Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestsjællands Politi

Døgnrapport

6. september 2023 11:00

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 6. september 2023.

Borger fandt fosforgranat på strand - Bilist forsøgte at snyde betjent - Vidner søges til brand i Porsche. Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 5. september 2023 kl. 07.00 til 6. september 2023 kl. 07.00.

døgnrapport, Roskilde, domkirke, strimmel

Døgnets anmeldelser vedrørende:

 

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Bjergesøvej, Hørve
Stærmosegård, Svinninge

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Tøxensvej, Køge – Forsøg
Astersvej, Køge
Hastrupvej, Køge

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Troldevænget, Rørvig
Klintehuse, Nykøbing Sj.
Ravnemosevej, Nyrup, Nykøbing Sj.
Skovhusvej, Reersø Strand, Gørlev Sj.
Dovrevej, Nykøbing Sj.

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen

Tyveri fra køretøjer:

Ingen

Fosforgranat fundet på strand – Hyrehøjvej, Odrup Næs, Fårevejle St – Odsherred

Kl. 13.27 anmeldte en borger, at han under en tur langs stranden ved Ordrup Næs havde fundet en 30-40 cm lang fosforgranat, som han havde taget med tilbage til sit sommerhus, hvor den nu lå i haven. Politiet orienterede forsvarets ammunitionsrydningstjeneste – EOD, som kørte til sommerhusområdet for at fjerne granaten, som blev bortsprængt et sikkert sted.

Politiet er glade for at få anmeldelser om fund af gamle granater og andre mistænkelige genstande, som borgerne støder på. Ring dog altid straks til politiet og undlad at røre ved genstande, som potentielt kan være farlige.

Brand i hæk – Marupvej, Tølløse – Holbæk

Kl. 13.42 kørte politi og brandvæsen til brand i en hæk ved en ejendom på Marupvej i Marup ved Tølløse. Omkring fem meter hæk brændte, men ilden blev slukket før den spredte sig til en nærliggende bygning. En beboer havde tidligere på dagen anvendt ukrudtsbrænder, som formodes at have efterladt en glød, som startede branden. Han havde taget sine forholdsregler ved at have vand klar i forbindelse med afbrændingen, men det var ikke lykkedes ham at slukke ilden selv. Politiet fandt ikke grundlag for at sigte nogen for uforsigtighed med ild i den forbindelse.

Bilist uden kørekort genkendt – Skagerakvej, Holbæk

Kl. 17.50 kørte lokalbetjente på Skagerakvej i Holbæk, da de genkendte en bilist, som tidligere havde kørt uden gyldigt kørekort. I første omgang stoppede bilisten ikke på politiets blå blink, men efter lidt tid kom han til fornuft og holdt ind.

Den 43-årige mand fra Nykøbing Sj., som sad bag rattet havde dog også mere på samvittigheden end kørsel uden kørekort. En narkometertest viste positiv for amfetamin og methamfetamin, og i bilen fandt betjentene 1,58 gram amfetamin.

Han blev sigtet, anholdt og afhørt til sagen. Patruljen havde om formiddagen set samme mand køre på Roskildevej i Holbæk, men de havde været på vej til en anden opgave, så der var han ikke blevet standset. Den 43-årige erkendte, at have kørt to gange uden kørekort den dag. Han blev løsladt efter blodprøveudtagelsen, men vil høre mere i sine sager senere.

Narkobilist forsøgte at snyde betjent – Solrød Byvej, Solrød

Kl. 20.00 stoppede en betjent fra færdselsafdelingen en bilist på Solrød Byvej i en rutinekontrol. Den 27-årig nordjyde bag rattet viste sig at være påvirket af euforiserende stoffer, da han i en narkometertest blev fundet positiv for hash og kokain. Han blev derfor sigtet, anholdt for at få udtaget en blodprøve.

Den 27-årige viste betjenten et kørekort, men ved nærmere tjek af bilisten opdagede betjenten, at hans førerret var administrativt inddraget, da han ikke havde været oppe til en kontrollerende køreprøve. Bilisten havde ikke afleveret sit kørekort i forbindelse med en tidligere sag om narkokørsel, selvom politiet havde bedt om det. Han havde i stedet meldt kørekortet bortkommet.

Nu brugte den 27-årige sit ugyldige kørekort til at forsøge at snyde betjenten til at tro, at han gerne måtte køre bil. I stedet blev han sigtet for narkokørsel uden førerret og for at forsøge at vildlede betjenten. Efter blodprøveudtagelsen blev den 27-årige løsladt, men han kan forvente at høre mere fra politiet i sine sager senere.

Brand i bil – Skovbominde, Greve

Kl. 02.03 kom et alarmopkald om brand i en parkeret bil, som holdt på en P-plads ved et rækkehuskvarter, og der holde andre biler på P-pladsen. Beboere blev vækket af et brag, og slog alarm.

Politi og brandvæsen kørte til stedet, hvor der var kraftig ild og røgudvikling fra bilen. Brandvæsnet fik hurtigt kontrol over ilden, og der var ingen risiko for, at ilden spredte sig til husene. Bilen fik store brandskader, og en varebil, der holdt ved siden af fik varmeskader. Ingen personer kom noget til, og efter en times tid var indsatsen på stedet færdig. Det var ikke muligt at fastslå årsagen til branden, som nu skal undersøges nærmere.

Politiet forsøger nu at finde frem til ejeren af den udbrændte bil, en mørk Porsche personbil med udenlandske hvide nummerplader.

Vidner som har set personer omkring den parkerede bil bedes kontakte politiet på tlf. 114, med oplysninger i sagen.

Brand i villa – Vibemosen, Greve

Kl. 03.56 udbrød villabrand på Vibemosen i Greve med høje flammer og røgudvikling. Politi, brandvæsen og ambulance kørte til stedet og slukningsarbejdet gik i gang. Der skete store skader på villaen, men ingen personer kom noget til. Brandvæsnet fik slukket ilden, men familien måtte genhuses på grund af brandskaderne. Politiet fandt ikke umiddelbart noget mistænkeligt ved branden, men det skal undersøges nærmere for at afklare, om et glemt myggelys kan have antændt branden. Pressekontakt

 

 

Kommunikationschef Thomas Kristensen

E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Martin Bjerregaard
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
Charlotte Tornquist
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
Maria Sander Hansen
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
 

 

1. december 2023

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt og Vestsjællands Politi uddrag af døgnrapporten den 1 december 2023

Et døgn uden indbrud men med anholdelse af knivbevæbnet mand på station og flere tilfælde af ældresvindel over telefonen.

30. november 2023

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 30. november 2023.

Kanonkugle var en sten - Mand kom til skade i grusgrav - Kvinde fik franarret dankort af falsk bankmand. Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 29. november 2023 kl. 07.00 til 30. november 2023 kl. 07.00.

29. november 2023

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 29. november 2023.

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 28. november 2023 kl. 07.00 til 29. november 2023 kl. 07.00.