Spring til hovedindhold

Forslag

Midt- og Vestsjællands Politi

Døgnrapport

7. juni 2023 11:25

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 7. juni 2023.

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 6. juni 2023 kl. 07.00 til 7. juni 2023 kl. 07.00.

Døgnrapport

Døgnets anmeldelser vedrørende:

 

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Ingen

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Agervænget, Snoldelev, Gadstrup
Herslevvej, Trællerup, Roskilde
Dyssevej, Ågerup, Roskilde

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ingen

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen

Tyveri fra køretøjer:

Nordmarken, Hårlev
Peder Syv Vej, Hellested, Hårlev
Stolpeager, Greve
Bryggerstien, Tune
Ledreborg Alle, Lejre
Enebærhegnet, Greve
Tømrervej, Køge
Vesterbygårdvej, Jerslev Sj.


Narkokørsel – Holbækvej, Jyderup – Holbæk

Kl. 07.00 standsede politiet en personbil på Aggersvoldvej med henblik på rutinemæssig kontrol af føreren og køretøjet.

En 26-årig mand fra Snertinge sad bag rattet i personbilen og deltog rutinemæssigt i en narkometertest, der gav udslag for påvirkning af cannabis under kørslen.

Politiet sigtede derfor føreren for narkokørsel og fik i forbindelse med en kortvarigt anholdelse udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Kørte i stjålet bil til skole – Præstemarksvej, Kirke-Hyllinge – Lejre

Kl. 09.35 fik politiet en henvendelse fra en opmærksom mand om, at han kørte bag en personbil, som var blevet stjålet fra en bekendt. Bilen blev parkeret og efterladt ved en skole på Præstemarksvej, hvorefter et par unge løb derfra.

Politiet kunne ved anmeldelsen konstatere ud fra bilens nummerplade, at der var tale om en stjålet personbil, så politiet kørte til området for at undersøge sagen nærmere i et forsøg på at få identificeret de unge, der var løbet fra bilen.

Bilejeren blev underrettet om, at bilen kunne afhentes på findestedet, efter at bilen var blevet stjålet fra Rosen i Holbæk i fredags. Bilnøglen var blevet stjålet fra en jakkelomme på en adresse på Rosen, hvorefter personbilen efterfølgende var blevet stjålet.

Politiet fik identificeret føreren som en ung mand på 16 år fra Kirke-Hyllinge, der blev anholdt, da han var færdig med en eksamen på skolen.

Den 16-årige blev ud over biltyveriet også sigtet for kørsel uden førerret og for narkokørsel i bilen, hvorfor han fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer (mistanke om cannabis), inden han blev afhørt på politistationen i Roskilde.

De sociale myndigheder var til stedet ved afhøringen, og den 16-åriges værger blev efterfølgende underrettet om sagerne mod ham. Han blev løsladt efter afhøringen, og politiet arbejder nu videre med sagen i et forsøg på at identificere andre, der har været med i den stjålne bil.

Butikstyveri / udlændingeloven – Stationscentret, Roskilde

Kl. 11.37 anmeldte personalet fra et supermarked, at en udenlandsk mand var tilbageholdt som mistænkt for at have stjålet forskellige varer. Han havde optrådt lidt besynderligt og havde bl.a. opholdt sig i lang tid i en prøverum i butikken, inden han pludselig forlod stedet uden at betale for noget.

Politiet fik kontakt til en 38-årig mand fra Ukraine, som var i besiddelse af et webcamera, tøj, elektronik, et ur og chokolade til en samlet værdi af 934 kr. Varer havde han gemt under sin jakke, da han forlod butikken uden at betale for noget.

Den 38-årige blev anholdt i forbindelse med en sigtelse for butikstyveri og blev kørt til politistationen i Roskilde med henblik på afhøring til sagen.

Sagen blev afgjort straks, men den 38-årige forblev i politiets varetægt, mens Hjemrejsestyrelsen kigger nærmere på den 38-åriges personlige forhold for at træffe afgørelse om, hvorvidt han skal udvises af Danmark med et indrejseforbud. I mellemtiden er ukraineren anbragt i et arresthus, indtil en afgørelse foreligger.

Færdselsuheld – Roskildevej / Kalundborgmotorvejen, Vipperød - Holbæk

Kl. 14.36 var tre bilister blevet impliceret i et sammenstød på Roskildevej ved fra-/tilkørsel 1 Tølløse til/fra Kalundborgmotorvejen ved Vipperød, men ingen af parterne var kommet til skade ved uheldet.

