Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestsjællands Politi

Døgnrapport

14. maj 2021 11:17

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten 14. maj 2021.

Læs uddraget af de seneste to døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 12. maj 2021 kl. 07.00 til 14. maj 2021 kl. 07.00.

Døgnrapport

Døgnets anmeldelser vedrørende:

               

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Ringstedvej, Ringsted
Industrivej, Roskilde
Radiovej, Kalundborg

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Vængegårdsvej, Allindelille, St. Merløse
Mølleskovvej, Allindelille, St. Merløse

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ingen

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen

Tyveri fra køretøjer:

Olsbæk Strandvej, Greve
Kystvej, Solrød Strand
Præstemarksvej, Ejby, Lille-Skensved
Godsparken, Greve
Østerbovej, Greve
Knud Den Stores Vej, Roskilde

Onsdag kl. 07.00 til torsdag kl. 07.00


OPFØLGNING: Grundlovsforhør i sag om vanvidskørsel og salg af narkotika – Greve, Sorø, Ringsted, Slagelse

Onsdag var der grundlovsforhør i sag om vanvidskørsel, som beskrevet på døgnrapporten fra tirsdag til onsdag. 
Onsdag formiddag ransagede politiet den 22-årige mands adresse i Slagelse med narkohunde, og her fandt hundene flere ting, der kan bruges ved narkosalg, heriblandt narkotika, kontanter mv. Manden blev varetægtsfængslet til den 27. maj, og kosterne blev beslaglagt. 

Politiet lavede målrettet kontrol på vandet – Køge, Stevns, Solrød og Greve

Politiets MARSIKPOL-betjente foretog målrettet kontrol og forebyggende sejlads i den østlige del af politikredsen. Her blev 13 fartøjer kontrolleret fordelt på 3 kajakker, 2 sejlbåde, 6 motorbåde, der kræver bevis, samt 2 motorbåde, der ikke kræver bevis. Politiet sigtede i den anledning to personer for ikke at have medbragt forsikringscertifikat, og den ene person havde heller ikke medbragt speedbådscertifikat. Alt i alt oplevede politiet god stemning og ordentlige forhold på vandet, i havne og på stranden, og folk var glade for tilstedeværelsen. 
Politiet vil hen over sommeren kontrollere alle kystområder i politikredsen. 

Bedrageri og forsøg på bedrageri – Viby Sj. Roskilde 

Kl. 17.22 kontaktede en pårørende til en 91-årig kvinde fra Viby Sj. politiet for at anmelde, at kvinden var forsøgt bedraget. En person havde i telefonen udgivet sig for at være fra kvindens bank og påstod, at kvindens dankort var blevet misbrugt til store beløb. En mand ankom efterfølgende til den 91-åriges adresse for at afhente dankortet, men kvinden afviste manden, som herefter forlod stedet. A: Mand, 20-25 år, 180-185 cm, Kropsbygning: Spinkel, Hudfarve: Hvid, Iført: Mundbind

Kort efter – kl. 17.27 – ringede en pårørende til en 76-årig kvinde, der ligeledes er fra Viby Sj. Kvinden var blevet kontaktet omkring kl. 15.00 af en mand fra sit pengeinstitut, som også kunne konstatere misbrug af hendes kort. Derfor kom en mand og hentede hendes kort kl. 15.30, og desværre kom gerningsmanden afsted med både kort og kode. Herefter var der hævet et 4-cifret beløb fra kortet i en nærliggende automat.
A: Mand, 165-170 cm høj, afrikansk af udseende, slank af bygning, kort sortkrøllet hår, var iført mørkt bomuldstøj med gule striber. 

Såfremt nogen har bemærket de to mænd, bedes de kontakte politiet på 114 med oplysningerne. 
Desuden vil politiet opfordre til, at borgerne beder om fulde navn på den person, der har ringet fra pengeinstituttet. Derefter skal man afbryde opkaldet og selv ringe op til sit pengeinstitut for at tale med den navngivne person. Denne form for kontrolopkald kan afværge bedrageriet. Man skal desuden aldrig oplyse sine koder til andre, og skulle det ske, skal kortet spærres omgående. 

 

Mand med kniv skabte postyr – Bøgehegnet, Greve

Kl. 18.53 fik politiet en anmeldelse om, at en mand havde en kniv i hånden og ønskede at gøre skade på sig selv ved Bøgehegnet i Greve. Politiet kørte derfor talstærkt til stedet for at få talt manden til ro og sikre, at ingen kom til skade med den medbragte kniv. Efter en langvarig indsats fik politiet manden anholdt ved hjælp af en hundepatrulje, og han fik derefter den fornødne hjælp på sygehuset. 

Overtrædelse af ordensbekendtgørelsen – Lindenborgvej, Roskilde

Kl. 04.20 blev en 20-årig mand fra Roskilde anholdt og sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen ved at råbe ukvemsord mod politiet og være opfarende og højtråbende i alkoholpåvirket tilstand. Manden blev taget med på politistationen, hvor han sov til omkring 7.30 torsdag morgen. Herefter blev han løsladt, og han vil få en bøde i sin e-boks for sin optræden. 

