Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestsjællands Politi

Døgnrapport

18. november 2021 11:07

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten 18. november 2021.

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 17. november 2021 kl. 07.00 til 18. november 2021 kl. 07.00.

Afspærringsstrimmel

Døgnets anmeldelser vedrørende:


Indbrud i virksomhed/forretninger:

Rådshusvej, Asnæs

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Ingen

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Hindbærstien, Nykøbing Sjælland

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen

Tyveri fra køretøjer:

Smedeholmen, Karlslunde
Dalhuset, Greve
Blågårdsvænget, Greve
Tangvej, Solrød Strand

Nabo overraskede mand i have – Ingesvej, Karlslunde, Greve

Kl. 11.13 anmeldte en greveborger 40´erne, at han netop havde set en mand i naboens have, hvilket så mistænkeligt ud. Borgeren havde henvendt sig til manden i haven, som på gebrokkent engelsk havde sagt, at han ledte efter en ven.

Politiet kørte til området og kørte i området, for at lede efter manden. På Engvej i Greve traf en patruljen en mand, en 32-årig mand fra Rumænien, som passede på beskrivelsen af den mistænkelige mand i haven. Da han ikke havde en god forklaring på, hvorfor han opholdt sig i området anholdt politiet ham, for at undersøge sagen nærmere.

Betjentene mistænkte, at den 32-årige havde brugt et løbehjul, som ikke var hans. Han blev derfor sigtet for brugstyveri af løbehjulet, og løbehjulet blev leveret tilbage til det sted, hvor det var blevet taget. Politiet undersøgte, om der havde været nogen indbrud i nærområdet samtidig, men der var ingen anmeldelser eller tegn på det.

Den 32-årige blev taget med til politistationen til afhøring og sagsbehandling. Han var ikke tidligere straffet i Danmark og fik sin sag afgjort med en advarsel, hvorefter han blev løsladt. Politiet ikke havde yderligere mistankegrundlag mod manden.

Politiet oplever, at borgerne er gode til at ringe, hvis de ser noget som skiller sig ud fra normalbilledet. Tip altid gerne til politiet hurtigst muligt, hvis du oplever noget mistænkeligt i dit nærområde.

Ring til politiet på tlf. 114 hvis du har oplysninger om noget mistænkeligt.

Ring til alarmcentralen på tlf. 112, hvis du oplever indbrud i øjeblikket eller andet af hastende karakter, som politiet skal skride ind over for med det samme.

 

Mistænkelig indsamling – Stevnsvej, Strøby Egede, Køge

Kl. 11.56 anmeldte en 66-årig mand fra Stevns, at han netop var blevet franarret 100 kr i en mistænkelig indsamling foran et supermarked i Strøby Egede. Han blev kontaktet af en kvinde, som gestikulerede at hun var døv og stum, men bad om penge til en indsamling til handicappede. Den 66-årige donerede 100 kr til kvinden, men blev senere opmærksom på, at han nok var blevet snydt.

Kvinden var i selskab med en mand, og de kørte væk fra stedet i en udenlandsk mørk BMW stationcar. De to personer beskrives som:

A: Kvinde, mellemøstlig af udseende, 20-30 år, 170-175 cm, Hudfarve: Hvid, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Langt i hestehale, Yderligere kendetegn: uren hud, gestikulerede at hun var døv og stum., Iført: Dunjakke af ukendt farve, slidte lyse cowboybukser

B: Mand, Mellemøstlig af udseende, 170-175 cm, Hudfarve: Brun, Yderligere kendetegn: velsoigneret og med sort skæg., Iført: Pænt mørkt tøj, Medbragte: Hvidt headset

Politiet får jævnligt anmeldelser om mistænkelige indsamlinger foran især supermarkeder over hele kredsen. Er du i tvivl om, hvor vidt en indsamling er reel, så bed om at se en tilladelse til at samle ind – eller undlad at donere penge, da der er risiko for at blive snydt.

