor de involverede grupperinger i Københavns Vestegns Politikreds holder til.

”På Vestegnen skal der være trygt for borgerne og utrygt for forbryderne. Derfor forlænger vi visitationszonen og fastholder vores skærpede patruljefokus for at gøre det svært for kriminelle at transportere våben rundt,” siger politidirektør Kim Christiansen, Københavns Vestegns Politi.

I en visitationszone kan politiet i perioden foretage stikprøvevis besigtigelse af personers legeme, undersøgelse af tøj og andre genstande samt køretøjer i et nærmere anvist geografisk område for at forebygge, at nogen foretager strafbare handlinger, som indebærer fare for personers liv, helbred eller velfærd.

”Vi efterforsker stadig intensivt for at retsforfølge de skyldige og standse skyderierne, og jeg vil opfordre borgerne til at reagere og kontakte os, hvis man bliver opmærksom på hændelser, personer eller køretøjer, som skiller sig ud fra normalbilledet,” siger Kim Christiansen.

Visitationszone udvidet efter drab

Efter en række voldelige hændelser indførte Københavns Vestegns Politi først en visitationszone i dele af Rødovre og Herlev den 3. december 2021. Efter drabet på en ung mand i Herlev uden for visitationszonen natten til den 7. december blev visitationszonen udvidet. Det er den udvidede visitationszone, som nu er blevet forlænget til 4. januar 2022 klokken 18. 

Links til relaterede omtaler nedenfor.

Her gælder visitationszonen

Visitationszonen er afgrænset af følgende veje:
Bagsværd Hovedgade, Buddinge Hovedgade, Søborg Hovedgade, Kommunegrænsen til Københavns kommune, Roskildevej, Damhus Boulevard, Kommunegrænsen mod Hvidovre kommune, Kommunegrænsen mod Brøndby Kommune, Korsdalvej, Rødovre Parkvej, Tårnvej, Jyllingevej, Islevdalsvej, Niels Frederiksens Alle, Nordre Ringvej, Lyskær, Marielundvej, Herlev Hovedgade, Borgerdiget, Tvedvangen, Gammel Klausdalsbrovej, Skinderskovvej, Krebsedammen, Ring 4, kommunegrænsen til Furesø kommune, Ring 4.

De nævnte veje indgår i visitationszonen.

Se kort.

 

Relaterede omtaler

Visitationszonen udvides på Vestegnen (07-12-2021)
Politiet indfører visitationszone i Rødovre og Herlev (03-12-2021)

Pressekontakt

Telefon: 4026 3704
E-mail: kbhv-presse@politi.dk

23. april 2024

Københavns Vestegns Politi

Uorden i skærpet strafzone udløste forhøjet straf

En 29-årig mand fra Skovlunde blev tirsdag formiddag kendt skyldig i grov uorden ved Brøndby Stadion. Fordi politiet havde indført en skærpet strafzone på stedet, forhøjede Retten i Glostrup straffen til en frihedsstraf på tre måneder.

5. april 2024

Københavns Vestegns Politi

Dømt til anbringelse for drab

41-årig mand dømt for drab på en overlæge på et psykiatrisk center.

25. marts 2024

Københavns Vestegns Politi

Søg penge til at hjælpe børn og unge

Nu kan du søge en fond om penge til et skoleophold, en uddannelse eller et kursus til et barn eller ung, som skal hjælpes på en bedre kurs i livet.