Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestsjællands Politi

Døgnrapport

20. maj 2022 13:37

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 20. maj 2022.

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 19. maj 2022 kl. 07.00 til 20. maj 2022 kl. 07.00.

Døgnrapport

Døgnets anmeldelser vedrørende:

 

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Ingen

 

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Amtstue Alle, Ringsted
Havnevej, Holbæk

 

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ingen

 

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen

 

Tyveri fra køretøjer:

Solsortevej, Roskilde
Holbækvej, Benløse, Ringsted

 

Narkosager – Roskilde

Kl. 09.50 var en patrulje med narkohunde ved en lejlighed i Roskilde C på grund af mistanke om narkosalg fra adressen. Betjentene afsøgte opgangen med narkohunden, som fik fært ved den mistænkes entredør. De bankede på og traf eb 21-årig mand hjemme. Han erkendte at han røg hash dagligt, og at der kom mange venner i hans lejlighed, men han nægtede at sælge stoffer. Politiet ransagede hans lejlighed, hvor de fandt 8,8 gram hash, så den 21-årige blev sigtet for lov om euforiserende stoffer.

Kl.11.12 lagde narkopatruljen vejen forbi en anden interessant adresse i den østlige del af Roskilde by, hvor der også var mistanke om handel med stoffer. Ved en lejlighed i opgangen stoppede narkohunden op og markerede – den havde fået fært af noget. Betjentene henvendte sig hos beboeren, en 31-årig kvinde, som gav politiet lov til at ransage stedet, da hun ikke havde noget at skjule. Patruljen fandt ingen narko på stedet, men kvinden erkendte, at hendes nu ex-kæreste havde boet på adressen og havde røget hash der for nylig.

 

Uheld i kryds – Snæbumgårdsvej/Skovvej, Høng – Kalundborg

Kl. 14.23 skete et uheld i krydset i Snæbumsvej/Skovvej, da en 81-årig kvinde fra Gørlev Sj. kørte frem i krydset ved Skovvej, hvor hun stødte sammen med en 64-årig mand fra Slagelse, der kørte ad Skovvej mod nord. Politi og ambulance kørte frem til stedet.

Den 81-årige kørte ad Snæbumgårdsvej mod øst, og hendes bil blev ramt i siden af bilen, der kørte ad Skovvej, da hun kørte frem i krydset. På passagersædet i den 81-åriges bil sad hendes mand, som slog hovedet ved uheldet og fik mindre alvorlige skrammer. Han blev kørt med ambulance til sygehuset til tjek.

Da der var mistanke om, at den 81-årige havde overtrådt sin ubetingede vigepligt optog patruljen rapport i sagen. Parterne vil senere høre mere fra politiet.

 

Ny bilist tæt på at blive vanvidsbilist – Skagerakvej, Holbæk

Kl.18.11 sad en færdselsbetjent klar i sin bil med en lasermåler, da bilist kom kørende i alt for høj fart ad Skagerakvej mod nordvest. Bilisten blev målt til at køre 101 km/t, så færdselsbetjenten kørte efter og fik stoppet en 18-årig mand fra Ringsted, som slog bremsen i, da politiet var i hælene på ham. I bilen traf politiet foruden føreren to unge kvinder, som var med som passagerer.

Den 18-årige bilist blev sigtet for at køre alt alt for hurtigt inden for byzonen, hvor det er tilladt at køre 50 km/t. Det var dog tæt på at gå endnu værre for den unge bilist, som lå lige under grænsen for vanvidskørsel på 100 % overskridelse. Der fratrækkes nemlig 4 km/t fra målingen som usikkerhedsmargen, så sigtelsen lød på 97 km/t. Havde hastigheden været bare 4 km/t hurtigere, så var kørekort og bil røget på stedet.

Han står nu til at miste sit knap et år gamle kørekort, da sagen lægges op til et kørselsforbud. Den 18-årige var ikke stolt ved situationen, men må nu se realiteterne i øjnene. Det betyder, at han ikke må køre, når sagen er afgjort - FØR han har gennemført et særligt undervisningsforløb og har været oppe til en kontrollerende køre og teoriprøve. Et kørselsforbud gives i stedet for en betinget frakendelse til førstegangsbilister inden for de første tre år efter de har taget kørekort.

Det særlige undervisningsforløb består af mindst otte undervisningsdage med mindst otte teoritimer og otte køretimer, hvor der er fokus på trafikadfærd, grundregler for bilkørsel og manøvre på vej. Herefter kan han gå op til den kontrollerende teori- og køreprøve, som skal bestås før kørekortet er generhvervet.

Den 18-årige kan desuden forvente en bøde på 6600 kr. og et bidrag til offerfonden på 500 kr, som går til trafikofre og ofre for forbrydelser.

