Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestsjællands Politi

Døgnrapport

14. december 2023 13:12

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 14. december 2023.

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 13. december 2023 kl. 07.00 til 14. december 2023 kl. 07.00.

Døgnets anmeldelser vedrørende:

 

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Ingen

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Digevej, Greve
Tranevej, Greve

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ingen

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen

Tyveri fra køretøjer:

Sirgræsvej, Store Heddinge
Kærvang, Lille-Skensved
Rosenvangen, Store-Heddinge

Fodgænger ramt i rundkørsel - Holmeager, Greve

Kl. 08.55 skete et uheld i en rundkørsel på Holmeager i Greve, da en bilist ramte en fodgænger i et fodgængerfelt. Politi og ambulance kørte til stedet, hvor fodgængeren, en 85-årig kvinde fra Greve, var kommet til skade på et ben. Patruljen ydede førstehjælp til kvinden indtil ambulancen nåede frem.

Politiet optog rapport om uheldet og afhørte bilisten, en 72-årig kvinde fra Greve, som kørte ad Holmeagervej mod sydvest og holdt stille ved rundkørslen. Under igangsætning videre ind i rundkørslen overså hun fodgængeren, som blev væltet omkuld. Den 85-årige kvinde pådrog sig ingen alvorlige skader, men blev behandlet på skadestuen.

Uheld mellem tunge køretøjer - Skovvejen, Mørkøv - Holbæk

Kl. 09.55 skete et uheld, da en tankbil kom i slinger og påkørte en lastbil, som holdt parkeret i en P-lomme på rute 23 Skovvejen ved Mørkøv mod Kalundborg. Føreren af tankbilen, en 23-årig mand fra Tølløse, mistede herredømmet over lastbilen da hjulene kom for langt ud rabatten. Han styrede kontra og ramte den parkerede lastbils hænger og tankbilen med spildevand væltede.

Politi, brandvæsen og ambulance kørte til stedet, hvor tankbilen spærrede hele vejen. Føreren af tankbilen blev tilset i ambulancen, men var sluppet uden skader. Tungvognspecialister fra færdselsafdelingen og bilinspektøren kørte til stedet for at undersøge køretøjer og uheld.

Skovvejen var spærret mens undersøgelserne og bjærgningen af tankbilen stod på. Første hen på eftermiddagen omkring kl. 15.30 var oprydningen afsluttet. Patruljen optog rapport om uheldet og nu afventer specialisternes undersøgelsesrapporter.

Fart og manglende kørekort - Darupvej, Roskilde

Kl. 11.26 var en færdselsbetjent på Darupvej i Roskilde, hvor han målte efter fartglade bilister i byzonen med 50 km/t tilladt. En måling mod en bilist, som kørte tæt ved Dyrskuepladsen og Maglegårdsvej lød på hele 84 km/t. Betjenten kørte efter bilisten, som viste sig at være en 54-årig kvinde fra Roskilde, som heller ikke have et gyldigt kørekort. Kvinden havde ikke været oppe til en kontrollerende køreprøve efter en betinget frakendelse i 2005. Hende førerret var derfor dengang blevet inddraget, men det afholdt hende ikke fra at køre bil.

Hun blev sigtet for at køre så stærkt, at den nye sag nu også koster hende en betinget frakendelse og en bøde på 4200 kr. Derudover komme en sigtelse for kørsel uden førerret. Hun ønskede vejledning til, hvordan hun kunne få sit kørekort igen.

Bilen var registreret i hendes mands mand, så betjenten overdrog senere bilnøglerne til manden for at hindre yderligere ulovlig kørsel. Den 54-årige vil senere høre mere i sagen fra politiet, hvor hun også får besked om, hvordan man generhverver sit kørekort efter en betinget frakendelse.

Brand i villa - Bryggervej, Svinninge - Holbæk

Kl. 12.08 kørte politi og brandvæsen til et alarmopkald om brand i en hus på Bryggervej i Svinninge. En nabo så flammer i huset og røg fra taget, så han ringede 112.