Det viste sig, at en 43-årig kvinde fra Sejerø fra motorvejsfrakørslen var i færd med at foretage svingning til venstre ad Roskildevej mod nordvest, da en 49-årig mand fra Kirke-Hyllinge som fører af en personbil ad Roskildevej i sydøstlig retning måtte undvige.

Undvigemanøvren betød, at den 49-årige ved motorvejsafkørslen kolliderede med en varebil, som en 54-årig mand fra Vipperød var fører af.

Politiet har optaget rapport om sammenstødet ud fra en mistanke om, at færdselslovens vigepligtsbestemmelser kan være blevet overtrådt.

Færdselsuheld – Vestmotorvejen, Ringsted

Kl. 14.59 blev formentlig uopmærksomhed hos en 20-årig mand fra København Ø årsag til et sammenstød på Vestmotorvejen i det vestgående spor et par kilometer vest for afkørsel 36 Ringsted N.

Den 20-årig var som fører af en personbil i overhalingssporet ubevidst trukket lidt mod højre, således at han ramte venstre side på en anden personbil, som en 43-årig mand fra Holmegård førte i vognbanen længst til højre.

Ingen af parterne kom til skade, og der skete kun mindre materiel skade på bilerne, så politiet registrerede blot omstændighederne ved sammenstødet.

Blottede sig for buschauffør – Veddelev Bygade, Veddelev, Roskilde

Kl. 15.38 fik politiet en anmeldelse fra en 48-årig kvindelig buschauffør, der i forbindelse med sit job havde fået krænket sin blufærdighed af en fremmed mand.

Han havde kl. ca. 12.50 stået ved et busstoppested på Veddelev Bygade og åbenlyst onaneret foran bussen, som den 48-årige var fører af.

Politiet har optaget en rapport om krænkelsen og skal nu forsøge at få identificeret en 50-60 årig mand, kronraget, med hvidt skæg og iført hvid T-shirt samt sorte shorts. Personer med oplysninger om den mistænkte bedes give oplysninger til politiet på tlf. 114.

Brandundersøgelse – Floravej, Kalundborg

Kl. 16.12 slog en mandlig hundelufter alarm, da han ved passage af en sommerhus grund kunne lugte røg og efter nærmere undersøgelse kunne se en mindre ildebrand.

Brandvæsnet og politiet kørte til stedet, hvor branden havde bredt til sig til buske, et træ og nogle bænke, inden brandvæsnet fik slukket branden.

Ingen kom til skade ved branden ved det ubeboede sommerhus, hvor branden var opstået i haven med et anlagt bålsted.

Politiet fik fra sommerhusets ejer oplyst, at bålstedet var blevet brugt lørdag aften, hvor bålet var blevet slukket, inden det udbrændte.

Brandårsagen skal nu forsøges klarlagt, og herunder vil politiet prøve at få klarlagt, hvorvidt brugen af bålstedet kan have haft en indflydelse på brandens opståen så lang tid efter brugen af bålstedet, eller om branden er opstået af andre årsager. Umiddelbart er der dog ikke mistanke om en strafbar handling som årsagen til brandens opståen.

Kørsel i frakendelsestiden mv. – motorcykel beslaglagt – Frederiksborgvej, Roskilde

Kl. 19.10 bemærkede en patrulje en motorcykel køre ad Frederiksborgvej i nordlig retning og videre ind i rundkørslen ved Sankt Clara Vej på en måde, så motorcyklisten ikke overholdt sin ubetingede vigepligt.

Motorcyklisten blev efterfølgende standset, og en 29-årig mand fra Hillerød blev som fører heraf indledningsvist sigtet for overtrædelse af vigepligtsbestemmelserne. Han kunne ikke fremvise noget kørekort, idet han i forvejen var frakendt førerretten og derfor ikke måtte være fører af motorcyklen.

Sigtelsen for kørsel i frakendelsestiden var tredje gang inden for de seneste tre år, at den 29-årige blev afsløret i at føre et køretøj, hvortil et kørekort kræves.

Politiet fandt derfor grundlag for at beslaglægge hans motorcykel med henblik på senere konfiskation, så den 29-årige vil senere blive indkaldt til et retsmøde, når straffesagerne mod ham og spørgsmålet om endelig konfiskation af motorcyklen skal afgøres.