 

Rødt lys og narkofund – Køgevej, Roskilde

Kl. 20.55 bemærkede en hundepatrulje en bilist, som blæste på det røde lys i krydset ved motorvejstilkørslen på Køgevej lige før Darupvej. Patruljen satte efter og fik stoppet bilen ved Rønøs Allé. Bag rattet sad en 34-årig mand fra Viborg, som blev sigtet for at køre over for rødt. Det koster en bøde på 2000 kr, et bidrag til offerfonden på 500 kr og et klip i kørekortet.

Fra bilens kabine kom et stærk lugt af hash, men den 34-årige var ikke påvirket under kørslen. Betjentene ransagede bilen og visiterede bilisten og to passagerer. En 21-årig mand fra Horsens havde 4,77 gram hash og 2,05 gram skunk. En 26-årig kvinde fra Skanderborg, der sad som forsædepassager, havde to hashslikkepinde på sig. De blev begge sigtet for lov om euforiserende stoffer og narkoen beslaglagt.

De tre i bilen kan forvente en bøde i deres sager, og vil høre mere fra politiet.

 

El-cyklist kom til skade ved uheld – Folkeparken, Roskilde

Kl. 23.22 skete et uheld i Folkeparken, hvor der tidligere på aftenen havde været afholdt ”sidste skoledag”, da en 27-årig mand fra Roskilde på en el-cykel kørte ind i en fodgænger, så de begge væltede. Fodgængeren, en 16-årig pige fra Taastrup, kom gående sammen med to jævnaldrende ad stien i parken, der løber fra det offentlige toilet i parken mod Sankt Agnes Vej, da hun blev ramt af cyklisten.

Pigen slap uden alvorlige skader, men den 27-årige mand slog hovedet og overkroppen alvorligt. Han havde ikke haft cykelhjelm på under kørslen. Den tilskadekomne mand blev i første omgang kørt til skadestuen, men blev senere overført til Rigshospitalet. Han meldes at være uden for livsfare. Politiet optog rapport om uheldet og afhørte vidner på stedet, for at belyse omstændighederne omkring uheldet.

El-Cyklen var en såkaldt ”Speed Pedelec”, som kan køre op til 45 km/t. Den må i en forsøgsordning køre på cykelstien, dog er der krav til, at cyklen er forsynet med lys og at cyklisten kører med hjælp. En Speed Pedelec må desuden kun køres af personer over 15 år, og er man under 18 år kræver det et knallertkørekort.

 

OPFØLGNING

 

Østre Landsret skærpede i går straffene i en sag om et voldeligt overfald på Hundige Havn tilbage i juli 2020.

Der faldt oprindeligt dom i sagen ved Retten i Roskilde i september 2021. Den ene af de tiltalte, en mand på 30 år, fik to år og tre måneders fængsel og blev udvist med indrejseforbud i 12 år. Den anden tiltalte, en mand på 20 år, fik fem måneders fængsel. Yderligere fire mænd var tiltalt i sagen, men retten valgte at frifinde dem.

Anklagemyndigheden ankede efterfølgende sagen til landsretten for de 2 dømte personer samt to af de frifundne personer. Østre Landsret valgte at stadfæste dommen over den mand, der i byretten fik to år og tre måneders fængsel samt udvisning. Den anden dømte fra byretten fik skærpet sin straf til et år og ni måneders fængsel og blev samtidigt udvist for bestandigt. De to frifundne blev derudover idømt hhv fængsel i to et halvt år, hvoraf de 150 dage var reststraf fra en tidligere sag, og fængsel i et år og ni måneder.

Det var den 26. juli 2020 om aftenen, at en større gruppe mænd indfandt sig på havnen i Hundige i to biler. De påkørte forsætligt en bil, som to andre mænd på hhv 31 og 24 år befandt sig i. Bilen blev ved sammenstødet skubbet ned i en grøft og efterfølgende blev den ene af de to mænd slået hårdt i baghovedet og stukket fem gange i ryggen med kniv. Overfaldsmændene stak efterfølgende af fra stedet i deres biler. De blev dog selv overfaldet kort efter af en gruppe andre mænd på Hundige Strandvej.


 Pressekontakt

 

 

Kommunikationschef Thomas Kristensen

E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Maria Sander Hansen
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
Charlotte Tornquist
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

 

18. april 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 18. april 2024.

Mand sigtet for brandstiftelse på behandlingssted - Bilist uden kørekort fik taget bilen - Fart på ud for Skills. Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 17. april 2024 kl. 07.00 til 18. april 2024 kl. 07.00.

17. april 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 17. april 2024

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 16. april 2024 kl. 07.00 til 17. april 2024 kl. 07.00.

16. april 2024

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 16. april 2024.

Vidner søges til indbrud i skole - Mand indrømmede at have narko derhjemme - Lokalbetjente fandt våben hos flugtbilist. Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 15. april 2024 kl. 07.00 til 16. april 2024 kl. 07.00.