Der var ingen personer i huset, men brandvæsnet gik i gang med at slukke branden. Der var ingen fare for spredning til omkringliggende huse. Ilden blev slukket og politiet optog rapport om branden, som forårsagede store skader i husets stueplan. Politiet fandt intet mistænkeligt, men branden skal undersøges nærmere, for at forsøge at afklare årsagen til at den opstod.

Forsøgte at snyde politiet - Roskildevej, Ringsted

Kl. 14.14 forsøgte en bilist at snyde en færdselsbetjent, som netop havde målt bilen til at køre 93 km/t på Roskildevej i Ringsted, hvor det er tilladt at køre 50 km/t. Betjenten stoppede bilisten og på førersædet sad en 19-årig kvinde fra Ringsted, som blev sigtet for at køre for stærkt. Hun blev gjort bekendt med, at hun udover bøden ville få et kørselsforbud i sagen. På passagersædet sad en 17-årig ung mand fra Lejre.

Betjenten blev kort efter ringet op, da den 19-årige kvinde havde ringet til politiet og fortalt, at hun og passageren havde byttet plads, da de blev stoppet. Den 17-årige havde overtalt hende til det, da han ikke havde noget kørekort. Den 19-årige havde kun haft kørekort i to måneder og havde ikke tænkt over konsekvenserne, da de byttede plads.

Den 17-årige unge mand fik herefter en opringning af betjenten, hvor han blev sigtet for kørsel uden førerret og for at køre alt for stærkt i byen. Den 17-årige erkendte, at de havde byttet plads, og at han havde ført bilen, selvom han ikke havde taget kørekort.

Han blev desuden sigtet for at forsøge at skyde skylde på den 19-årige kvinde. Den 17-åriges far var med på telefonen ved afhøringen, og de sociale myndigheder vil også blive orienteret, da han er under 18 år. De vil alle høre mere fra politiet i sagen senere.

Mindre brand ved kommunal bygning - Rønnedevej, Ringsted

Kl. 16.09 opdagede en medarbejder ved Ringsted Kommune en mindre brand uden for en bygning tilhørende Teknisk Forvaltning på Rønnedevej i Ringsted. En person blev set cykle fra stedet umiddelbart efter. Branden gik ud af sig selv, men medarbejderen ringede 112.

Personen som blev set cykel fra stedet beskrives som: Mand, iført: mørk dunjakke med hætte, mørke bukser med hvide striber langs siderne, kørende på en cykel.

Politiet kørte til stedet for at forsøge at finde frem til cyklisten, men fandt ham ikke. Brandstedet blev undersøgt. Der var ikke sket skade på bygningen, men der blev fundet tegn på at en flaske var knust mod bygningen. Der er mistanke om, at en ukendt gerningsmand har kastet en øl flaske med brandbar væske mod muren på bygningen.

Hundepatruljer afsøgte området, og der blev sikret spor fra gerningsstedet. Overvågningen fra bygningen skal sikres og gennemgås for at forsøge at finde frem til en mistænkt i sagen.

Politiet vil gerne i kontakt med cyklisten for at afhøre ham til brandsagen. Vidner, som har set cyklisten, eller som i øvrigt har set noget i forbindelse med sagen, bedes ringe til politiet på tlf. 114.

Udlændinge kontrol ved pizzeriaer - Greve

Onsdag eftermiddag var udlændingeafdelingen på kontrol ved fem pizzeriaer i Greve kommune for at se, om evt. udenlandsk arbejdskraft havde opholds- og arbejdstilladelse i Danmark. Alt var i skønneste orden, så ingen blev anholdt eller sigtet for noget.

 Pressekontakt

 

 

Kommunikationschef Thomas Kristensen

E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Maria Sander Hansen
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
Charlotte Tornquist
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

 

12. april 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt og Vestsjællands Politi uddrag af døgnrapporten den 12 april 2024

Ældre kvinder blev franarret dankort - Unge taget i sliksnyd - Truende mand med gaspistol på station. Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 11. april 2024 kl. 07.00 til 12. april 2024 kl. 07.00.

11. april 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 11. april 2024

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 10. april 2024 kl. 07.00 til 11. april 2024 kl. 07.00.

10. april 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 10. april 2024

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 9. april 2024 kl. 07.00 til 10. april 2024 kl. 07.00.