Færdselsuheld – Kalundborgvej / Starreklintevej, Hørve – Odsherred

Kl. 20.51 fik politiet via alarm 112 melding om, at to biler med fire personer i var stødt sammen i krydset Kalundborgvej – Starreklintevej, hvor en af de forulykkede biler spærrede for trafikken i krydset. En ambulance var sendt til uheldsstedet.

Politiet kunne på uheldsstedet konstatere, at en personbil holdt midt i krydset med store skader i fronten. En varebil var standset i rabatten på den vestlige side af Kalundborgvej.

Tre personer fra personbilen blev indbragt til skadestuen til kontrol, men kun føreren – en 19-årig mand fra Holbæk – fik konstateret en lettere tilskadekomst som følge af uheldet. De to kvindelige passagerer på 15 og 17 år var sluppet uden behandlingskrævende skader.

En 19-årig mand fra Hørve var som fører af den implicerede varebil sluppet med diverse knubs, da hans varebil kørte ud i rabatten og bl.a. ramte et vejskilt.

Politiet fik klarlagt, at føreren af personbilen var kørt ad Starreklintevej mod vest og formentlig var blevet overrasket over T-krydset ved Kalundborgvej, som ”skjulte” sig kort efter en bakketop på Starreklintevej. Føreren nåede ikke at bremse tilstrækkeligt, så han kørte frem over vigelinjen og ind i siden på varebilen, som den anden 19-årige førte ad Kalundborgvej i sydlig retning.

Kl. ca. 22.00 var krydset blevet ryddet, så trafikken kunne normaliseres, og politiet har optaget rapport for at få klarlagt de nærmere omstændigheder inden sammenstødet.

Narkopåvirket biltyv kørte slingrende – Ringstedvej, Brorfelde, Ugerløse – Holbæk

Kl. 23.45 anmeldte en opmærksom bilist, at han undrede sig over en andens bilists usikre kørsel, idet denne bilist under kørsel fra Ugerløse og i nordlig retning ad Ringstedvej kørte slingrende og brugte begge vognbaner.

Til sidst var bilisten standset på en rasteplads i Brorfelde, hvor anmelderen holdt øje med køretøjet indtil politiets ankomst.

Politiet fik på rastepladsen kontakt til en varebil, som en narkopåvirket, 52-årig mand fra Slagelse havde været fører af. Han blev anholdt i forbindelse med en sigtelse for narkokørsel i varebilen, som han ikke havde noget kørekort til at være fører af.

Varebilen var forsynet med et sæt nummerplader, som ikke hørte til bilen, og selve varebilen var den 52-årige ikke selv ejer af, idet han erkendte at have stjålet bilen et eller andet sted, som han ikke kunne huske.

Varebilen havde en skade, så den lækkede dieselolie, så politiet sørgede for at få varebilen fjernet fra rastepladsen.

Den 52-årige blev også sigtet for uberettiget brug af varebilen og fik herefter udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Politiet efterforsker nu videre i sagen for at finde frem til ejeren af varebilen, og den 52-årige, der blev løsladt efter afhøring til sagerne, kan forvente at høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringen fra blodprøven foreligger.

Narkokørsel – Østre Ringvej, Ringsted

Kl. 01.00 blev en 40-årig mand fra Ringsted sigtet for narkokørsel i en bil, som han havde ført ad Østre Ringvej ved Balstrupvej i Ringsted.

En narkometertest havde givet udslag for påvirkning af kokain under kørslen, så den 40-årige fik i forbindelse med en kortvarig anholdelse udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer. Han kan forvente at høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringen foreligger.

 Pressekontakt

 

 

Kommunikationschef Thomas Kristensen

E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210

Martin Bjerregaard
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
Charlotte Tornquist
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
Maria Sander Hansen
E-mail: mvsj-kommunikation@politi.dk
Telefon: 25426210
 

 

29. september 2023

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 29. september 2023.

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 28. september 2023 kl. 07.00 til 29. september 2023 kl. 07.00.

28. september 2023

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 28. september 2023.

Læs uddraget af det seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 27. september 2023 kl. 07.00 til 28. september 2023 kl. 07.00.

27. september 2023

Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporterne den 27. september 2023.

Røver stoppet af personale - To unge anholdt for indbrud i forretninger - Borger så cykeltyve. Læs uddraget af de seneste døgns hændelser i Midt- og Vestsjællands politikreds for tidsrummet 26. september 2023 kl. 07.00 til 27. september 2023 kl. 07.00.