Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestsjællands Politi

Døgnrapport

30. august 2021 12:58

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten 30. august 2021.

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 27. august 2021 kl. 07.00 til 30. august 2021 kl. 07.00.

Døgnrapport

Weekendens anmeldelser vedrørende:


Indbrud i virksomhed/forretninger:

Kæret, Benløse, Ringsted

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Kong Valdemars Vej, Roskilde
Hovgårdsparken, Greve
Tinggårdshegnet, Tune
Tværdalen, Jyllinge
Knevelsvej, Holbæk
Tinggårdsvænget, Tune
Bjergbakken, Ringsted
Gyvelvej, Roskilde
Jernbanevej, Tølløse

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Tjørneholmvej, Ebbeløkke, Nykøbing Sj.

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Stationsvej, Svebølle

Tyveri fra køretøjer:

Birkelyparken, Greve


Fredag – lørdag


Vigepligtsuheld – Fluebæksvej/Fredensvej, Ringsted

Kl. 09.33 skete et uheld i T-krydset Fluebæksvej/Fredensvej i Ringsted, da en bilist kørte fra Fredensvej ud på Fluebæksvej, hvor han kørte ind i siden på en lastbil. Bilisten, en 61-årig mand fra Ringsted overholdt ikke ubetingede vigepligt, men stødte ind i lastbilen, som kørte ad Fluebæksvej mod nordøst. Den 61-årige blev kørt til tjek på sygehuset i ambulance, men var ikke kommet noget alvorligt til. Lastbilchaufføren, en 60-årig mand fra Ringsted, slap uskadt fra uheldet. Politiet optog rapport om vigepligtsuheldet, og de involverede parter kan forvente at høre mere i sagen.

Mistænkelig indsamling til døve – Bredgade, Hårlev – Stevns

Kl. 12.14 anmeldte en vågen borger, at han netop havde bemærket en mistænkelig indsamling til et døvecenter. En kvinde stod foran et supermarked med en seddel, hvor hun opfordrede folk til at skrive under og donere penge. Borgeren havde forsøgt at tale med kvinden, som havde gestikuleret tilbage. Han havde ikke doneret nogen penge, og kvinden blev efterfølgende samlet op af en udenlandsk sølvfarvet stationcar.

Politiet kørte til Hårlev for at søge efter kvinden og den sølvfarvede bil. Herefter kørte patruljen en tur omkring dagligvarebutikkerne i Store-Heddinge og i Rødvig Stevns, men fandt ikke frem til nogen i relation til sagen. Borgerne opfordres til at være skeptiske over for indsamlinger, som ikke virker autoriserede eller har været offentliggjort i pressen. Undlad at give penge, hvis du er i tvivl om, hvor vidt indsamlingen er lovlig. Bed evt. om at se en tilladelse til at indsamle, hvis du er i tvivl om formålet er reelt. Kontakt politiet på tlf. 114, hvis du oplever en mistænkelig indsamling.

 

Mand gået fra plejehjem – Greve

Kl. 14.49 fik politiet anmeldelse fra et plejecenter i Greve, om at en beboer var gået fra plejehjemmet, men ikke kunne tage vare på sig selv. Politiet iværksatte en humanitær eftersøgning efter manden i området omkring plejecentret. Et tip fra en god borger som havde set manden stige på bussen mod Karlslunde omkring kl. 15.00 førte til, at den ældre mand blev fundet i god behold på en tankstation ved Solrød Strand omkring kl. 18.38. Tak til at alle som hjalp til og kom med tip i eftersøgningen.

 

Spirituskørsel – Klippingevej, Strøby – Stevns

Kl. 19.45 blev en 21-årig mand fra Hårlev anholdt og sigtet for spirituskørsel i en personbil ad Klippingevej i Strøby, Stevns. En test med alkometeret viste en promille over det tilladte, så han blev taget med til en blodprøveudtagelse, hvorefter han blev løsladt. Når resultatet af blodprøven kommer, vil han få besked om promillen og sagens videre gang.

 

Spirituskørsel på knallert – Æblehaven, Viby Sj.- Roskilde

Kl. 22.35 standsede en betjent fra færdselsafdelingen en lille knallert på Æblehaven i Viby Sj. Knallertføreren, en 64-årig lokal mand, havde en promille over det tilladte, så han blev anholdt og sigtet for spirituskørsel på lille knallert. Han blev anholdt, sigtet og fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Han vil senere høre mere i sagen, når blodprøven er blevet analyseret.