Mand hjulpet hjem af borger – Blåbærhaven, Greve

Tidligt om morgenen kl. 05.12 ringede en bekymret pårørende til politiet, da en 88-årig mand havde forladt sit hjem i løbet af natten. Manden kunne formentlig have svært ved at finde hjem igen, hvorfor politiet hjalp med at lede efter ham. Signalementet af manden blev givet til både sygehuse, tog- og buspersonale mv., så flere kunne være med til at lede efter den bortgåede 88-årige. Kl. 07.36 ringede en 63-årig mand til politiet og fortalte, at han havde budt den 88-årige på en kop kaffe, da han havde fundet ham i sin have. Politiet kunne derfor afblæse efterlysningen, og den 88-årige kunne komme sikkert hjem til sine pårørende igen. Politiet vil derfor gerne takke alle dem, der var med til at se efter den 88-årige, og vi vil også gerne sende en særlig tak til den 63-årige, der bød på en kop morgenkaffe i en forvirret situation for manden. 

Torsdag kl. 07.00 til fredag kl. 07.00


Spirituskørsel – Karsholtevej, Dianalund

Kl. 15.03 blev en 36-årig kvinde fra Holbæk sigtet og anholdt for spirituskørsel. Kvinden blev kørt til sygehuset for at få udtaget en blodprøve, som skal afgøre alkoholpromillen. Efter blodprøven blev den 36-årige løsladt igen, og hun vil høre nærmere om sigtelsen, når blodprøven er analyseret. 

Trussel på livet – Køge Bugt Motorvejen, Solrød Strand

Kl. 16.00 ringede en 49-årig mand fra Storkøbenhavn til politiet for at anmelde, at han netop var blevet truet med en kniv på afkørselsrampen ved afkørsel 30, Solrød. Manden var passager i en bil kørende mod syd på motorvejen, da han sender fagter mod en anden bil for at få bilens fører til at holde til højre på motorvejen. Efter længere tids kørsel, hvor den 49-årige oplevede at blive presset ind mod nødsporet, standsede begge biler på afkørselsrampen. Her steg den forurettede ud af bilen, ligesom en 25-årig mand fra Taastrup gjorde, men den 25-årige trak en kniv, som han truede den 49-årige med. Den 25-årige kørte fra stedet igen, men kl. 16.50 fandt politiet frem til ham, sigtede og anholdt ham for trusler på livet mod den 49-årige. Efter afhøring blev den 25-årige løsladt, men han vil høre nærmere om sagen og sigtelsen senere.

Narkokørsel – Hjortholmvej, Tølløse, Holbæk

Kl. 17.40 blev en 42-årig mand fra Kr. Eskilstrup anholdt og sigtet for narkokørsel på Hjortholmvej. Han blev taget med for at få udtaget en blodprøve, der nu skal analyseres. Manden blev løsladt, men han vil høre nærmere fra politiet om sagen, når blodprøvens resultat foreligger. 

Narkokørsel – Stensbjergvej/Lykkebækvej, Køge

Kl. 19.30 anholdt og sigtede politiet en 26-årig lokal mand for narkokørsel. Manden var kort forinden, nemlig 30 minutter tidligere, blevet løsladt, efter at være anholdt og sigtet for samme forhold – nemlig kørsel på lille knallert under påvirkning af narkotika. Politiet lavede samme manøvre en gang mere ved at køre ham til blodprøveudtagning på sygehuset. Da han blev løsladt denne gang, sikrede politiet nøglen til køretøjet, så manden ikke ville køre videre fra stedet. I dag fredag kan den 26-årige hente sin nøgle igen. Første standsning skete i samme lyskryds. 

Mand stukket med kniv – Astersvej, Roskilde

Kl. 21.47 fik politiet en melding om, at en 29-årig mand fra Roskilde var blevet stukket med kniv under en aftentur. Vidner til episoden har forklaret, at to personer kom kørende på en knallert, da den 29-årige forurettede påtalte kørslen. De to personer standsede, og efter lidt diskussion opstod der tumult, hvor den 29-årige blev stukket med kniv. Herefter kørte de to gerningsmænd videre på knallert, og den 29-årige blev senere kørt til Rigshospitalet til behandling for et knivstik i brystet. Politiet undersøgte området med flere patruljer samt hunde for at finde frem til gerningsmændene, men de er endnu ikke fundet. Derfor søger politiet vidner til episoden på Astersvej i Roskilde omkring kl. 21.45 torsdag aften. 
De to personer på knallerten beskrives som: 
A: Mand, Mellemøstlig af udseende, 20-25 år, 180 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Brun, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Mellemlangt, Yderligere kendetegn: slikhår til skulderen, sort fuldskæg., Iført: sort tøj, Bevæbning: Kniv
B: Mand, Mellemøstlig af udseende, 20-25 år, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Brun, Iført: Sort tøj.
Oplysninger til sagen skal rettes til Midt- og Vestsjællands Politi på 114 eller 4635 1448
Den forurettede er uden for livsfare.

Narkokørsel – Ringstedvej, Køge

Kl. 22.24 blev en 25-årig mand fra Falster sigtet for narkokørsel i personbil. Manden blev anholdt og taget med til en blodprøveudtagning. Efter blodprøven blev han løsladt, men han vil høre mere, når resultatet foreligger. 
 

Pressekontakt

Martin Bjerregaard
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Charlotte Tornquist
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Maria Sander Hansen
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

 

Camilla Schouw Broholm
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Vi beklager. Dette indhold kan ikke vises.