Spring til hovedindhold

Forslag

30-årig idømt otte års fængsel for salg af kokain

En 30-årig mand fra Djursland er idømt otte års ubetinget fængsel for besiddelse og videresalg af 10 kg kokain.

NSK logo

National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) har i en tilståelsessag ved Retten i Randers fået idømt en 30-årig mand fra Djursland otte års ubetinget fængsel for besiddelse og videresalg af kokain.

 

Den nu dømte har erkendt, at han ved to overleveringer i foråret 2022 modtog i alt 10 kg kokain. Da politiet anholdt den dømte på hans adresse i oktober 2022, var han stadig i besiddelse af ca. 3 kg kokain.

 

Retten har samtidig konfiskeret 142.000 kroner fra den dømte.

 

Sagen er del af et større kompleks om indsmugling af narkotika. NSK havde i en periode forud for anholdelsen af den 30-årige haft interesse for en gruppe hollandske statsborgere, som mistænkes for at indsmugle og distribuere store mængder hård narkotika til flere personer på tværs af landet, herunder den nu dømte.

Specialanklager ved NSK, Morten Rasmussen, siger:

”Jeg er tilfreds med dommen, som hviler på et meget solidt efterforskningsarbejde. Dommen afspejler, at den dømte har været i besiddelse af en anseelig mængde kokain, hvilket har givet en langvarig fængselsdom.”

 

Den dømte har anket dommen til formildelse.

 

FAKTA OM NSK

National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) er en landsdækkende specialenhed i dansk politi med ca. 1.000 medarbejdere. NSK håndterer de mest komplekse og alvorlige sager om økonomisk kriminalitet, organiseret kriminalitet og cyberkriminalitet.
 
NSK understøtter desuden dansk politi med specialiseret ekspertise inden for blandt andet kriminalteknik, it-efterforskning, analyser og efterretninger. 
 
NSK har egen anklagemyndighed, der fører de straffesager, hvor efterforskningen har udgangspunkt i NSK’s politiarbejde. Efterforskning og strafforfølgning i NSK er målrettet de sager, hvor kriminaliteten gør størst skade på samfundet.
 
De komplekse kriminalitetsområder, hvor NSK ofte vil have ansvar for sagerne, kan være inden for eksempelvis organiseret hvidvask, organiseret skatteunddragelse, svindel, bandekriminalitet samt organiseret narkotikakriminalitet og våbensmugling.

 

Pressekontakt

 

Pressetelefon: 4015 0147

E-mail: nsk-presse@politi.dk

26. september 2023

National enhed for Særlig Kriminalitet

31-årig skal ti år i fængsel for narkotika og våben

En 31-årig mand fra Østjylland får ti års fængsel for ulovlig våbenbesiddelse og for at arrangere indsmugling og videreoverdragelser af narkotika.

25. september 2023

National enhed for Særlig Kriminalitet

14 års fængsel for besiddelse af store mængder amfetamin samt kokain

Handel med store mængder narkotika er nu blevet straffet med en lang fængselsstraf.

22. september 2023

National enhed for Særlig Kriminalitet

10 års fængsel i stort narkotikakompleks

Optrevling af narkotikanetværk fører til endnu en lang fængselsstraf i sagskompleks.