 

Lørdag – søndag:

 

Varetægtsfængsling – Røveriforsøg mod taxachauffør – Holbæk

Kl. 06.17 lørdag morgen anmeldte en 73-årig mandlig taxachauffør, at to mænd netop havde forsøgt at begå et røveri mod ham. De to mænd, der havde været passagerer i taxaen, var det lykkedes chaufføren at flygte fra med taxaen og uden at udlevere et udbytte.
De to mistænkte havde hyret taxaen, som kl. ca. 06.15 var standset for rødt lys i krydset Rosen-Smedelundsgade. De to kunder truede pludselig taxachaufføren med en kniv og en fukssvans, samtidig med at den ene tildelte chaufføren nogle slag i forbindelse med krav om at få nogle penge udleveret.

 

Under røveriforsøget steg de to mænd ud af taxaen, så taxachaufføren så sit snit til at flygte fra stedet. Efterfølgende slog han alarm, så flere patruljer straks begyndte at lede efter de to mænd i området med bl.a. en hundepatrulje, ligesom anden efterforskning blev iværksat. Det førte til, at politiet kort før kl. 07.30 kunne anholde en 19-årig mand fra Sorø kommune og en 23-årig mand fra Holbæk kommune, der blev fundet på en adresse i den centrale del af Holbæk. Taxachauffør blev undersøgt på en skadestue, idet han havde pådraget sig lettere kvæstelser efter røveriforsøget. Efter afhøring til sagen blev de to anholdte senere lørdag fremstillet i grundlovsforhør med krav om varetægtsfængsling. Retten besluttede, at de to mænd begge skulle varetægtsfængsles foreløbigt frem til den 21. september 2021.

Færdselsuheld – Lyngvej / Nørre Centervej / Lille Lyngvej, Køge

Kl. 09.45 rykkede politiet ud til et færdselsuheld, efter at andre bilister havde standset en af parterne, der havde kørt mod færdselsretningen på Lyngvej efter at have strejfet en anden bilist. Politiet fik på Lyngvej kontakt til en 92-årig mand fra Køge, som var uskadt efter et uheld med en modkørende bilist i krydset Lyngvej / Nørre Centervej / Lille Lyngvej. Den modkørende bilist var en 44-årig kvinde fra Køge, som inden uheldet var kørt ad Lyngvej mod vest i den hensigt at foretage et venstresving i det uregulerede vejkryds ved Nørre Centervej. Da hun var på vej ind i venstresvingsbanen, kom den 92-årige kørende imod hende, men passerede på hendes højre side. Herunder strejfede han siden og ramte sidespejlet, inden den mandlige part fortsatte sin kørsel ad Lyngvej mod øst imod færdselsretningen på den forkerte side af midterrabatten. De to parters køretøjer havde kun pådraget sig mindre skader som følge af uheldet.

 

Under politiets sagsbehandling på uheldet fik politiet kontakt til et vidne, der oplyste, at den 92-årige inden kørslen var set køre ad Stensbjergvej i nordlig retning frem mod Lyngvej. Den 92-årige førte sin bil ad cykelstien på Stensbjergvej og svingede til højre ad Lyngvej mod øst, inden han i krydset ved Nørre Centervej skråede over i den modsatte kørebanehalvdel under formentlig et mislykket venstresving ad Lille Lyngvej. Politiet flyttede den 92-åriges bil og kørte ham efterfølgende hjem, hvor pårørende blev underrettet om politiets rapportoptagelse i anledning af færdselsuheldet, hvor den 92-årige var involveret. Han var ædru og i besiddelse af gyldigt kørekort, men kan forvente at høre nærmere fra politiet, når parter og vidner er blevet afhørt om omstændighederne ved uheldet.

 

Mand midt på vejen – Ringvejen, Køge

Kl. 16.47 undrede en borger sig over, at en mand i sort tøj gik rundt midt på Ringvejen omkring Søndre Viaduktvej. Undervejs tog han overtøjet af, men politiet fik få minutter senere kontakt til en påvirket, 25-årig mand fra Valby, som straks blev frihedsberøvet. Politiet vurderede, at han ikke var i stand til at tage vare på sig selv under sin færden i det offentlige rum. Den beslutning var han ikke helt tilfreds med og blev lidt genstridig under transporten til Roskilde politistation, hvor han skulle tilses af en læge inden anbringelse i detentionen til afrusning. Den 25-årige blev løsladt omkring midnat uden at være blevet sigtet for noget i anledning af sin adfærd.

