Spring til hovedindhold

Forslag

Flere bliver snydt af billetsvindlere

I 2023 steg antallet af anmeldelser om billetsvindel markant, og politiet opfordrer til, at man i år er ekstra opmærksom - særligt op til festivalsæsonen.

Festivalen er udsolgt, men du vil ikke gå glip af koncerten med dit yndlingsband. Derfor efterspørger du billetter i en Facebook-gruppe. Her bliver du hurtigt kontaktet af en person, der har lige netop har de billetter, du søger. Men pas på – risikoen for at blive snydt af billetsvindlere er desværre stor.

 

I 2023 modtog politiet 1.825 anmeldelser om svindel med billetter, hvilket svarer til en stigning på 87 procent i forhold til året før. Derfor advarer politiet nu om denne type af svindel, hvor svindlere narrer privatpersoner til at overføre penge for billetter, som enten er falske eller slet ikke eksisterer. Svindlen sker i høj grad i forbindelse med festivalsæsonen i juni, juli og august, og de forurettede, der anmelder billetsvindel, er oftest unge i alderen 20 til 29 år.

 

”I kølvandet på corona har danskerne i høj grad fået lyst til at tage på festival og til koncert, og det er formentlig en medvirkende årsag til den markante stigning i sager om billetsvindel, vi har set de seneste par år,” siger Kresten Munksgaard, der er leder af Forebyggelse og Analyse i Nationalt Center for It-kriminalitet i NSK.

Han peger desuden på, at flere store sportsbegivenheder også har bidraget til udviklingen i antallet af sager om billetsvindel.

”FC Københavns Champions League-kampe i efteråret samt herrelandsholdets EM-kvalifikationskampe har skabt en stor efterspørgsel på billetter. Det øger desværre risikoen for, at man bliver tilbudt falske billetter, når man forsøger at finde en billet til en udsolgt kamp,” siger Kresten Munksgaard.


Vær opmærksom på risikoen

 

Svindlen med falske billetter foregår ofte i forskellige Facebook-grupper, hvor privatpersoner selv kan efterlyse billetter til fx koncerter, festivaler, fodboldkampe. Disse opslag kan tiltrække svindlere, der tilbyder de håbefulde danskere billetter, som siden viser sig at være falske.

 

”Hvis man vil være helt sikker på ikke at blive afvist ved indgangen til festivalen, koncerten eller fodboldkampen på grund af en falsk billet, skal man kun købe billetter hos de officielle udbydere. Flere af dem tilbyder selv resale-tjenester, hvor man kan købe og videresælge billetter uden risiko for svindel. Vil man gerne med til et udsolgt arrangement – og det er der jo ofte mange, der gerne vil – skal man i hvert fald være opmærksom på risikoen for at blive snydt, hvis man køber billetten af en anden privatperson,” siger Kresten Munksgaard.

 

Gode råd ift. at købe billetter:

  • Benyt billetudbydernes officielle salgskanaler og resale-tjenester – det er den eneste måde at sikre dig mod snyd.
  • Køber du af en anden privatperson, så tjek, om der er sammenhæng i sælgers oplysninger. Bruges der samme navn og billede på tværs af profiler på Facebook, DBA, MobilePay og andre platforme?
  • Undgå at lave offentlige opslag, hvor du efterlyser billetter til en bestemt begivenhed. Det kan tiltrække svindlere.
  • Hvis sælger ikke har MobilePay og du derfor skal overføre til sælgers ven eller familiemedlem, er det tegn på, at sælger vil skjule sin identitet.
  • Tjek sælgers Facebook-profil. Det kan være tegn på en falsk profil, hvis den først er oprettet for nyligt, hvis profilen kun har få venner, eller hvis den mangler profilbillede eller andre vigtige informationer.

 

Fakta om billetsvindel:

  • I 2023 modtog politiet 1.825 anmeldelser om billetsvindel, hvilket er en stigning på 87 procent i forhold til 2022, hvor politiet modtog 975 anmeldelser om billetsvindel.
  • Unge i alderen 20-29 år udgør hovedparten af de forurettede i sager om billetsvindel.

Se flere fakta om billetsvindel 2023

Læs analyse af billetsvindel 2023 

Pressekontakt

 

Pressetelefon: 4015 0147

E-mail: nsk-presse@politi.dk

5. juli 2024

National enhed for Særlig Kriminalitet

To mænd får lange fængselsstraffe i omfattende narkotikasag

En 51-årig og en 53-årig mand er idømt henholdsvis 16 og syv års fængsel for deres andele i en sag om indsmugling og handel med kokain i det østjyske. Dommene er de sidste i et stort sagskompleks.

5. juli 2024

National enhed for Særlig Kriminalitet

Nordea tiltalt i omfattende hvidvasksag

National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) har rejst tiltale mod Nordea for en række omfattende brud på hvidvaskloven.

3. juli 2024

National enhed for Særlig Kriminalitet

Entreprenørvirksomhed betaler millionbøde for bestikkelse

Den danske entreprenørvirksomhed Burmeister og Wain Contractor A/S (BWSC), betaler en bøde på ti millioner kroner for at have ydet bestikkelse i forbindelse med opførelsen af et kraftværk i Mauritius.