Spring til hovedindhold

Forslag

Tiltalt for at videresælge 500.000 lækkede login-oplysninger

National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) har rejst tiltale mod en 29-årig mand fra Odense for ulovligt at videresælge intetanende brugeres login-oplysninger til forskellige onlinetjenester.

NSK logo

National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) har rejst tiltale mod en 29-årig mand fra Odense for ulovligt at videresælge intetanende brugeres login-oplysninger til forskellige onlinetjenester.

Ifølge tiltalen har den 29-årige i flere tilfælde videresolgt lister med i alt ca. 500.000 lækkede login-oplysninger til forskellige onlinetjenester, herunder flere streamingtjenester. Manden er samtidig tiltalt for at have oprettet en salgsfunktion på en hjemmeside, hvor køberne enkeltvis kunne købe sig til en eksisterende brugeres login-oplysninger til specifikke tjenester, blandt andre TV2 Play, Viaplay, HBO Max, Paramont+ og Podimo.

NSK vil nedlægge påstand om fængselsstraf i sagen.

Anklagerfuldmægtig hos NSK, Brian Kaas Borgstrøm, siger:

”Det er vores opfattelse, at den tiltalte har udnyttet datalæk til at skaffe tilfældige betalende kunders login-oplysninger hos en række populære streamingtjenester for derefter at sælge oplysningerne videre både samlet og enkeltvis. Det har givet køberne mulighed for at misbruge de rigtige kunders konti.”

 

Fakta om NSK

National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) er en landsdækkende specialenhed i dansk politi med ca. 1.100 medarbejdere. NSK håndterer de mest komplekse og alvorlige sager om økonomisk kriminalitet, organiseret kriminalitet og cyberkriminalitet.
 
NSK understøtter desuden dansk politi med specialiseret ekspertise inden for blandt andet kriminalteknik, it-efterforskning, analyser og efterretninger. 
 
NSK har egen anklagemyndighed, der fører de straffesager, hvor efterforskningen har udgangspunkt i NSK’s politiarbejde. Efterforskning og strafforfølgning i NSK er målrettet de sager, hvor kriminaliteten gør størst skade på samfundet.
 
De komplekse kriminalitetsområder, hvor NSK ofte vil have ansvar for sagerne, kan være inden for eksempelvis organiseret hvidvask, organiseret skatteunddragelse, svindel, bandekriminalitet samt organiseret narkotikakriminalitet og våbensmugling.
 

Pressekontakt

 

Pressetelefon: 4015 0147

E-mail: nsk-presse@politi.dk

2. juli 2024

National enhed for Særlig Kriminalitet

33-årig får 14 års fængsel for omfattende handel med kokain

En 33-årig mand fra Silkeborg, som har været en del af et organiseret narkotikanetværk, er idømt 14 års fængsel for handel med knap 24 kg kokain.

28. juni 2024

National enhed for Særlig Kriminalitet

Hvidvask og svindel i vekselbureau giver fængselsstraf og bøder

Hvidvask og forsøg på hvidvask af ikke under 14 millioner kroner og svindel med coronastøtte giver fængselsstraf og bøde til to mænd og vekselbureau.

21. juni 2024

National enhed for Særlig Kriminalitet

24-årig får lang fængselsstraf for smugling og amfetamin-handel

National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) har optrevlet et netværk bag handel med store mængder amfetamin. Alle tiltalte i sagen er nu dømt.