 

Røveri mod kiosk – Greve Midtby Center, Greve

Kl.18.58 blev en ekspedient i en kiosk i Greve Midtby Center frarøvet kassebeholdningen af en mand bevæbnet med en kniv. Personalet var i gang med at lukke kiosken, da en mand kom ind og bad om at få penge, mens han truede med en kniv. Efter at have fået udleveret kassebeholdningen løb manden ud af butikken, og personalet slog alarm.

Røveren beskrives som: Mand, 20-25 år, 180-190 cm, Kropsbygning: Spinkel, Hudfarve: Hvid, Talte: Dansk, Iført: Mørk jakke, mørke bukser, sort hue eller kasket, sort halsedisse, sneakers., Medbragte: En beigefarvet bomuldspose, Bevæbning: En sort foldekniv med sort skæfte

Politiet kørte til Greve Midtby Center, hvor de afhørte personalet og vidner i centret. Der blev lavet en gerningsstedsundersøgelse og indhentet overvågning fra centret. Sagen om røveri efterforskes nu og politiet søger i den forbindelse vidner, som har set den beskrevne mand før eller efter røveriet blev begået omkring kl. 19.00 onsdag aften.

Ring til politiet, hvis du har oplysninger i sagen. Tlf. 114.

Spirituskørsel – Esbern Snaresvej, Kalundborg

Kl. 23.23 blev en 20-årig mand fra Svebølle anholdt og sigtet for spirituskørsel i en personbil. Han blev standset på Esbern Snaresvej i Kalundborg, hvor en alkometertest viste, at hans promille var over det tilladte. Den 20-årige fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Nu venter politiet på resultatet af blodprøven, hvorefter den 20-årige vil høre mere i sagen.

Opmærksom borger fik hjælp frem til nabo i nød – Snertinge, Kalundborg

Kl. 02.13 ringede en bekymret borger i Snertinge ved Kalundborg til politiet, da hun frygtede at der kunne være sket hendes nabo noget. Kvinden havde bemærket, at hendes nabo ikke have trukket sine gardiner for, som han ellers plejede, når han gik i seng. Hans bil holdt i indkørslen, så hun var meget vedholdende om, at han var hjemme og kunne være i nød. Politiets vagtcentral forsøgte at ringe til kvindens nabo, for at høre, om han var ok, men fik ikke kontakt. Et kontrolopkald til sygehuset, for at afklare om manden var indlagt, gav også negativt resultat.

En patrulje blev sendt til adressen for at følge op på anmeldelsen og sikre, at alt var ok. Det skulle vise sig at være en meget vigtig observation, som kvinden i 60´erne havde gjort hos naboen.

Betjentene fandt naboen, en mand i 60´erne, liggende på gulvet i huset, hvorfra han ikke selv kunne komme op. Patruljen ringede 112 og fik en ambulance frem for at tilse manden, som blev kørt til tjek på sygehuset. Politiet har ingen oplysninger om, at manden skulle være kommet noget alvorligt til.

Stor ros til den opmærksomme kvinde, der holdt fast i sin intuition om, at noget virkede forkert inde ved siden af og fik hjælp frem til naboen.

 Pressekontakt

 

 

Kommunikationschef Thomas Kristensen

E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Martin Bjerregaard
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
Charlotte Tornquist
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
Maria Sander Hansen
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
 

 

Flere døgnrapporter

19. august 2022

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 19.august 2022.

Vanvidsbilist fik taget bilen - Narkohunde med næse for psilocybinsvampe - Politiet og Færdselsstyrelsen holdt kontrol på Havnen i Roskilde - Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 18. august 2022 kl. 07.00 til 19. august 2022 kl. 07.00.

18. august 2022

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 18. august 2022

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 17. august 2022 kl. 07.00 til 18. august 2022 kl. 07.00.

17. august 2022

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 17. august 2022.

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 16. august 2022 kl. 07.00 til 17. august 2022 kl. 07.00.

Forslag