Færdselsuheld – Tinghulevej / Gl. Nykøbingvej, Højby Sj. – Odsherred

Kl. 17.58 var to bilister stødt sammen i det firbenede vejkryds Tinghulevej-Gl. Nykøbingvej. Det viste sig, at en 50-årig kvinde fra Odsherred kørte i en personbil ad Tinghulevej mod sydøst gennem krydset. Samtidig kørte en 37-årig mand fra Frederiksberg i en personbil ad Gl. Nykøbingvej i nordlig retning med lav hastighed ud på Gl. Nykøbingvej, så den kvindelige bilist kørte ind i venstre side på mandlige bilists personbil. Det skete ringe materiel skade ved uheldet, hvor ingen pådrog sig behandlingskrævende skader. Politiet optog rapport om uheldet med baggrund i en mistanke om, at vigepligtsbestemmelser i krydset kunne være overtrådt.

Færdselsuheld – Elverdamsvej, Kirke-Hyllinge – Lejre

Kl. 20.08 forulykkede en 25-årig mand fra Kirke-Hyllinge i en personbil, da han under kørsel ad Elverdamsvej mod syd lige syd for rundkørslen ved Kyndeløsevej påkørte et vejskilt, inden han standsede i vejgrøften. Ingen øvrige trafikanter var involveret i ulykken, som politiet blot registrerede omstændighederne ved.

Trodsede forbud – Nygade, Holbæk

Kl. 00.30 foretog politiet rutinemæssigt et tilsyn på et diskotek, hvor politiet fik kontakt til en mand, som dørmændene havde haft lidt problemer med. Manden identificerede sig som en 19-årig mand fra Holbæk, som ved nærmere kontrol viste sig at være meddelt et forbud mod at være gæst på stedet efter bestemmelserne i restaurationsloven. Baggrunden var en sag om besiddelse af euforiserende stoffer i forbindelse med et besøg på samme restauration i marts 2020. Ud over en straf for besiddelse af de ulovlige stoffer havde den nu 19-årige altså fået et forbud mod at være gæst på stedet frem til marts 2022. Den 19-årige blev sigtelsen for det ulovlige ophold på stedet bortvist og kan nu se frem til at høre nærmere fra politiet, når straffesagen skal afgøres.

Bil forulykket – Rørvigvej, Nykøbing Sj. – Odsherred

Kl. 04.08 modtog politiet en henvendelse om, at en personbil var forulykket og nu lå på siden. Lyset på bilen skulle være tændt, men ingen personer skulle opholde sig ved den forulykkede bil. Politiet havde ikke umiddelbart kendskab til en ulykke på stedet, men bilejeren fra Sorø kunne tidligt søndag morgen oplyse, at en låner af bilen var kørt galt i et solouheld. En patrulje afmærkede senere søndag morgen den forulykkede bil med en plaststrimmel, idet flere borgere henvendte sig til politiet med bekymring om, hvorvidt nogen kunne være kommet til skade ved ulykken. Det var ikke tilfældet, så politiet oplyste bilejeren om, at bilen snarest muligt skulle fjernes fra ulykkesstedet, så især trafikanter ad cykelstien kunne passere ulykkesstedet uhindret.

Tabte pistol – Esbern Snaresvej, Kalundborg

Kl. 05.11 henvendte personalet på en tankstation sig politiet, fordi en kunde, der blev betjent i butikken, havde tabt en effekt, der lignede en pistol. Ud fra personalets oplysninger om kunden og dennes køretøj fik politiet kort efter kontakt til en 19-årig mand fra Kalundborg, der var i besiddelse af en meget lille plastpistol, som han ved et uheld havde tabt ud af sin lomme under besøget på tankstationen. Pistolen kunne f.eks. skyde med små plastkugler, men den 19-årige var i lovlig besiddelse af pistolen og blev derfor ikke sigtet for noget, idet pistolen ikke var blevet anvendt under besøget på tankstationen.


Søndag – mandag

 

Bil endte på mark – Oddenvej, Sj. Odde - Odsherred

Kl. 13.39 skete et solouheld på Oddenvej ud for Østervang i Sj. Odde, da en 20-årig mand fra Østjylland, mistede herredømmet over sin bil og kørte ud på en mark, hvor bilen trillede rundt, men endte på hjulene. Den 20-årige kørte ad Oddenvej mod vest, da han grundet uopmærksomhed kørte med højre hjulpar ud i rabatten langs vejen. Bilisten korrigerede bilen mod venstre, men bilen kom i slinger og endte på marken i modsatte side. Den 20-årige slap heldigt fra uheldet uden personskade, men blev tilset i ambulance. Omkring kl. 14.16 var redning og oprydning færdig på stedet. Politiet registrerede uheldet.

