Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestjyllands Politi

Nyhed

11. august 2022 10:11

Cykelløbet PostNord Danmark rundt

I dagene fra tirsdag den 16. august til lørdag den 20. august afvikles PostNord Danmark Rundt 2022. Cykelløbets 5 etaper på i alt 770 km køres på Sjælland, på Fyn og i Jylland - med start på 1. etape i Lillerød og mål på 5. etape i Vejle. Og igennem seks politikredse.

Når PostNord Danmark Rundt 2022 skydes i gang, er politiet naturligvis til stede for at sikre, at alt forløber trygt og sikkert for tilskuere, cykelryttere og borgere i øvrigt.

”Vi ser frem til afviklingen af PostNord Danmark Rundt 2022,” fortæller vicepolitiinspektør Jesper Engelund i Sydøstjyllands Politi - politikredsen varetager den koordinerende rolle for politiets indsats ved de fem etaper. ”Vores tilstedeværelse skal være med til at sikre, at PostNord Danmark Rundt bliver en festlig og sportslig begivenhed, som det er tiltænkt og vi har gode erfaringer at trække på, for cykelløbet har jo været afviklet flere gange før, tilføjer vicepolitiinspektør Jesper Engelund.

 

Vær opmærksom på trafikken

PostNord Danmark Rundt 2022 giver anledning til midlertidige afspærringer flere steder ved ruterne og politiet opfordrer derfor borgerne til, at man orienterer sig om trafikforholdene i god tid på de aktuelle kommuners hjemmeside, før man kører ud på vejene.

 

Der kan også være ændringer i fx bustrafikken, hvorfor det ville være en god idé også at besøge busselskabernes hjemmeside, hvis man skal med offentlig transport den dag, hvor en etape afvikles i nærheden.

 

Politiet beder i øvrigt alle trafikanter i de områder, hvor cykelløbet foregår, om at bidrage til at trafikken kommer til at glide så smidigt som muligt, fx ved at tage af sted i god tid og ved at vise hensyn til cykelrytterne.

 

De 5 etaper

PostNord Danmark Rundt’s 5 etaper:

  • 1. etape: den 16. august Lillerød – Køge (Nordsjællands-, Sydsjællands- og Lolland Falsters – og Midt- og Vestsjællands politikreds)
  • 2. etape: den 17. august Assens – Enkeltstart (Fyns politikreds)
  • 3. etape: den 18. august Otterup – Herning (Fyns-, Sydøstjyllands- og Midt- og Vestjyllands politikreds)
  • 4. etape: den 19. august Skive – Skive (Midt- og Vestjyllands politikreds)
  • 5. etape: den 20. august Give – Vejle (Sydøstjyllands politikreds)

 

Mere information om PostNord Danmark Rundt kan findes på https://postnorddanmarkrundt.dk/ og på kommunernes hjemmeside.

 

Særligt til pressen

Hvis du som journalist har spørgsmål vedrørende den sportslige afvikling af PostNord Danmark Rundt 2022 kan de rettes til Danmarks Cykle Union.

 

Politirelaterede spørgsmål vedrørende de enkelte etaper af PostNord Danmark Rundt 2022 kan rettes til de aktuelle politikredse.

 

Overordnede, politirelaterede spørgsmål om afviklingen af PostNord Danmark Rundt kan rettes til Sydøstjyllands Politi.
Se kontaktinformation her

Pressekontakt

Telefon: 51731906
 

25. september 2023

Midt- og Vestjyllands Politi

Politiet undersøger hændelsesforløb

Midt- og Vestjyllands Politi har sat gang i en undersøgelse af hændelsesforløbet omkring en politiforretning søndag den 24. september.

22. september 2023

Midt- og Vestjyllands Politi

Politiet holder øvelse med flere myndigheder i byretten i Viborg

Midt- og Vestjyllands Politi afholder i dag sammen med andre myndigheder øvelse i byretten i Viborg.

6. september 2023

Midt- og Vestjyllands Politi

Fire mænd idømt fængsel og udvisning for serie-indbrud i håndværkerbiler

Fire litauiske mænd er idømt fængselsstraffe og udvisning for lang række af værktøjstyverier.