Bilist undveg og ramte lysmast – Skagerakvej/Rørvangsvej, Holbæk

Kl. 14.43 skete et uheld i krydset Skagerakve/Rørvangsvej i Holbæk, da en bilist i forbindelse med svingning kørte ud foran en modkørende bilist, som måtte undvige. En 20-årig mand fra Mørkøv kørte ad Skagerakvej mod vest, hvor han skulle svinge til venstre ad Rørvangsvej mod syd. Imod ham kørte en 38-årig mand fra Holbæk ad Skagerakvej mod øst, som den 20-årige overså i forbindelse med svingningen. Da den 20-årige foretog sit venstresving, måtte den 38-årige undvige, for at ikke at ramme den svingende bil. Ved undvigemanøvren skred den 38-åriges bil ud i græsrabatten, hvor den ramte en lygtepæl, som fik skader med blotlagte ledninger. En tekniker blev tilkaldt til at udbedre skaderne.

En passager i den 38-åriges bil blev kørt til tjek på sygehuset i ambulance, men ingen personer var kommet noget alvorligt til. Politiet optog rapport om uheldet, da der var mistanke om en vigepligtsforseelse.

Motorcyklist fik taget ”kværnen” – Nygårdsvej, Højby Sj. – Odsherred

Kl. 16.55 standsede en patrulje fra færdselsafdelingen en motorcyklist på Nygårdsvej i Højby Sj. Føreren, en 35-årig kvinde fra Hørve, havde ikke noget gyldigt kørekort, da hun ikke havde været oppe til en kontrollerende køreprøve efter en tidligere frakendelse. Motorcyklen var ikke indregistreret i Danmark, og den var heller ikke forsikret. På motorcyklen sad en nummerplade, som tilhørte en anden motorcykel, der var afmeldt i motorregistret.

Den 35-årige kvinde havde flere tidligere sager om kørsel i frakendelsestiden og kørsel uden førerret, så politiet besluttede at beslaglægge motorcyklen, som det er muligt ifølge færdselslovens regler om konfiskation, når der er tale om kørsel uden kørekort i gentagelsestilfælde. Kvinden blev sigtet for de mange overtrædelser af færdselsloven, og hun accepterede beslaglæggelsen af ”kværnen”. Retten vil senere tage stilling til, om motorcyklen kan endeligt konfiskeres.

Brand i gammel ejendom undersøges nærmere – Sorøvej, Ugerløse – Holbæk

kl. 19.18 kørte politi og brandvæsen til brand i en ubeboet landejendom i Ugerløse, hvor der var synlige flammer i en længe, hvor det brændte i noget halm. Patruljen forsøgte at slukke ilden med en skumslukker, men brandvæsnet kom hurtigt frem og fik kontrol over ilden. Branden blev slukket før den nåede at forårsage større skader på den ældre ejendom. Den ene vognbane på Sorøvej blev spærret af slukningskøretøjer. Branden var slukket omkring kl. 19.53. Ingen personer kom noget til ved branden. Politiet kigger nu nærmere på brandstedet for at fastslå brandårsagen.

Høje brag blev undersøgt – Kløvestien, Holbæk

Kl. 22.21 anmeldte en borger, at han havde hørt nogle brag, som kunne være skud i området nord for Kløverstien i retning mod Ladegårdsparken. Flere patruljer kørte til stedet, for at undersøge sagen, hvor også hundepatruljer blev indsat til at søge efter tegn på skudafgivelse. Mens patruljerne var i området, kunne betjentene høre flere biler, som havde udstødningsrør der sagde høje lyde, der kunne lyde som brag eller knald. Politiet fandt ingen tegn på skud eller noget andet mistænkeligt.

 

 

 

 Pressekontakt

 

 

Kommunikationschef Thomas Kristensen

E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Martin Bjerregaard
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
Charlotte Tornquist
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
Maria Sander Hansen
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
 

 

Flere døgnrapporter

23. september 2022

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 23. september 2022.

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 22. september 2022 kl. 07.00 til 23. september 2022 kl. 07.00.

22. september 2022

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 22. september 2022.

Formodet narkohandler sigtet i Nykøbing - Mishandlet hund blev taget fra ejer - Stjålet barnevogn kom hjem igen -Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 21. september 2022 kl. 07.00 til 22.september 2022 kl. 07.00.

21. september 2022

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 21. september 2022.

Færdselskontrol med voldsom bilist - To mænd gik i byen med hobbykniv - Tyveri af træppiller fra garage - Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 20. september 2022 kl. 07.00 til 21.september 2022 kl. 07.00.

Forslag